Ongelofelijk, zo deden we dat vroeger… zònder smartphone!

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone en deze wordt de hele dag door gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 1.500 keer per week op onze smartphone kijken. Dat is meer dan 200 (!) keer per dag. Ongelofelijk! Hoe deden we dat in hemelsnaam vroeger? We nemen je mee terug in de tijd!

1. Kom je chillen?

Nu is dat met een simpel appje gebeurd… Vroeger moest je op de fiets springen om zelf langs te gaan bij diegene. Of je kon natuurlijk met de huistelefoon bellen!

2. Lekke band

Met de smartphone ben je overal bereikbaar. Een lekke band is dus geen probleem. Je kunt met een klik op de knop iemand bellen om je op te halen. Of je besteld gewoon even een Uber of een taxi! Vroeger moest je eerst opzoek naar een telefooncel.

3. Wegenwacht

Ook de wegenwacht kun je nu eenvoudig bereiken met een speciale app. Vroeger ging dat via deze gele palen, weet je nog?

Ongelofelijk, zo deden we dat vroeger... zònder smartphone!
Via: Wikimedia Commons, Silver Spoon, CC

4. Internetcafé

Je bent op vakantie en wilt even contact met het thuisfront? Dan kun je via FaceTime of Skype gezellig even video-bellen. Vroeger kon dit natuurlijk niet en moest je eerst een internetcafé opzoeken.

5. Verdwaald

Nu kunnen we door de komst van Google Maps bijna niet meer verdwalen. Dat was vroeger wel anders! Dan moest je de weg aan iemand vragen of kaartlezen.

6. Wakker worden

Nu is de smartphone het populairste middel om mee wakker te worden. Er zijn weinig mensen die nog met een ouderwetse wekker wakker worden…

7. Teletekst

Wilde je de actuele stand van de eredivisie weten? Dan moest je naar naar pagina 819 gaan. Pure nostalgie, die Teletekst!

Ongelofelijk, zo deden we dat vroeger... zònder smartphone!

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...