studentenkost studenten gerechten

Via: flickr.com | Wendelin Jacober, CC

Koken op kamers/kot, het stelde nooit veel voor. Toch voelde die pasta pesto voor jou aan als een culinair hoogstandje waarvoor je uren moest zwoegen. Was jij ooit student? Dan gaan deze gerechten je meteen weer terugbrengen naar je studententijd!

Studentenkost

Als student moet je veel studeren en goed kunnen nadenken, maar mens sana in corpore sano was niet bepaald je levensmotto op dat moment. Je maag werd vooral gevuld met bier, pizza en kebab. Af en toe waagde je je toch achter de potten en pannen in een kramakkelig keukentje.

Doorgaans maken alle studenten dezelfde simpele gerechten. En die hebben wij hier mooi in een lijstje gegoten. Kwestie van nog een nostalgisch terug te denken aan die zorgeloze studentenperiode!Wie raadpleegde er trouwens nog deze kanjer?

Via: 2dehands.be

1. Pasta pesto

Pasta pesto is misschien wel de populairste optie van allemaal. Je moet gewoon pasta gaar laten koken, daar wat pesto, ui en tomaten aan toevoegen. En eventueel wat spek (voor wie de uitdaging wil aangaan). Kan niet mislopen toch?

Via: pixabay.com | GutundTasty, CC

2. Witte bonen in tomatensaus

Een feestmaal, zonder meer.

hak witte bonen in tomatensaus
Via: Hak

3. Een omelet

Als je ouders je dit hadden voorgeschoteld, was je echt teleurgesteld geweest. Pas wanneer je zelfstandig werd en voor jezelf moest koken, besefte je de kunst van het omelet. Het eitje breken zonder de dooier te verpesten, dat was aartsmoeilijk! Daarna moest je de juiste hoeveelheid olie/vetstof in de pan gieten. Als student stond omelet wekelijks op je menu.

Via: giphy.com

4. Pizzaaaaa

Toegegeven: pizza opwarmen in de oven, dat kan je moeilijk koken noemen. Als student dacht je daar anders over. Je moest naar de winkel gaan, een diepvriespizza uitkiezen, weer terug naar je kamer fietsen,… Het was toch wel heel wat. Bovendien was een pizza altijd een budgetvriendelijke optie. En lekker!

Via: flickr.com | Wendelin Jacober, PD

Meestal werd het dan deze…

Via: flickr.com | Like_the_grand_canyon, CC

5. Soep uit een pakje

Je had heel wat variatie: iedere week een ander smaakje.

Afbeelding wordt geladen…

6. Croqueje

Brood, kaas en hesp, dat was alles wat jij nodig had om een heerlijk avondmaal op tafel te toveren!

7. Pannenkoeken

Deze klassieker kan natuurlijk niet uitblijven. Pannenkoeken zijn lekker en super eenvoudig om klaar te maken. Sowieso maakten veel studenten dit tijdens hun periode op kamer/kot. Nog zo een gerecht dat niet kan misgaan, toch?

Via: giphy.com

8. Lasagne (uit een bakje)

De lasagne van Albert Heijn of de Aldi is zo goedkoop. Daar moest je als student geen twee keer over nadenken. Dat betekende meer budget over om op café te gaan.

Via: pixabay.com | kropekk pl, CC

Nog meer studenten gerechten…

We gaan verder op de volgende pagina met nog meer studentikoze gerechten. Ook #15 is heel herkenbaar!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer