12 dingen die je NIET wist over Lilo and Stitch!

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

4

Laatste update:

4

Lilo & Stitch is een geweldige Disneyfilm over een alien die bij Lilo terecht komt. Wie is er niet gek op deze film? Wij hebben 12 dingen op een rij gezet die je nog niet wist over Lilo & Stitch. Lees mee en geniet!

1. Het originele verhaal

Het originele verhaal zou over een alien gaan die terechtkomt in een bos op een vreemde planeet. Lilo zat niet in de eerste screenplay.

12 dingen die je NIET wist over Lilo and Stitch!

2. Kentucky

Daarna werd er gedacht om het verhaal te laten afspelen in de Amerikaanse staat Kentucky. Toch wel iets heel anders dan Hawaii!

3. Hawaii

Lilo & Stitch is uiteindelijk de eerste film van Disney die zich afspeelt op Hawaii.

4. Stitch zou niet praten

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Stitch zou praten. Maar omdat het verhaal om emoties gaat, heeft hij toch wat teksten gekregen.

5. Familie

De makers van de film hebben een tour gehad op Hawaii. Tijdens deze tour kregen ze te horen wat de betekenis van Ohana was. De makers waren hier zo door geraakt, dat ze besloten om familie het belangrijkste thema van de film te maken.

6. Mulan restaurant

Er zit een scene in Lilo & Stitch waarin je een restaurant op de achtergrond ziet. Dit restaurant heet Mulan Wok en is een verwijzing naar de Disneyfilm Mulan.

12 dingen die je NIET wist over Lilo and Stitch!

Wat dacht je van Dumbo? (zie #8)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

4 gedachten over “12 dingen die je NIET wist over Lilo and Stitch!”

Plaats een reactie

Share to...