groot gezin familie opgroeien jeugd

Via: flickr.com | Eden, Janine and Jim, CC (L) / Jennie Robinson Faber, CC (R)

9. Familiale bekendheid

“Ben jij niet de zus van …”, je familie is algemeen bekend in het dorp. En het antwoord is altijd ‘ja’.

Via: giphy.com

10. Feesten zijn ook echt feesten

Groot gezin volle tafel
Via: flickr.com | Eden, Janine and Jim, CC

Oudjaar vieren met z’n allen, dat was gezellig. Dat betekende een lange volle tafel, waarbij de kroketten door zes verschillende paar handen gingen vooraleer ze jou bereikten. Een gezellige drukte.

11. Er wordt wel eens iemand vergeten…

Voor buitenstaanders lijkt het absurd, maar iedereen die opgroeide in een groot gezin heeft wel zo’n verhaal: je gaat ergens met het gezin naartoe en onderweg merk je dat jullie niet compleet zijn. Eenmaal terug thuis blijkt het jongste schaapje van het gezin nog nietsvermoedend voor de televisie te zitten. Home Alone leek jullie niet zo’n gek verhaal.

Via: tumblr.com

12. Hoezo, eigendom?

Ja, hoezo? Een eigen kamer leek voor jou een gigantische luxe.

Via: flickr.com | jencu, CC

13. Maaltijden zijn wedstrijden

Je moeder kookte militaire proporties, zoals dat hoort wanneer je een leger te voeden hebt. En dan was het ieder voor zich. Wie niet snel genoeg was, moest het doen met één portie.

Via: giphy.com

14. Je moeder roept alle namen behalve de jouwe

En dan keek ze je een aantal trage seconden aan met een diep gefronsd voorhoofd. Wenkbrauwen naar beneden, mond half open. Een gezicht als een groot vraagteken: ‘hoe heb ik jou nu weer genoemd?’. Uiteindelijk schiet je naam haar weer te binnen en roept ze die, gevolgd door een opgeluchte zucht.

Groot gezin moeder
Via: youtube.com (capture) | This Might Get

15. Je smeedt bondgenootschappen in je gezin

Soms was dit de enige manier om te overleven. Je wilde stiekem uitgaan, maar dat was onmogelijk met een zus die op twee meter van je in dezelfde kamer sliep. Je moest haar noodzakelijk betrekken in jouw snode plannen. “Niets tegen mama zeggen,” was een veel gebruikte zin binnen je kartel.

Groot gezin zussen geheimen fluisteren
Via: flickr.com | Kevin Shorter, CC

Nog een laatste gezin-pagina!

Nog een laatste pagina met hilarische en typerende momenten in een groot gezin! Natuurlijk mogen we de auto niet vergeten… (zie 16.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer