Noraly Beyer: zo gaat het nu met de iconische NOS nieuwslezeres

Door

Lilian Van Engelen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Noraly Beyer NOS nieuwslezeres vroeger hoet journaal

Noraly Beyer was 23 jaar lang een vast gezicht (en niet te vergeten haar authentieke een vooral aangename stem) bij de publieke omroep en tot 2008 dagelijks te zien tijdens het NOS Journaal. Er zijn niet veel nieuwslezers die het Journaal zo lang gepresenteerd hebben! Hoe is het nu met één van de bekendste nieuwslezeressen van Nederland?

Het NOS Journaal met Noraly Beyer

In 1985 was Noraly Beyer voor het eerst te zien in het Journaal bij de NOS. Ze verving nieuwslezer Fred Emmer, die vertrok naar Europa TV (en later weer terugkeerde). Maar dat was zeker niet het televisiedebuut van Noraly! Hieronder een prachtige foto uit haar NOS-tijd (1993).

Noraly Beyer NOS
Via: wiki.beeldengeluid.nl | NOS, Archief Beeld en Geluid, CC

Van Willemstad naar Roermond

Noraly wordt in 1946 geboren in Willemstad, Curaçao waar haar Surinaamse ouders jaren eerder zijn gaan wonen. Ze groeit op als enige meisje tussen vijf broers. Als Noraly elf jaar oud is, overlijdt haar vader. De twaalfjarige Noraly wordt naar een kostschool in Roermond in Nederland gestuurd, waarna ze een opleiding aan de PABO in Den Haag volgt en een jaar als au-pair in Parijs werkt.

Daar ontmoet ze haar man, met wie ze in 1970 naar Suriname emigreert. Hij heeft daar een baan aangeboden gekregen. Ze vertrekken samen met hun eerste kindje naar Suriname, waar Noraly aan de slag gaat als lerares op een basisschool.

STVS, NOS en de Wereldomroep

In 1973 wordt Noraly gevraagd om het nieuws te lezen bij de Surinaamse Televisie Stichting. Ze gaat ook als redactielid aan het werk bij de STVS zodat ze zich ook kan bezighouden met de inhoud en vorm van de nieuwsberichten. In 1982, na de Decembermoorden, vertrekt ze (in eerste instantie tijdelijk) naar Nederland.

Ze wordt gevraagd voor Radio Nederland Wereldomroep en een paar jaar later ook als redactrice en presentatrice voor het Journaal waar ze van 1985 tot 2008 de middag- en avonduitzendingen presenteert. In totaal is ze dus maar liefst 23 jaar presentatrice voor de NOS. In 2009 stopt ze ook bij de Wereldomroep. Haar afscheid na 23 jaar dienst had misschien iets minder ingetogen mogen worden vermeld…

Ook Noraly zelf deed spendeerde er weinig tijd aan en nam afscheid met de 4 eenvoudige woorden: “Wel, dat was het!”. Gelukkig werd er wel aandacht aan gegeven bij DWDD en kon je haar bewonderen in een geweldig interview. Zo zag Nederland die voorheen serieuze, maar ongelooflijk leuke vrouw zelden…

Je zou denken dat Noraly het dan iets rustiger aan gaat doen… Maar de reden dat ze stopt met presenteren is om zich op theater te focussen.

Wist je dat…

Noraly Beyer NOS Journaal 1990
Via: NOS Journaal (capture)

Zo gaat het nu met Noraly Beyer

We zochten natuurlijk op, hoe het nu met de in Nederland wereldberoemde en iconische oud-nieuwslezeres gaat. Lees daarom snel verder op de volgende pagina, waarin we ook leuke actuele video-fragmenten hebben! Ook nu is Noraly Beyer namelijk nog steeds erg druk!

Geboren eind jaren 70, lagere school in de 80's en puber in de 90's. Gek op vintage spullen, pub quizzen en vooral op muziek. Verzamelt vazen uit de jaren '70 en kan geen platenzaak voorbijlopen. Tekstschrijver bij Piccalilly Connects.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Noraly Beyer: zo gaat het nu met de iconische NOS nieuwslezeres”

Plaats een reactie

Share to...