Barbapapa familie nieuw

Via: barbapapa.com, CC

Welke van de 9 Barbapapa’s was jij toen je klein was? Op welke Barbapapa leek jij het meest? Was dat Barbapapa, Barbaborre, of toch misschien de tuttige Barbabella?

Tijden veranderen, zo ook Barbapapa

Niets blijft hetzelfde, ook de 9 Barbapapa familieleden niet. Vroeger probeerde ik altijd alle namen mee te zingen met het welbekende liedje waarmee Barbapapa begon. Vele jaren later weet ik nog steeds alleen dat het liedje eindigde met de naam Barbalalaaaaa! Tenminste, ja toch?!

De tekenfilm Barbapapa is nog steeds populair bij kleine kinderen en daarom gaan ze ook met de tijd mee. Het liedje blijft gelukkig wel min of meer hetzelfde. Dan kunnen wij oudjes ook nog meezingen. Kun jij alle namen van de Barbapapa’s nog meezingen?

https://www.youtube.com/watch?v=vAH_RIfl_1U

De originele familie Barbapapa

Heel snel alle namen opnoemen lukt mij niet maar ik ken ze wel allemaal. Barbapapa en Barbamama waren eerst alleen. Toen kregen ze na een one night stand (anders snap ik niet hoe ze er na 1 ontmoeting zoveel hebben gemaakt): Barbabee, Barbabalaaaa ;), Barbabientje, Barbabob, Barbabella, Barbabenno en Barbaborre. Zo dat waren ze, 4 jongens, 3 meiden. En overal ter wereld kende men deze grote papaya-vormige familie.

Ken je ook hun vriendje Michiel nog? In zijn achtertuin werd ooit, lang geleden, Barbapapa geboren. Nadat Barbapapa en Barbamama hun Barbatelgjes geboren waren (is het een zevenling?), besloten zij bij Michiel te blijven wonen. Michiel kreeg ook een vriendinnetje, Annabel, en samen met alle Barbapapa’s beleefden zij veel avonturen. In ieder avontuur veranderden zij in wat zij wilden worden en dat kon echt van alles zijn. Het leukste vond ik dat Barbapapa in een glijbaan veranderde. Huup, Huup, Barbatruuk!

Barbapapa familie
Via: barbapapa.com, CC

Nieuwe familie Barbapapa

Alles verandert, dus ook de familie Barbapapa gaat met haar tijd mee. Zo ontdekken ze landen en culturen, die in onze jeugd soms niet eens bestonden. Vroeger had Barbapapa de vertellersrol, maar dat is later Barbamama geworden. Ook zijn er nieuwe personages in de Barbapapa tekensfilms. Zo heb je Lolita, de hond van Barbaborre. De nieuwe familie Barbapapa heeft ook meer karaktereigenschappen toegekend gekregen. Wellicht hebben kinderen van nu behoefte aan andere dingen dan wij toen ;).

Hoe waren die goeie ouwe Barbapapa’s ook alweer?

Welk karakter en kleur hadden de 9 Barbapapa’s? Wat deden ze graag? Even terug in de tijd.

https://twitter.com/DaveGroenland/status/922014503834980353

1. Barbapapa

Barbapapa is roze en smoorverliefd op Barbamama. Hij is altijd bereid te helpen en kan écht alles worden wat hij wil. In het eerste deel van Barbapapa woonde hij in de dierentuin, maar in deel 2 reisde hij zelfs naar de maan om een partner te vinden. Hij keerde eenzaam terug en in de tuin van Michiel werd plots Barbamama geboren.

Via: barbapapa.com

2. Barbamama

Barbamama is de partner van Barbapapa en moeder van 7. Ze is zwart, wat in die tijd veel commotie teweeg bracht. Hoewel ze lief en weerloos lijkt, kan zij best wat aan. Ze kan meer dan alleen goed koken en snuffelen aan bloemen. Ze is ook heel zorgzaam.

Via: barbapapa.com

3. Barbabee

Barbabee is een gele jongen die houdt van alles wat duurzaam is en met de natuur te maken heeft. Hij was eigenlijk best wel zijn tijd vooruit en zal nu wel flink in de smaak vallen bij mensen die zich dagelijks bezighouden met duurzaamheid. Wel gek dat hij dan niet groen maar geel van kleur is. Hij is eigenlijk de ecobio-Barba.

Via: barbapapa.com, CC

4. Barbalala

Barbalala is een groen meisje en zij is dol op muziek. Zelf is ze ook muzikaal en ze bespeelt meerdere instrumenten. Net als haar broer, Barbabee, heeft ze ook groene vingers.

Via: barbapapa.com, CC

5. Barbabientje

Barbabientje is een oranje meisje en zij zit altijd met haar neus in de boeken. Ze heeft een bril. En dat ze alles beter weet en best pittig is, komt vaak in de tekenfilms terug. Echt een dame met een eigen willetje.

Via: barbapapa.com, CC

We hebben nog 4 leuke Barbapapa’s voor je op de volgende pagina! Wat dacht je van de hilarische Barbabob? (zie #6)

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Herken jij al deze 9 Barbapapa’s van vroeger nog?”

  1. Ik ben opgegroeid met barbapapa en heb er nog een cassettebandje van en vond dit als klein meisje heel spannend. Mijn vader die al 30 jaar geleden is overleden die dit bandje heeft opgenomen en spreekt dan een stukje en dat is zo raar om te horen na 30 jaar maar leuke herinnering van mijn vader.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer