Toy Story: deze 14 opvallende dingen wist je nog niet

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

toy story

Toy Story is een zeer geliefde animatiefilm, met Woody en Buzz in de hoofdrol. Ben jij ook helemaal gek van deze film? Dan moet je dit artikel zeker lezen, want we hebben 14 feiten op een rij gezet over Toy Story. Wist jij deze dingen al?

Leuke Toy Story weetjes

Het blijft altijd leuk om grappige of opvallende weetjes van bekende films of series te ervaren. Helemaal als het om scenes gaat, want het opnieuw bekijken van een film of serie krijgt zo een heel nieuwe dimensie. Waar we eerder al leuke weetjes bespraken van de Rocky films of zelfs SpongeBob Squarepants, is het nu tijd voor Toy Story.

1. Animaties zagen er plastic uit

In de jaren 90 zagen computeranimaties er erg plastic uit en daarom werd ervoor gekozen om het verhaal over speelgoed te laten gaan.

toy story plastic
Via: Toy Story (capture)

2. Geïnspireerd door een oude korte Pixar film

Toy Story is geïnspireerd door het korte verhaal Tin Toy, dat gemaakt is door Pixar in 1988. Ze wilden eigenlijk een vervolg hierop maken, maar omdat niemand met tinnen speelgoed speelt en het dus niet hip genoeg was, werd het idee veranderd.

https://www.youtube.com/watch?v=ffIZSAZRzDA

3. Succes van Tin Toy

Tin Toy won een Oscar voor beste korte animatiefilm. Vanwege dit succes, besloot Disney contact op te nemen met Pixar en te vragen voor een samenwerking. Hier is Toy Story uit ontstaan. Veel figuren van Tin Toy komen ook terug in Toy Story…

Via: reddit.com

4. Woody was een buikspreekpop

In eerste instantie zou Woody een buikspreekpop worden. De makers veranderden dit uiteindelijk in een cowboy of tja… sheriff dus!

Via: giphy.com

5. Woody was vreselijk

In de eerste schetsen was Woody geen leuk personage, maar juist wreed en gemeen. De makers besloten dat dit toch geen goed idee was.

6. De plastic soldaatjes

Om de animaties voor de plastic soldaten in Toy Story goed te kunnen maken, gingen de animators zich verkleden als soldaten. Inclusief voeten die vast zaten op een plastic bord.

speelgoed soldaatjes toy story
Via: youtube.com (capture) | Toy Story

7. Toy Story een musical?

Disney wilde graag dat Toy Story een musical zou worden, met heel veel liedjes erin, net zoals de andere bekende Disneyfilms. Dit wilde Pixar niet en daarom zit alleen het liedje ‘You’ve got a friend in me’ in de film.

Méér Toy Story weetjes…

We hebben nog meer opvallende feitjes over deze filmreeks op de volgende pagina! Wat dacht je van de broer van Tom Hanks? (zie 9.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...