Miel Monteur spellen

Via: Miel Monteur (capture)

9. Avonturen op zee

En het bouwen van boten zorgde weer volop voor avonturen. Jij hielp De Priester met het vinden van zijn Bijbel, gaat op zoek naar het dagboek van een vermiste duiker en moet een weg zien te vinden door de Klippenzee…

Miel Monteur varen
Via: Miel Monteur (capture)

10. Miel Vliegt De Wereld Rond

Het derde deel van de spellenserie heet Miel Vliegt De Wereld Rond en werd uitgebracht in 2000. Wist je dat er in het vorige deel al een verwijzing zat? Miel dook namelijk in het water om het mysterie van de vermiste duiker te ontrafelen. Daar vond hij een gezonken vliegtuig!

Miel Vliegt De Wereld Rond
Via: Miel Monteur (cover)

11. Oude en verlaten werkplaats

En natuurlijk had Miel ook bij dit spel weer een werkplaats nodig. Op een van zijn avonturen stuitte hij op een oude en verlaten werkplaats. Zijn handen begonnen direct te jeuken en hij kreeg het idee om zelf vliegtuigen te bouwen. Dat was het begin van een nieuw avontuur!

Bouwplaats vliegtuigen
Via: Miel Monteur (capture)

12. Bouwen van vliegtuigen

Het bouwen van vliegtuigen zorgde weer voor hilarische creaties. Twee oude staldeuren als vleugels, een lantaarnpaal als verlichting of ski’s als landingsgestel. Het maakte niet uit hoe het vliegtuig eruit zag, als die maar kon opstijgen!

Miel monteur vliegtuig
Via: Miel Monteur (capture)

13. En vliegen maar!

Vliegtuig gebouwd? Dan was het tijd om te kijken hoe goed jij was in vliegen. Jij zag een klein kaartje waar jij jouw route in de gaten kon houden en zo maakte jij weer nieuwe avonturen mee. Het vangen van een albatros, een bezoekje aan Gert Goudzoeker en of vinden van een vermist rendier…

vliegen miel monteur
Via: Miel Monteur (capture)

14. Huis Op Stelten!

Alleen echte Miel Monteur fans speelde ook dit spel. Dit vierde deel verscheen in 2002 en had een groot verschil met de vorige spellen. Je bouwde hier namelijk geen voertuigen, maar huizen. Bleef Miel dit keer dan echt maar op één plek? Zeker niet, want hij had een auto én een boot!

Miel Monteur Huis op Stelten
Via: Miel Monteur (cover)

15. Een droomhuis bouwen

Als kind heb jij waarschijnlijk ook wel eens gedroomd in wat voor huis jij het liefst zou wonen. Bij Miel bleef het niet bij dromen. Hij bouwde zijn dromen namelijk ook echt. Een storm had zijn huis verwoest. Hij bleef niet lang teleurgesteld. Dit was namelijk het perfecte moment om zijn droomhuis te maken. En daar hielp jij bij!

16. Hoe zag jouw droomhuis eruit?

Bij het helpen met het bouwen van Miel’s droomhuis gebruikte jij weer hilarische bouwmaterialen. Een dak van peperkoek, een kippenhok als dakkapel of een verkeersbord aan de muur. En jij zal vast nog veel meer grappige creaties hebben gebruikt.

Miel Monteur huizen bouwen
Via: Miel Monteur (capture)

17. Miel was erg behulpzaam

En tussen het bouwen van zijn droomhuis door, hielp hij ook nog eens andere buurtgenoten. Ook zij hadden namelijk last van de storm. Zo hielp jij om het water van een overstroomd kantoor weg te pompen, legde jij een nieuwe vloer in een restaurant en maakte jij een weg vrij met omgevallen bomen…

Huis op Stelten avonturen
Via: Miel Monteur (capture)

18. Miel Verkent De Ruimte!

Het allerlaatste deel heette Miel Verkent De Ruimte en verscheen in 2004. Tijd om onbeantwoorde vragen te ontdekken. Want wat is een meteoriet precies? En is het heelal oneindig? Bij dit computerspel ging jij samen met Miel op zoek naar de antwoorden!

Miel Monteur Verkent de Ruimte
Via: Miel Monteur (cover)

19. Ken jij Wilma Wetenschap nog?

In het vierde computerspel ontdekte Miel het huis van Wilma Wetenschap. Deze vrouw vloog naar het heelal en dus besloot Miel in haar huis te wonen. Daarbij bouwde hij een observatorium én raketbouwplaats. Tijd om te snuffelen in de garage en raketten te bouwen!

Wilma Wetenschap raket
Via: Miel Monteur (capture)

20. Een avontuur door de ruimte

En ook zo maakte jij weer een hoop avonturen mee. Je ontving van Dora Diesel een nieuwe raketmotor om naar Mars te vliegen, je zoog helium op voor de zeppelin van Viona Valk en groef een enorme meteoriet op met een grijpkraan. En dat was helaas het laatste avontuur van Miel Monteur…

Speelde jij vroeger Miel Monteur?

Wij zijn benieuwd welke van de vijf spellen jouw favoriet was. Bouwde jij liever auto’s, vliegtuigen of schepen? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer