winnie the pooh quotes over het leven

Via: Winnie the Pooh (capture)

Iedereen kent dat kleine, gele en maar al te vrolijke beertje Winnie the Pooh. Bijna alle kinderen hebben ooit de kinderserie met Pooh in de hoofdrol ooit gezien. Pooh is zo’n beertje waar werkelijk waar iedereen van houdt. De lieve Winnie the Pooh quotes en zijn extreem zachte karakter spreken al boekdelen!

Winnie the Pooh

Hij wordt overigens ook wel Pooh-beer genoemd en is iemand die je altijd wakker kunt maken voor een goeie pot honing. Het mooie aan Winnie the Pooh is overigens ook dat hij zichzelf niet al te slim vindt. Een typerende karaktereigenschap van onze kleine vriend.

Winnie the pooh quotes
Via: youtube.com (capture) | ghjerrr ghjerrr 40

Het verhaal van Winnie the Pooh

Winnie the Pooh is een verhaal van A.A. Milne. De oorspronkelijke naam van Winnie is eigenlijk Edward. Dat deze naam amper wordt gebruikt zegt waarschijnlijk genoeg, aangezien deze naam amper wordt gebruikt.

Winnie is eigenlijk de knuffelbeer van Christopher. Echter kan hij praten en komt hij tot leven in de verhalen. Samen met een aantal andere knuffels woont hij in het Honderd Bunderbos. Hier maken Pooh en zijn maten de leukste avonturen mee.

De vrienden van Winnie

Wie Winnie the Pooh zegt, komt al snel uit op veel van zijn vrienden. Wat te denken van namen als Teigetje, Knorretje, Iejoor en bijvoorbeeld Kanga en Roe, de twee kangoeroe broertjes? Samen met hen belandt Pooh constant in nieuwe avonturen.

Overigens altijd op zoek naar honing. Het mooie aan de kinderserie is, is het gegeven dat er veel wijze lessen inzitten waar kinderen en zeker ook ouderen iets aan kunnen hebben. Wat ons betreft precies waar een kinderserie voor is bedoeld!

Winnie de Poeh en vrienden
Via: youtube.com (capture) | Winnie the Pooh

Onderdeel van Walt Disney

Eén van de machtigste bedrijven ter wereld wat kinderfilms en series betreft is natuurlijk Walt Disney. Al in 1961 werd dit bedrijf eigenaar van Winnie the Pooh. Het grappige is dat Disney Pooh zelf enigszins veranderd heeft. Zo hebben ze hem iets wolliger en dikker gemaakt.

Ook hebben ze hem voorzien van wat grotere ogen. Op deze manier kreeg het schattigheidsgehalte nog meer glans. Want heel eerlijk, iedereen wil toch wel een keertje knuffelen met Pooh?

Meermaals verfilmd

Winnie the Pooh is zo populair geworden dat er gigantisch veel films van zijn gemaakt. Dit zegt wat ons betreft meer dan genoeg over de populariteit van de kleine beer. Het mooie is dat niet alleen Pooh maar ook karakters als Teigetje en Knorretje compleet eigen films hebben gekregen.

Bekende namen kunnen zijn: Knorretjes Grote Film, Het Grote verhaal van Winnie the Pooh, Een gelukkig Pooh-jaar en bijvoorbeeld Pooh’s Lollifanten Halloween.

Winnie the Pooh boeken
Herbeleef Winnie the Pooh met de boeken van toen
Winnie the Pooh speelgoed
Ook met speelgoed kun je Winnie the Pooh herbeleven
Winnie the Pooh dvd’s
Haal Winnie the Pooh terug op televisie

De wijze Winnie the Pooh quotes

Schrijver A.A. Milne heeft de gave om uitspraken te verzinnen waar veel mensen nog steeds een hoop aan hebben. Pooh stond er dan ook bekend om elke keer weer met gevatte, vrolijke opmerkingen te komen.

Soms klinken ze zo simpel, terwijl er altijd weer een kern van waarheid in zit. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar misschien nog wel meer voor volwassenen. Het zijn hartverwarmende quotes, die wij zeker niet voor jou achter willen houden.

Je hebt nu wat meer achtergrond informatie over Winnie the Pooh gelezen. Ongetwijfeld ben je benieuwd naar die o, zo vrolijke quotes van Winnie.

Daardoor ga je vandaag in ieder geval een glimlach op je gezicht toveren! En wie weet kan jij jouw vrienden of familie er ook wel blij mee maken. Bovendien bevatten ze meer wijsheid dan je denkt.

Winnie the Pooh quotes

Een dag zonder vriend is als een pot zonder een enkele druppel honing.

Winnie the Pooh

Het is zoveel beter met z’n tweeën.

Knorretje

Met jou ben ik nooit bang.

Winnie the Pooh

Quotes over het leven

Zoals je tot nu toe in de quotes ziet, is het heel fijn om Winnie the Pooh als vriend te hebben. Het kan dan ook absoluut geen kwaad dit af en toe tegen jouw vrienden of vriendinnen te zeggen. Om je hier nog meer voor de motiveren gaan we gewoon nog even door met de vriendschappelijke quotes van Pooh en de rest.

“Wij zijn toch vrienden voor het leven, Pooh? Nog veel langer dan dat, Knorretje”

Knorretje en Winnie the Pooh

Je kan niet altijd wachten op mensen die naar jou toe komen. Soms moet jij ook naar hen gaan.

Winnie the Pooh

Sommige mensen geven teveel om iemand. Ik denk dat dat liefde is.

Winnie the Pooh

Als er ooit een dag komt dat we elkaar niet meer kunnen zien, weet dan dat je altijd in mijn hart zit

Winnie the Pooh

Nog meer Winnie the Pooh quotes…

We zijn er nog lang niet! Op de volgende pagina hebben we nog meer vrolijke en wijze Winnie the Pooh quotes op een rijtje gezet!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “25 Winnie the Pooh quotes waar je meteen vrolijk van wordt”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer