8 briljante herinneringen aan de gekke Teringtubbies

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Misschien wel één van de beste parodieën die Bart de Graaff ooit heeft gemaakt: de Teringtubbies. Duidelijk gebaseerd op de Teletubbies, maar toch volledig anders. Tijd om wat mooie herinneringen op te halen!

Teringtubbies

In 1998 werden de aflevering van de Teringtubbies uitgezonden bij De zondagavond van BNN. Uiteindelijk werden er acht afleveringen gemaakt en uitgezonden tijdens De zondagavond van BNN.

Dit was in de tijd dat Bart de Graaff een eigen omroep probeerde op te richten, die er uiteindelijk ook zou komen.

Teringtubbies BNN Bart de Graaff intro
Via: Teringtubbies / BNN (capture)

De Teringtubbies waren anders dan de vredelievende, schattige figuren uit de originele kinderserie. Er kwam de nodige grove taal voorbij, werden er seksuele handelingen gedaan en bijvoorbeeld hash gerookt. De serie kon dan ook op de nodige enthousiasme, maar ook kritiek rekenen.

Tja, die originele Tubbies zag je natuurlijk niet dit soort dingen doen:

Teringtubbies BNN Bart de Graaff roken
Via: Teringtubbies / BNN (capture)

Wist je dat…

Er is veel te vertellen over de Teringtubbies, maar laten we bij het begin beginnen met een aantal weetjes die je waarschijnlijk niet kende over de Teringtubbies:

  • De reden om de Teringtubbies te maken, was het afzetten tegen het grote succes van de Teletubbies. Jonge kinderen raakten hierdoor ‘verslaafd’ aan de tv.
  • De BBC (de makers van de originele Teletubbies) klaagde bij de Teleac (Nederlandse omroep) over de Teringtubbies. Uiteindelijk zijn de herhalingen geschrapt.
  • Het rode pak van Bart de Graaff was speciaal voor hem gemaakt.
  • De site van de Teletubbies werd tijdelijk gesloten omdat er veel Teringtubbie-fans naartoe kwamen die er allerlei schuttingtaal op plaatste.
  • De tietentubbie werd gespeeld door de toenmalige vriendin van van Bart de Graaff, Valerie Zwikker.

1. Intro

De zon schijnt, de lucht is blauw, Teringtubbies kom maar gauw! was steevast het begin van deze parodie, natuurlijk gebaseerd op de ‘echte’ serie.

2. Het zonnig gezicht…

Natuurlijk mocht het zonnetje niet ontbreken. Waar de zon in originele versie werd gevuld door het gezicht van kind…

Teletubbies zon 1
Via: Teletubbies (capture)

…nam Bart de Graaff de honneurs hier zelf waar en laten we eerlijk zijn… welke zon is er nu beter?!

Teringtubbies zonnetje BNN
Via: Teringtubbies / BNN (capture)

3. Eerlijk over het leven…

Alle facetten van het leven kwamen terug in de Teringtubbies. Eerlijk was het in ieder geval wel!

Via: Teringtubbies / BNN (capture)

4. Tietentubbie

Eén van de publiekstrekkers in de Teringtubbies was natuurlijk de tietentubbie, die gespeeld werd door de ex-vriendin van de Graaff.

Via: BNN (capture)

Hier zie je de hele aflevering:

5. Teringtubbie lied

Het Teringtubbie lied werd tevens immens populair. De YouTube-video is ook al ruim 7 miljoen keer bekeken. Er waren – mede door dit liedje – veel ouders die zorgen maakte over de invloed die dit op de kinderen zouden hebben.

6. Naast de pot pissen…

Er zat niet bijster veel inhoud in de Teringtubbies, kun je je de aflevering ‘Naast de pot pissen’ nog herinneren? Weet je nog wat hij daar deed? Juist…

7. Bart de Graaff was een held..

Bart de Graaff heeft veel dingen verschillende dingen gedaan in zijn grootse televisiecarrière, waaronder dus de Teringtubbies. Ook hiermee zorgde hij weer voor de nodige media-aandacht en dat kwam de start van BNN uiteindelijk ten goede.

Zo maakt hij ook bekende persoonlijkheden ’s nachts wakker met W.K.I.J.S.V.W.M. (Waar Kan Ik Je S’nachts Voor Wakker Maken). De kleine grootse pionier voor de Nederlandse televisie, zocht hierbij steeds de grenzen van provocatie op.

Zo ook met deze steen door de ruit van een tankstation…

Ken je deze ook nog?

8. ALLE afleveringen bekijken?!

Ben je in een nostalgische bui en wil je nogmaals alle aflevering van de Teringtubbies kijken, dat komt goed uit. We hebben een video gevonden waarin ze allemaal te zien zijn.

Wat vond jij het leukste?

Nu zijn we natuurlijk benieuwd naar wat jij het leukste van de Teringtubbies vond. Of we zijn we misschien nog iets vergeten?

Laat het weten in een reactie onderin.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...