De Vakantieman: 8 herinneringen aan deze geweldige show

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Vakantieman televisie Frits Bom

Het televisieprogramma De Vakantieman werd tussen 1991 en 1997 uitgezonden door RTL 4. Het programma stond in het teken van vakantie en bevatte een flinke dosis humor, goed gebruinde vakantiegangers en spelletjes.

Wat herinner jij je van de Vakantieman?

Natuurlijk zul je je de presentator van het geheel, Frits Bom, nog wel herinneren, maar misschien zijn er nog meer herkenbare zaken die weer komen komen drijven. Hier bespreken 6 nostalgische zaken van ‘De Vakantieman’. Laat in een reactie onderin weten, wat jij het meest herinnert (of wellicht mist)…

1. De intro

Het programma De Vakantieman gebruikte het nummer “That’s My Home” van Louis Armstrong als intro muziek. Herken jij dit deuntje nog?

Hier de volledige versie van de geweldige intro-song:

2. “Vakantieman, gezellig hé?”

Zeg eerlijk, hoe vaak gebruik jij die op vakantie als het even tegen zit? 😉

3. Daarnaast is ook de kreet “Vakantieman, ben ik al bruin?”

Eentje die ik nog steeds op vakantie gebruik. Niet iedereen snapt die grap, maar who cares?! Het blijven leuke kreten! Is die kreet trouwens goed gejat van madame Bloemendaal? Wat denk jij?

4. Het programma was niets zonder Frits

Ken jij de enige echte Frits Bom nog? Ook wel bekend als de Ombudsman, De Leningman en de Konsumentenman die gedupeerde consumenten hielp. Hij was van alle markten thuis en natuurlijk was hij de belichaming van de vakantie als de enige echte ‘Vakantieman’, waar hij vaak aan de telefoon zat.

Hij overleed in 2017 op 73-jarige leeftijd…

5. “Waar ligt…?”

Natuurlijk was er ook een vast onderdeel in het programma, dat hier niet mag missen. Het was eigenlijk maar één simpele vraag, waar niet iedereen antwoord op wist. Vele programma’s hebben het trucje overgenomen:

6. De Vakantieman had een side-kick, een hulpje

Weet jij de naam van deze piccolo? Hij kwam vaak heel kort in beeld en was altijd goedlachs.

De Vakantieman: 8 herinneringen aan deze geweldige show
Via: De Vakantieman (capture)

7. Het vizier…

Een ander belangrijk onderdeel van het reisprogramma was het vizier van de camera. Het betreffende vakantieland van de aflevering werd afgebeeld op een draaiende plaat en je kon thuis de cameraman besturen. Bedoeling was om met het vizier van de camera in het land terecht te komen, maar dat lukte niet altijd…

8. Je kon adjunct-vakantieman worden.

Heb jij wel eens een vlag aangeschaft en video gemaakt op vakantie in de hoop dat deze door de Vakantieman zou worden uitgezonden?

Vakantieman televisieprogramma vakantie Frits Bom
Via: Vakantieman / RTL (capture)

Jouw herinnering aan De Vakantieman?

Wie zou nu de rol van de Vakantieman kunnen vervullen? Wellicht één van deze authentieke 10 presentatoren en presentatrices? Of denk je toch aan een ander? Laat het ons weten in een reactie hieronder.


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “De Vakantieman: 8 herinneringen aan deze geweldige show”

  1. Vakantieman

    Ik was 1 van de winnaars van dat programma. Ik moest schieten en schoot op het strand.
    Het was het strand van Treasure Island in Florida. Ik was bang om te vliegen en ben toch gegaan.
    Kreeg gelijk mijn doop, van Amsterdam naar London, aansluiting gemist omdat er in Amsterdam problemen waren. Volgende nacht weer gevlogen . Ik dacht naar Washington en daarna naar Orlando. Het was een geweldige reis het is een geweldig land, ben naar de grote parken geweest . Ik mocht ook de orka aaien en moest zeggen hoe dat aanvoelde, dat was rubber en toen werd ik doornat gemaakt door die orka. Daarna naar Treasure island gegaan daar moet de vlag geplant worden. Ben er door een Sheriff naar toe gebracht in een politie auto, wat bij het plan hoorde omdat mijn man had gezegd dat ik graag een sheriff wilde ontmoeten. De Burgemeester kwam erbij en de plaatselijke pers. toen kwam het moment van de vlag planten en toen brak de stok. Ik heb een geweldige reis gehad en Florida is een geweldige staat in de USA.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...