Via: marktplaats.nl

Vroeg of laat heeft iedereen er één nodig: een bankrekening. Banken deden (en doen) goed hun best om jonge spaarders aan zich te binden en daar hebben ze de nodige cadeau’s voor uitgebracht!

Banken gadgets om je te lokken…

Zo had iedere bank zijn eigen producten, maar de Postbank spande toch wel de kroon. Banken gaven allerlei soorten spaarpotten en kleine computers weg. Maar ook een mobiele telefoon behoorde tot de mogelijkheden als je een bepaald bedrag deed storten. Om wat herinneringen op te halen, hebben we een aantal van deze banken gadgets voor je op een rij gezet.

Via: flickr.com | Kars Alfrink, CC

1. Penniemate

Misschien was dit wel leukste cadeau! Wat een fantastisch apparaatje was dit!

Bankengadget bank penniemaat
Via: marktplaats.nl

2. Pennierekening spaarpot

Lekker guldens sparen, wat een mooie tijd..

Bankengadget bank pennierekening
Via: marktplaats.nl

3. Blue Brain

De Postbank kwam met veel van die kleine slimme apparaatjes, ook de Blue Brain werd weggegeven bij het openen van een rekening.

4. Maxer

ABN AMRO ging ook met zijn tijd mee en gaf een Maxer cadeau, een soort van Buzzer voor de hippe jongeren.

Bankengadget bank maxer ABN Amro

5. Brainbox

Ken je de Brainbox nog? Ook een klein, handig computertje!

Bankengadget bank brainbox

6. Talkmate

Dit kleine vertaalcomputertje was bijzonder populair vroeger, ook van de Postbank. Weet nog dat ik er toen speciaal een rekening voor heb geopend.

Bankengadget bank talkmate
Via: marktplaats.nl

Welke banken gadget had jij?

Welke herken je nog van vroeger? Laat het weten in de comments hieronder! Met deze spaargadgets had je altijd genoeg geld voor je aankopen. Tegenwoordig kun je ook simpel achteraf betalen en daar doen echt vele winkels aan mee. Ook niet slecht, nu sparen zo weinig oplevert… 😉

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “6 gadgets waarmee banken je vroeger probeerde ‘om te kopen’”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer