Zo zien de beroemde Anne Geddes-baby’s er vandaag uit

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Wie kent ze niet, die schattige babyfoto’s van de beroemde fotograaf Anne Geddes. Hadden jullie vroeger thuis ook zo’n aandoenlijke kalender hangen?

Anne Geddes

Deze fotografe van Nieuw-Zeeland veroverde in de jaren ’90 de wereld met haar indrukwekkende foto’s van baby’s. Baby’s in bijenpakjes, in een grote honingpot, met zonnebloemen op hun hoofd,… Noem maar op. De iconische foto’s waren super populair.

anne geddes
Via: marktplaats.nl

Kalenders en ansichtkaarten

Bij ons zag je de foto’s van Anne Geddes vooral in kalender- en ansichtkaartvorm. Ondertussen zijn die snoezige zuigelingen knappe twintigers. Via haar Instagrampagina deelde de fotografe kiekjes van de toenmalige baby’s en de volwassenen die het ondertussen zijn. Maar eerst duiken wij nog even terug het verleden in… Zo zagen de prachtige foto’s van Geddes eruit.

Zo zien de beroemde Anne Geddes-baby's er vandaag uit
Via: marktplaats.nl

Wereldwijde populariteit

Het werk van Geddes verscheen in maar liefst 77 landen! Dat is bijzonder veel en België en Nederland behoorden daar natuurlijk ook bij. Naast de kalender, zoals het typische exemplaar dat je hierboven kan bewonderen, werd er nog veel meer uitgegeven met haar mooie foto’s erop. Denk maar aan wenskaarten met verterende kleintjes erop, en uiteraard adressenboeken! Want zo ging dat er vroeger aan toe.

Zo zien de beroemde Anne Geddes-baby's er vandaag uit
Via: marktplaats.nl

De Anne Geddes-poppen

Wie nog kind was in de jaren ’90 en ’00, zal zich deze poppen wel herinneren. Wat waren dat schattige wurmpjes! Echt om op te eten. Je kon ze krijgen met een pakje van een egel, bij, beer, konijn, tijger, ze bestonden zelfs als teletubbies.

Zo zien de beroemde Anne Geddes-baby's er vandaag uit
Via: marktplaats.nl

De beroemde Anne Geddes-baby’s vandaag

Wat waren die poppen toch leuk! Anne Geddes en haar aandoenlijke foto’s van baby’tjes waren echt populair. Hoe vaak heb je wel niet naar die kalender gestaard? Of ansichtkaartjes ontvangen met die iconische foto’s? Zo zien de beroemde baby’s er vandaag uit!

Had jij een Anne Geddes kalender?

Laat ons in een reactie weten of jij vroeger ook een Anne Geddes kalender of andere producten in huis had. Of haal de nostalgie weer terug in huis!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...