W817: 10 herinneringen aan deze coole serie

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

W817 was een fantastische serie op Ketnet. Volgde jij ook het leven van Birgit, Tom, Akke, Carlo, Jasmijn, Steven en Zoë? Als kind besefte je het misschien niet helemaal, maar zij waren studenten op kot!

W817: de film (voorlopig uitgesteld)

Vorig jaar werd er een W817-reünie gehouden in het Sportpaleis. De opkomst was gigantisch en het succes groot. Bijgevolg ging er geruchten over een nieuw seizoen van het programma. Niet veel later liet Danny Timmermans, Tom, op Radio 2 weten dat er een heuse bioscoopfilm komt. De titel is al bekend: 8eraf. Helaas gooit het coronavirus roet in het eten, want de opnames worden een jaar uitgesteld. Wie al een ticketje voor de voorstelling heeft, moet niet panikeren. Deze blijven geldig in 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=bE8G3JF531Q

10 vergeten herinneringen aan W817

Er werden heel wat maatschappelijke thema’s aangekaart. Dat in combinatie met de sterke karakters, veroverde onmiddellijk je hart. Wellicht ben je al een heleboel dolle gebeurtenissen vergeten, het is namelijk al een hele tijd geleden. Wij helpen je met deze 10 vergeten herinneringen aan W817!

1. Birgit was geen student

Iedereen die in het huis woont, is student, op een iemand na: Birgit Baukens. Het grootste deel van de tijd is Birgit hopeloos op zoek naar werk. Ze is namelijk wel heel ambitieus. Ze ziet zichzelf als een gerespecteerde carrièrevrouw. Maar nog liever dan dat, wil ze een rijke man aan de haak slaan.

W817 ketnet serie vroeger
Via: youtube.com (capture) | Ketnet

2. Tom wou een gevierd auteur worden…

Maar eigenlijk brengt hij zijn dagen liefst op de zetel door, met zijn hand in een zak chips. Voor een lange periode krijgt hij geen letter op papier. Tot op de dag dat hij Electroman uitvindt…

3. Het tragische verhaal van Zoë’s vriend

Zoë is het grote fuifnummer van het huis. Ze fladdert van de ene jongen naar de andere. Totdat ze Mickey leert kennen. Dit was een prachtig liefdesverhaal, maar met een bitter einde. Mickey bleek seropositief te zijn en sterft niet veel later. Het brak vele kinderhartjes.

ketnet W817 serie vroeger
Via: youtube.com (capture) | Ketnet

4. De verloren liefde tussen Birgit en Tom

Birgit heeft een goede band met Steve, met wie ze vreemd genoeg op een bepaald moment in bed belandt. Daarnaast heeft ze ook een romantisch verleden met Tom. Stiekem valt ze nog steeds op hem, maar dit is niet meer wederzijds. Tom is er niet echt op uit Birgit opnieuw te versieren. Integendeel, hij trouwt met Ellen, met wie hij in het echt trouwens ook samen is!

W817 Ketnet serie vroeger
Via: youtube.com (capture) | Ketnet

5. BORF: het project van Akke en Carlos

Wat BORF precies inhield, begreep niemand. Ubernerds Akke en Carlos hadden dit programma ontworpen. Dit zou hen steenrijk maken. Benieuwd of ze dat in de film zullen zijn…

BORF W817 ketnet vroeger serie
Via: youtube.com (capture) | Ketnet

We hebben nog 5 toffe herinneringen op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “W817: 10 herinneringen aan deze coole serie”

  1. Staan wel wat fouten in… Tom trouwt bijvoorbeeld nooit met Ellen en Akke zijn eerste lief is Maaike, Gella is zijn tweede lief.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...