Jellabies kinder serie televisie vroeger

Via: Jellabies (capture)

Vroeger bestond Netflix niet. Als kind keek je naar even wat er op televisie kwam. Ketnet, Cartoon Network, Nickelodeon, Fox Kids, wat ze ook programmeerde, jij bekeek het. Veel leuke programma’s staan nog steeds in je geheugen gegrift. Maar herinner jij je de Jellabies nog?

De Jellabies waren jellytastisch!

Jellabies is een Australische kinderserie die in 1999 vanaf België en Nederland te zien was. Het verhaal ging over zes kleurrijke wezentjes die in Jelly-wereld leven. Ze houden zich bezig met het creëren van regenbogen. 

Jellabies water serie televisie vroeger
Via: Jellabies (capture)

Soms is het een geur, een bepaald woord of een liedje dat je opeens terug katapulteert naar een vervlogen tijd. Wat doet je opnieuw herinneren aan de Jellabies? Deze dingen zullen alvast helpen je geheugen op te frissen.

1. De intro

“Ver, heel ver hier vandaan, aan het eind van de regenboog,” zo beginnen alle goeie series. Deze kinderserie ook. Je hoorde deze intro en je wist meteen hoe laat het was: tijd om gedachteloos naar de tv te kijken! Misschien was het je jongere zusje of broertje wel die verslingerd was aan dit programma? Dan zuchtte je, maar keek je stiekem heel graag mee naar die betoverende wereld.

2. De lieflijke hoofdpersonages

Wie waren die levende en bewegende snoepjes waar jij zo vaak naar keek? Wel, de zes figuren die de hoofdrol stalen waren Bouncey (geel), Coral (roze), Denny (blauw), Strum (paars), Amber (oranje) en Pepper (rood).

En we mogen natuurlijk de draak Duffy niet vergeten…

Duffy draak Jellabies
Via: Jellabies (capture)

Wie was jouw favoriet?

Jellabies serie televisie vroeger
Via: Jellabies (cover)

3. Jellabies was kort, maar het einde leuk

Als kind leek het avontuur dat ze beleefden eindeloos. In werkelijkheid duurde een aflevering ongeveer vijf minuten. Op het einde was er altijd een ander personage die je uitzwaaide. Dit maakte het telkens spannend. Wie zou er vandaag zwaaien?

Jellabies outro
Via: Jellabies (capture)

4. De betoverende Jelly-wereld

Jelly-wereld is wellicht de meest fantasierijke wereld die je ooit zag. Ze lag aan het einde van de regenboog, en ook dat adres sprak jou wel aan. Het leek op een mini-snoepparadijs waar alles naar citroen, aardbei of meloen zou smaken.

Jouw Jellabies herinneringen?

Heeft dit artikel je geheugen opgefrist? Wat herinner jij je nog van die fleurige Jellabies? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “De Jellabies: 4 herinneringen aan deze vergeten serie”

  1. Toen ik 6 was had mijn oma hier een dvd van. Toen ik de cover zag was ik er weg van. Maar na een aantal afleveringen ontdekte ik naast strum, pepper, amber, coral, danny en bouncy nog een figuur. Jullie noemen hem duffy, ik noem hem… de groene duivel. Ja, ik raakte getraumatiseerd met hem. Ik had vreselijke nachtmerries. Nu niet meer, maar ik kan me nog wel herinneren hoe eng hij eigenlijk is…

    Beantwoorden
  2. Dit vond ik vroeger toch zo’n geweldige serie! Ik had een videoband ervan met een aantal afleveringen, en ook twee andere videobanden (die IJsvrij en Winterfeest noemden) met winter-gethematiseerde afleveringen van meerdere shows, waaronder dus ook de Jellabies. Ik vond de karakters en de opzet super leuk, en Bouncey is ook de reden geweest waarom geel nu nog steeds mijn lievelingskleur is ??

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer