Via: youtube.com (capture) | VerdwenenMerken (L) / youtube.com (capture) | oonai5000 (R) / youtube.com (capture) | hifimuseum (R)

Hier op de redactie zijn we gek op toetjes. Vandaag de dag kun je ze in alle kleuren, maten en vooral smaken kopen, maar vroeger was het assortiment een stuk kleiner. Daarom prezen veel fabrikanten hun producten aan via veelal grappige reclamespotjes. En het werkte, want ook wij lustte er pap van…

1. Mona was niet alleen van de toetjes

Laten we meteen met de bekendste beginnen: Mona. Nu is Mona vooral bekend om de pudding, maar vroeger hadden ze een hele lijn lekkere toetjes, zoals de al genoemde puddings, maar ook fruityoghurt, kwark en Toetje Toe.

Mona kwam ook met de bavarois. Lekker ‘sjiek’!

Via: Reclame Mona Bavarois / youtube.com (capture) | oonai5000

2. Vla, met echte vanille of chocola

Vla, zoals wij die nu kennen, was er vroeger ook. Maar toen zat het vooral in een fles.

.

Met de flessenlikker moest je het laatste restje uit de fles krijgen, maar dat was het wel waard. Heerlijk.

3. Domo vla, in die makkelijke pakken

De vla uit het pak, kwam vooral van Domo. In de reclame werd het aangeprezen door onder andere de hopjeskoe. O, wat houden wij toch van die reclame van vroeger.

Via: Domo Vla reclame / youtube.com (capture) | oonai5000

4. Al het goeie komt van…

Melkunie was wat dat betreft ook goed op dreef met het aanprijzen van hun zuivel, zoals de yoghurt. En we leerden meteen dat koeien konden zwemmen.

5. Brinta, voor wie wel wat energie kan gebruiken

Brinta is nog steeds bekend, maar ook in de jaren ’90 was het een populair merk. Vooral gegeten als ontbijt, maar ook na het avondeten is het een lekkere afsluiting van een lange, drukke dag.

6. Danoontje Powerrr

Danootje timmerde, net zoals Mona, ook aardig aan de weg. Deze kennen wij nog wel. Maak van je Danoontje een verrukkelijk ijsje. Je wordt er ook nog eens sterk van.

Ook deze reclame van Danoontje powerr is onsterfelijk. Wij gingen trouwens op zoek hoe het met dat meisje gaat vandaag. En dat lees je hier!

Er waren nog meer heerlijke toetjes waarvoor je de vingers aflikte… Zie de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Heerlijk waren ze, die 12 lekkerste toetjes van vroeger”

  1. Ik herinner me dat mijn moeder vroeger een frambozenpudding met yoghurt maakte. Deze werden samen gekookt en moest een nacht overstaan in de kleder. Volgens mij zat het frambozenpoeder in een zilverkleurig doosje met gelige letters. Ik meende de naam Chrystal ( of zoiets…Is er iemand die dat kent…Groetjes Petra

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer