Deze 10 comics zijn tegenwoordig een FORTUIN waard!

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Wie Stan Lee zegt, zegt Marvel. Stan Lee zorgde met zijn comics voor een opleving in de filmwereld, maar wat zijn sommige van die comics tegenwoordig waard?

Marvel en DC stripverhalen

Jammer genoeg is Stan Lee overleden, maar deze iconische striptekenaar heeft wel via Marvel een schat aan comics achter kunnen laten. Tegenwoordig zijn er naast de stripverhalen ook legio goede films te vinden over superhelden en dat hebben we allemaal, nou ja, bijna allemaal aan hem te danken.

Deze 10 comics zijn tegenwoordig een FORTUIN waard!
Via: Marvel / DC

Daarom worden de comics van Marvel en DC tegenwoordig nog steeds gelezen en verzameld. Sommige van die strips zijn zelfs een fortuin waard. Reden genoeg voor ons om op zolder te kijken of wij ook niet ergens nog een verdwaalde comic hebben liggen.

1. ACTION COMICS, nummer 1

We hadden het al over DC. De onbetwiste superheld in hun universum is natuurlijk Superman en deze man van staal kun je voor het eerst vinden in de Action Comics. In 2014 is deze comic verkocht voor 3,2 miljoen dollar. Er zijn er nog ongeveer 50 in omloop.

.

2. AMAZING FANTASY, nummer 15

Superheld Spiderman werd in deze editie geintroduceerd. De uitgever was echter niet zo onder de indruk van spinnenman dus kreeg hij een klein plaatsje in de laatse uitgave van Amazing Fantasy. Het is gelukkig nog goedgekomen met deze held. In 2011 betaalde een verzamelaar 1,1 miljoen dollar voor een uitgave uit 1962.

.

3. DETECTIVE COMICS, nummer 27

Holy Smokes! zou Batman gezegd hebben als hij dit hoorde. In de 27ste editie van Detective Comics werd hij geintroduceerd. Meteen een hit, en een paar succesvolle films volgden (we vergeten even de zeperd met Arnold Schwarzenegger). In 2010 betaalde iemand 1 miljoen dollar voor een puntgave editie uit 1939. En er blijken nog tussen de 100 en 200 exemplaren op de markt te zijn, dus het loont om comics te verzamelen.

.

4. ALL STAR COMICS, nummer 8

In 2017 was de verrassingshit in de bioscopen natuurlijk Wonder Woman. Deze supervrouw vond haar oorsprong in de All Star Comics. In 2017 betaalde iemand bijna een miljoen dollar op eBay en dat is pas echt een wonder.

.

5. X-MEN, nummer 1

Deze superhelden kennen we warschijnlijk allemaal. De films zijn nog steeds razend populair, net zoals de comics. In 1963 betaalde iemand bijna een half miljoen dollar voor een exemplaar van de comic. Cyclops, Beast en Magneto werden toen geïntroduceerd, maar de fans van Wolverine moesten nog zeker 10 jaar wachten op zijn imposante verschijning.

.

6. TALES OF SUSPENSE, nummer 39

Een van onze favorieten, Iron Man, was nooit echt succesvol in de wereld van de comics. Pas nadat de – overigens erg stoere – film uitkwam, werd ook hij ineens een populair baasje in de wereld van de comics en kocht iemand het boekje voor een slordige $ 350.000.

.

7. MARVEL COMICS, nummer 1

Ale legendes beginnen ergens en in de comics wereld is dat met het eerste exemplaar van Marvel Comics. Dit exemplaar werd in 2001 gekocht voor 350.000 dollar.

.

8. THE INCREDIBLE HULK, nummer 1

Wij zijn oud genoeg om ons nog de orginele serie van de Hulk te herinneren met de imposante Lou Ferrigno. Heerlijke jeugdsentiment. Maar of wij 320.000 dollar overhebben voor een eerste exemplaar van de comic, dat betwijfelen we. Maar in 2014 heeft een fan dit toch echt betaald. Leuk feitje: de eerste hulk was grijs. Maar omdat de printers toendertijd nog niet zo goed waren als nu, kreeg de Hulk een groenige tint. Daarom besloten de tekenaars hem maar helemaal groen te maken.

.

9. ALL AMERICAN COMICS, nummer 16

De Green Lantern werd in 2011 op het grote scherm gebracht. Deze film met Ryan – Deadpool – Reynolds werd geen succes. Gelukkig gold dat niet voor de comics. De orginele nummer 16 ging in 2013 over de toonbank voor een slordige 200.000 dollar, en het goede nieuws: er zijn er nog tussen de 21 en 50 te vinden, ergens in de wereld.

.

En daarmee komen we op onze laatste comic van deze lijst, wat ook meteen een vreemde eend in de bijt is:

10. SUSPENSE COMICS, nummer 3

.

Deze comic bevatte helemaal geen echte superhelden. Het was meer horror en thriller. Toch werd het in 2015 door iemand gekocht voor een slordige 170.000 dollar. Omdat het eerste exemplaar in 1944 uitkwam en er op de voorkant een vastgebonden vrouw stond die belaagd werd door foute mensen met hakenkruizen, werd het boekje erg slecht verkocht.

Dure stripverhalen

Deze 10 comics zijn tegenwoordig een FORTUIN waard!
Via: pxhere.com

Zo, daarmee zijn we aan het einde gekomen van ons lijstje. Natuurlijk is iedereen nu op eBay aan het zoeken naar die laatste exemplaren, maar toch willen we nog graag weten welke superhelden jullie favorieten zijn. Laat het antwoord achter in de comments onderin!

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...