Zo gaat het 26 jaar later met de zonnige ‘Teletubbie baby’

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Baby Teletubbies zon

Teletubbies, wie heeft het niet gezien. Deze populaire serie heeft veel kinderen aan de buis gekluisterd en nu weten we wie het zonnetje is, MET die bekende lachende Teletubbie baby.

Teletubbies

Teletubbies is van oorsprong een Engelse televisieserie die ontwikkeld is door de BBC in 1996. Vanaf 1997 was de kinderserie te zien op tv en is vooral gericht op kinderen tot drie jaar. Inmiddels worden de Teletubbies over de hele wereld uitgezonden. In Nederland is dat onder andere op NPO3, in België op VtmKZoom.

De Teletubbies zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen. In de serie zijn veel herhalingen te zien, die weer goed zijn om dingen (aan) te leren bij kids.

Teletubbies televisie
Via: Teletubbies (capture)

4 Teletubbie karakters

In de Teletubbies spelen vier poppen mee: Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po. In en rond hun huis in een mooi heuvellandschap beleven ze allerlei avonturen. Stofzuiger Noo-Noo doet ook mee en maakt altijd gekke geluidjes. Ook is er een Teletubby baby zon, waarover later meer.

Een voorbeeld van de herhaling die voor kinderen gebruikt wordt: als er een vrolijke muziek speelt, betekent dat een filmpje begint en wat dramatische muziek is het startschot voor een rollenspel.

Bekende Teletubbie kreten

Er wordt weinig gesproken in de serie. Toch zijn er een aantal kreten die vaak terugkomen, in bijna alle afleveringen. Denk aan:

  • A-oh! (Hallo)
  • Nogkeer! (Nog een keertje!)
  • O-oh! (Uitroep wanneer er iets verkeerd gaat)
  • Dada! (Dag dag!, aan het eind van elke aflevering)
Teletubbies-baby-5
Via: Teletubbies (capture)

Herinneringen ophalen

Hierbij de intro van de Teletubbies, waar de herkenbare lachende baby-zon een vast onderdeel is.

Er zijn ook hele andere versies van de Teletubbies gemaakt, onder andere door Bart de Graaff van BNN…

Teletubbies baby: wie is het?

Inmiddels zijn de Teletubbies toch al vrij oud. Maar wie is nu die kleine zon? Die lachende baby die iedereen kent? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Teletubbies baby zon
Via: Teletubbies (capture)

Baby Teletubbies – Jessica Smith

De naam van de Teletubbies-baby is Jessica Smith. Toen ze een keer in het ziekenhuis was als baby met haar moeder, werd ze benaderd met de vraag of ze de baby mochten filmen. Jessica lachte naar haar vader en dit werd op de camera opgenomen.

18 maanden later, kregen ze bericht dat ze Jessica wilde gebruiken voor een nieuwe serie. De beloning: 250 pond en een doos speelgoed. Niet verkeerd, toch?

Echt lachebekje

Ahh dat lachje… Laten we weer even genieten van dat schattige zonnige koppie van Jessica als Teletubbie baby.

https://www.youtube.com/watch?v=WImXh9NoHVc

Actief op Social Media

Jessica woont in Kent, Engeland. Ze is 28 jaar oud en is er inmiddels voor ‘uitgekomen’ de zon van de Teletubbies te zijn. In de afgelopen jaren zijn er meerdere mensen die geclaimd hebben de zon te zijn, maar Jessica Smith is de enige echte.

Ze heeft besloten om zich bekend te maken op social media, waar ze regelmatig foto’s post. Zo ziet ze er nu uit. Gek hè, om de Teletubbie baby volwassen te zien?

Jessica als klein meisje

We weten hoe ze eruit zag als baby en hoe ze er nu uit ziet. Maar hoe was Jessica als kind? Dat zie je hieronder.

Voor altijd de baby van Teletubbies

Voor zover we weten heeft ze naast haar rol in Teletubbies geen acteerwerk meer gedaan. Maar dik 20 jaar later staat ze als Teletubbies baby nog steeds in de schijnwerpers!

Jessica zal voor altijd het zonnetje van de Teletubbies blijven. Vinden we hartstikke leuk.

Baby Teletubbies: jouw herinneringen

Keek jij ook altijd naar de teletubbies? Werd je net als wij spontaan vrolijk van de Teletubbies zon? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...