Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Barbapapa familie namen vroeger

Welke van de 9 Barbapapa’s was jij toen je klein was of wie was je favoriet uit de Barbapapa familie? Was dat Barbapapa, Barbaborre, of toch misschien de tuttige Barbabella?

Hieronder bespreken we de 9 Barbapapa namen van toen…

Tijden veranderen, zo ook Barbapapa

Niets blijft hetzelfde, ook de 9 Barbapapa familieleden niet. Vroeger probeerde ik altijd alle namen mee te zingen met het welbekende liedje waarmee Barbapapa begon.

Vele jaren later weet ik nog steeds alleen dat het liedje eindigde met de naam Barbalalaaaaa! Tenminste, ja toch?!

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: Barbapapa (capture)

De tekenfilm Barbapapa is nog steeds populair bij kleine kinderen en daarom gaan ze ook met de tijd mee. Het liedje blijft gelukkig wel min of meer hetzelfde. Dan kunnen wij oudjes ook nog meezingen.

Kun jij alle namen van de Barbapapa’s nog meezingen?

De originele familie Barbapapa

Heel snel alle namen opnoemen lukt mij niet, maar ik ken ze wel allemaal. Barbapapa en Barbamama waren eerst alleen. Toen kregen ze na een one-night-stand (anders snap ik niet hoe ze er na 1 ontmoeting zoveel hebben gemaakt):

 • Barbabee
 • Barbabalaaaa
 • Barbabientje
 • Barbabob
 • Barbabella
 • Barbabenno
 • Barbaborre.

Zo, dat waren ze, 4 jongens, 3 meiden. En overal ter wereld kende men deze grote papaya-vormige familie.

Keek jij naar Barbapapa? Hopelijk herken je weer veel leuke zaken aan deze geweldige nostalgische serie. Wie was jouw favoriet of wat was je leukste fragment in de serie?

Deel je Barbapapa herinneringen in een reactie onderin!

vriendjes en vriendinnetjes

Ken je ook hun vriendje Michiel nog? In zijn achtertuin werd ooit, lang geleden, Barbapapa geboren. Nadat Barbapapa en Barbamama hun Barbatelgjes geboren waren (is het een zevenling?), besloten zij bij Michiel te blijven wonen.

Michiel kreeg ook een vriendinnetje, Annabel, en samen met alle Barbapapa’s beleefden zij veel avonturen. In ieder avontuur veranderden zij in wat zij wilden worden en dat kon echt van alles zijn.

Het leukste vond ik dat Barbapapa in een glijbaan veranderde. Huup, Huup, Barbatruuk!

Barbapapa familie
Via: barbapapa.com, CC

Nieuwe familie Barbapapa

Alles verandert, dus ook de familie Barbapapa gaat met haar tijd mee. Zo ontdekken ze landen en culturen, die in onze jeugd soms niet eens bestonden. Vroeger had Barbapapa de vertellersrol, maar dat is later Barbamama geworden.

Ook zijn er nieuwe personages in de Barbapapa tekensfilms. Zo heb je Lolita, de hond van Barbaborre. De nieuwe familie Barbapapa heeft ook meer karaktereigenschappen toegekend gekregen. Wellicht hebben kinderen van nu behoefte aan andere dingen dan wij toen! 😉

Barbapapa familie namen Lolita hond
Via: barbapapa.com

Leuke feitjes voor echte Barbapapa-fans:

 • De naam is afkomstig van het Franse “barbe à papa”, dat suikerspin betekent (letterlijk vertaald ‘baard van papa’).
 • De Amerikaanse uitgever weigerde in de jaren 70 om het tweede Barbapapa-boek uit te brengen omdat daar een zwarte Mama in voorkwam.
 • Ze gaan mee met de tijd, zoal ik al zei en tegenwoordig zitten ze ook op Facebook:
 • En wist je dat Nickelodeon binnenkort met een nieuwe serie afleveringen start?

De oude Barbapapa familie namen

Welk karakter en kleur hadden de 9 Barbapapa’s? Wat deden ze graag? Even terug in de tijd.

1. Barbapapa

Barbapapa is roze en smoorverliefd op Barbamama. Hij is altijd bereid te helpen en kan écht alles worden wat hij wil. In het eerste deel van Barbapapa woonde hij in de dierentuin, maar in deel 2 reisde hij zelfs naar de maan om een partner te vinden.

Hij keerde eenzaam terug en in de tuin van Michiel werd plots Barbamama geboren.

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com

2. Barbamama

Barbamama is de partner van Barbapapa en moeder van 7. Ze is zwart, wat in die tijd veel commotie teweeg bracht. Hoewel ze lief en weerloos lijkt, kan zij best wat aan.

Ze kan meer dan alleen goed koken en snuffelen aan bloemen. Ze is ook heel zorgzaam.

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com

3. Barbabee

Barbabee is een gele jongen die houdt van alles wat duurzaam is en met de natuur te maken heeft. Hij was eigenlijk best wel zijn tijd vooruit en zal nu wel flink in de smaak vallen bij mensen die zich dagelijks bezighouden met duurzaamheid.

Wel gek dat hij dan niet groen maar geel van kleur is. Hij is eigenlijk de ecobio-Barba.

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com, CC

4. Barbalala

Barbalala is een groen meisje en zij is dol op muziek. Zelf is ze ook muzikaal en ze bespeelt meerdere instrumenten. Net als haar broer, Barbabee, heeft ze ook groene vingers.

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com, CC

5. Barbabientje

Barbabientje is een oranje meisje en zij zit altijd met haar neus in de boeken. Ze heeft een bril. En dat ze alles beter weet en best pittig is, komt vaak in de tekenfilms terug. Echt een dame met een eigen willetje.

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com, CC

6. Barbabob

Barbabob is een zwarte harige jongen die houdt van kunst. Hij is de enige die overlapt qua kleur. Iedere Barbapapa heeft een eigen kleur, die van Barbabor is gelijk aan die van Barbamama.

Lekker de hele dag knutselen en artistiek doen, dat was wat Barbabob wilde. En hij had het tofste kapsel, zonder twijfel!

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com, CC

7. Barbabella

Barbabella is een paars meisje en zij is de tuttigste van het stel. Uiterlijk is voor haar heel belangrijk. Het bekende gestaar in dat spiegeltje vergeet je vast niet meer als je aan haar terug denkt.

Ik denk dat zij wel veel gemeen heeft met de meiden die nu opgroeien met selfies en snapchat. Zou ze een Instagram account hebben? 😉 Ze is trouwens heel bang voor kleine kriebelbeestjes.

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com, CC

8. Barbabenno

Barbabenno is een blauwe jongen die houdt van wetenschap en techniek. Helaas zijn de uitvindingen die hij doet niet altijd even nuttig. Er gaat vaak van alles mis. Hij is eigenlijk een uitvinder wannabe.

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com, CC

9. Barbaborre

Barbaborre is een rode jongen en houdt van detective spelen, sport en heldendom. Een soort van Barba superheld is hij. Speuren kan hij als geen ander, iets vinden is wat anders. Hij gelooft wel in zichzelf en is beresterk.

Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger
Via: barbapapa.com, CC

Hopelijk heb je de hele Barbapapa familie weer een beetje in het vizier nu. Er zijn trouwens nog veel leuke Barbapapa zaken in huis te halen!

2
Label Label Barbapapa Alfabet
26 houten blokken
Bekijk hier Bol.com
3
Barbapapa Dekbedovertrek (katoen)
140 x 200 + 63 x 63 cm
Bekijk hier Bol.com
4
Lumilove Barbapapa Roze
Leuk nachtlampje
Bekijk hier Bol.com

Op zoek naar meer Barbapapa-items, waaronder games of video’s, bezoek dan de officiële Barbapapa-website!

Veel plezier…

Jouw favoriete Barbabapa?

Houd jij van oude tekenfilms en vind je de nieuwe maar niets aan? Lees dan meer over tekenfilms uit de jaren 80 en ’90. En welke Barbapapa was eigenlijk jouw favoriet?

Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Dit waren de 9 Barbapapa familie namen van vroeger”

 1. Ik ben opgegroeid met barbapapa en heb er nog een cassettebandje van en vond dit als klein meisje heel spannend. Mijn vader die al 30 jaar geleden is overleden die dit bandje heeft opgenomen en spreekt dan een stukje en dat is zo raar om te horen na 30 jaar maar leuke herinnering van mijn vader.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...