Via: Flickr & Thesupermat - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Festivals, de echte liefhebbers gaan jaar in, jaar uit! Maar toch is er in al die jaren wel wat veranderd en dus kijken we terug met deze 10 redenen waarom festivals vroeger VEEL beter waren!

1. Vroeger stonden we aan te schuiven aan de kassa voor een ticket

Wie herinnert er zich nog de tijd dat de voorverkoop van een festival begon in de lokale postkantoor cd shop (Billboard, Popcenter, Music Mania of zelfs de Free Recordshop)? Je moest dan van ’s ochtends vroeg al in de rij moest gaan staan, omdat het aantal beschikbare tickets anders te snel uitverkocht zou zijn!

Nu staan we te kamperen voor een digitale wachtrij met vijftien red bulls naast ons, om zeker niet in slaap te vallen als het scherm voor de zoveelste maal een 404-error geeft.

2. Toen ‘hard tickets’ nog schamel en schroom waren

Waar je nu een papieren ticket moet printen (of zelfs je Smartphone in sommige gevallen laat zien), had je vroeger al maanden je ECHTE ticket in huis! Je was er verdomd zuinig op, want er mocht NIETS mee gebeuren…

Via: Flickr

3. Toen bier nog 2,5 € waard was maar nu al 3 €

We moeten niet rond de pot draaien, de prijs van het bier is nog niet zo lang geleden omhoog gegaan maar is ondertussen wel al gestrand op meer dan € 3,-. Wie herinnert er zich nog de tijd dat biertjes/pintjes 40 frank of 2 gulden kosten?

4. Gewoon binnenwandelen met je ticket in de hand!

Vroeger kon je je gewoon aanmelden aan de kassa van het festival met je ticket en ontving je je polsbandje om vervolgens enkele dagen loos te gaan. Nu gebeurt er eerst een ID controle, rugzak/jas controle en check-up van het polsbandje alvorens je je eerste pint nog moet gaan drinken.

5. Polsbandjes verwisselen!

Wat een geweldige tijd toch! Je ging binnen met je polsbandje richting het verste hek van de weide en gooide het polsbandje over het hekken naar je partner. Die kon het dan aandoen en wandelde zo gratis binnen. 2 voor de prijs van 1! Nu wordt je bandje zelfs gecontroleerd bij het naar buiten gaan en is het dus onmogelijk geworden om proces opnieuw uit te voeren

Hij heeft al zeven bandjes
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer