Bart de Graaff BNN presentator vroeger

Via: wiki.beeldengeluid.nl | Archief Beeld en Geluid (edit)

Één van de grootste programmamakers uit de Nederlandse televisiewereld was misschien niet groot, maar Bart de Graaff was zeer zeker een grootse held!

Oprichter van BNN

Al is het inmiddels meer 20 jaar geleden, dat Bart de Graaff is overleden, deze creatieve, intelligente, energieke en goedlachse man is zeker niet vergeten!

Gekenmerkt door zijn eeuwige jongensblik met blonde stekeltjes, vaak in combinatie met een brilletje, heeft Bart veel mensen hard aan het lachen gekregen en heeft hij eigenhandig memorabele televisie gemaakt. Daarnaast was hij de oprichter van BNN (wat niet voor niets staat voor Bart’s Neverending Netwerk, voorheen ook Barts News Netwerk).

Bart de Graaff televisie vroeger boos
Via: B.O.O.S. / youtube.com (capture) | Bart de Graaff

Bart de Graaff was en blijft een held

Een televisiemaker is in onze ogen geslaagd, als hij/zij amusante programma’s kan neerzetten, die origineel en vermakelijk zijn en (ondanks de ietwat brutale streken) een bepaald niveau hebben. Dat is Bart de Graaff als geen ander gelukt! Bekijk hieronder 8 redenen waarom Bart zo’n held is:

1. Hij durfde ‘NEE’ zeggen

Dit was de reclame-spot waarna Bart de Graaff werd gevraagd mee te doen aan de casting voor een nieuw kinderprogramma!

2. Bart was brutaal!

3. Voor Bart kwam je je bed uit!

Een vast en veelbesproken onderdeel van zijn Veronica-programma BNN was W.K.I.J.S.V.W.M. (Waar Kan Ik Je S’nachts Voor Wakker Maken). Hij vroeg ongemerkt waar een BN’er voor wakker gemaakt zou kunnen worden, en voerde dat vervolgens ook uit…

4. Hij was ongelooflijk ambitieus…

Leuk detail was, dat Bart in de zendtijd van een commerciële zender, zijn eigen publieke zender aan het voorbereiden en oprichten was… die goeie oude tijd!

5. Ambitieus…en succesvol!

Dit was de eerste aflevering van BNN in 1997!

6. Hij kon geniaal de hak zetten…

En tja, soms moet je daarvoor in het pak van een van de Teletubbies, ehm… Teringtubbies kruipen!

7. Bart was gewoon hilarisch

8. Hij gaat voor C!

…en was geliefd bij de andere BN’ers, wat blijkt uit onderstaand campagne-lied!

Dat de brutale Bart niet door iedereen geliefd was, moge duidelijk zijn. Toch waren de meeste jongeren helemaal weg van de creatieve kleine televisiemaker! We hopen dat hij altijd een inspiratie blijft om vernieuwende en vermakelijke televisie te maken!

Wat vond jij van Bart de Graaff?

Wij zijn nog steeds erg onder de indruk van zijn creativiteit en leuke manier van televisie maken, maar zoals hierboven aangegeven is niet iedereen dat. Wat vond jij van Bart de Graaf? Laat het in de comments onderin weten!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer