Round the Twist: zo gaat het nu met de leden van de bizarre Vuurtorenfamilie

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Have you ever, ever felt like this? Round the Twist was een bijzondere jeugdserie uit Australië. Het programma was bij ons op de buis van 1990 tot 2000. Hoe gaat het zo’n 20 jaar later met de gezinsleden van de familie Twist? Wij zochten het uit!

Round the Twist

In het Nederlands gaat het om De Vuurtorenfamilie. Je kon de serie volgen op NPO, Kindernet en Ketnet. Het verhaal ging simpelweg over de familie Twist. Ze verhuisden van de stad naar een rustig en idyllisch vissersdorpje Port Nirada. Daar woonden ze bij de vuurtoren, waar het bleek te spoken…

Round the Twist was altijd super spannend! Er gebeurden de meest bizarre dingen. Was jij soms bang?

.

Om de een of andere reden deden series van Australische makelij het ontzettend goed in de jaren ’80, ’90. Zo hadden we Heartbreak High, Home and Away, McLeod’s Daughters, Neighbours en uiteraard Round the Twist.

Het ging om deze enge vuurtoren die behekst was…

Round the Twist: zo gaat het nu met de leden van de bizarre Vuurtorenfamilie
Via: Round the Twist – Intro / Outro Theme music / youtube.com (capture) | OnTheTelly

De intro

Het liedje dat bij de intro van Round the Twist hoort, is heel aanstekelijk. Hoewel je als kind wat moeite had met Engels, kon je dit nummer (fonetisch) toch goed meezingen.

Wist je dat…

  • In totaal werden er vier seizoenen van De Vuurtorenfamilie gemaakt. De show liep 15 jaar. Omdat de kinderen te oud werden om kinds te spelen, werden ze op het einde vervangen door andere acteurs.
  • De serie doorbrak enkele taboes. Zo waren er afleveringen rond homoseksualiteit, incest, naaktheid enzovoort. Net om die reden hadden ze moeite met het vinden van een distributeur!
  • Het introliedje Have you ever werd ingezongen door Tasmin West. Zij speelde ook de rol van dochter Linda Twist in seizoen één.
  • Het kinderprogramma won meerdere prijzen in Canada en thuisland Australië.
.

Het is vandaag al ruim 20 jaar geleden dat de laatste aflevering van Round the Twist bij ons op televisie te zien was. Dat is een hele tijd, waarin veel kan gebeuren en mensen hard veranderen. Benieuwd hoe het vandaag met de acteurs gaat? We vertellen het je op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...