14 fantastische Nintendo Wii spellen die jij vroeger hebt gespeeld

Door

Luuk

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Luuk

Laatste update:

0

Nintendo wii spellen vroeger spelen

Het is inmiddels heel wat jaren terug dat de Wii op de markt kwam. Het was een revolutionaire spelcomputer. Opeens kon je zwaaien, dansen of rennen met een controller. Al deze bewegingen had je nodig om spelletjes te winnen. Maar herinner jij je al die leuke Wii spellen nog?

Spelcomputer Nintendo Wii

De Wii werd op 8 december 2006 uitgebracht in Europa. In dezelfde tijd was Microsofts Xbox 360 en Sony’s PlayStation 3 beschikbaar. Deze twee spelcontrollers hadden de markt sterk onder controle en daarom sloeg Nintendo met behulp van de Wii een andere weg in. En met succes!

Wii spelcomputer
Via: flickr.com | Carlos Gutiérrez, CC

Leukste Wii spellen

In Europa werd het spel Wii Sports standaard bij de Wii geleverd. Je kon daarmee direct een spelletje spelen, zonder per se extra geld te moeten besteden aan de vele Wii spellen. Daarnaast had je nog mega veel andere spellen. Wii bracht zelf een aantal iconische games uit, maar ook Mario games waren erg gevestigd.

Wii spellen
Via: marktplaats.nl

Uitbreiding van Wii controller

De Wii controller heet officieel de Wii Remote. Voor de echte Wii fans een bekende controller, inclusief beschermhoes en touwtje. Erg handig, want je werd vooraf altijd gewaarschuwd dat de controller anders door de kamer gegooid zou worden. Met een kapotte televisie tot gevolg.

Naast de Wii controller had je erg veel uitbreiding mogelijkheden. Denk aan een stuurtje voor race games, een tennisracket, een pistool, een tafeltennis batje, een golfclub en nog veel meer. Juist die accessoires maakte het écht een unieke spelcomputer!

wii controller accessoires
Via: marktplaats.nl

Jouw Mii’s collectie

Als jij veel op de Wii hebt gespeeld, dan heb jij ook gegarandeerd Mii’s gemaakt. Dit zijn de kleine personages die gebruikt worden in de verschillende Wii spellen. Je kan het karakter helemaal zelf vormgeven. Op die manier kon jij jezelf, jouw familieleden of zelfde bekende personages namaken. En voor dat laatste waren er een hoop tutorials te vinden!

Wist je dat…

Wij hebben een aantal weetjes over de Wii op een rijtje gezet, die jij waarschijnlijk nog niet wist!

Wii spelletjes spelen
Via: flickr.com | WH, CC

Opvolgers van de Nintendo Wii

Eind 2012 werd de Wii opgevolgd door de Wii U. De reden daarvoor waren de dalende verkopen van de Wii en daarmee ook een dalende omzet van Nintendo.

Van 2012 tot en met 2014 had de Wii U een tegenvallend resultaat, maar daar kwam verandering in. Vanaf 2014, met komst van Mario Kart 8, nam de populariteit toe. In 2017 kwam er een nieuwe opvolger: de Nintendo Switch. En die spelcomputer is tegenwoordig enorm populair!

Nintendo Switch
Via: flickr.com | Shinji, CC

Dit zijn de 14 leukste Wii spellen van vroeger

Tijd om de leukste Wii spellen van vroeger op een rijtje te zetten. Laat ons in een reactie weten welke spellen jij allemaal hebt gespeeld en wat jouw favoriet was!

1. Wii Sports

Dit is officieel het best verkochte videospel aller tijden: maar liefst 45,71 miljoen stuks wereldwijd. In Europa kreeg je het spel gratis bij aankoop van een Wii.

En daardoor heb jij zeker uren genoten van bijvoorbeeld al die tennis spelletjes…

Wii Sports
Via: Wii Sports (cover)

2. Of natuurlijk bowlen

Met de nodige irritaties als de bal de verkeerde kant op vloog…

3. Golfen was ook erg leuk

En dan net iets te hard slaan, waardoor de winst ver te zoeken was.

4. Boksen met een Nunchuk

Als je besloot om te boksen, moest jij een Nunchuk aansluiten. En vervolgens enorm hard slaan!

boksen Wii Sports
Via: flickr.com | Fer Quintana, CC

Méér Wii spellen…

Met de nostalgische spelcomputer waren er nog een hoop Wii spellen die jij vroeger hebt gespeeld. Op de volgende pagina vind je nog meer nostalgische Wii spellen. Herinner jij je nog de opvolger van Wii Sports of al die Olympische Spelen spelletjes?

Benieuwd hoeveel Nintendo Wii spellen jij nog herkent!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...