Teletubbies, wie heeft het niet gezien. Deze populaire serie heeft veel kinderen aan de buis gekluisterd en nu weten we wie het zonnetje is, MET die bekende lachende baby.

Teletubbies

Teletubbies is van oorsprong een Engelse televisieserie die ontwikkeld is door de BBC in 1996. Vanaf 1997 was de kinderserie te zien op tv en is vooral gericht op kinderen tot drie jaar. Inmiddels worden de Teletubbies over de hele wereld uitgezonden. In Nederland is dat onder andere op NPO3, in België op VtmKZoom.

De Teletubbies zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen. In de serie zijn veel herhalingen te zien, die weer goed zijn om dingen (aan) te leren bij kids.

Teletubbies televisie
Via: Screenshot YouTube

In de Teletubbies spelen vier poppen mee, die in en rond hun huis in een mooi heuvellandschap allerlei avonturen beleven. Een voorbeeld van de herhaling die voor kinderen gebruikt wordt: als er een vrolijke muziek speelt, betekent dat een filmpje begint en wat dramatische muziek is het startschot voor een rollenspel.

Er wordt weinig gesproken in de serie. Toch zijn er een aantal kreten die vaak terugkomen, in bijna alle afleveringen. Denk aan:

  • A-oh! (Hallo)
  • Nogkeer! (Nog een keertje!)
  • O-oh! (Uitroep wanneer er iets verkeerd gaat)
  • Dada! (Dag dag!, aan het eind van elke aflevering)
Teletubbies-baby-5
Via: Screenshot YouTube

Herinneringen ophalen

Hierbij de intro van de Teletubbies, waar de herkenbare lachende baby-zon een vast onderdeel is.

Er zijn ook hele andere versies van de Teletubbies gemaakt, onder andere door Bart de Graaff van BNN.

Teletubbies baby zon
Via: Screenshot YouTube

Wie is die baby-zon in de Teletubbies?

Maar wie is nu die kleine zon? Die lachende baby die iedereen kent? Wij hebben het voor je uitgezocht! Lees snel verder op pagina 2!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer