10 dingen die jij vroeger altijd deed in het zwembad

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Dingen zwembad vroeger bommetje

Ging jij vroeger ook altijd zwemmen met je vrienden van school? Het zwembad was de ideale plek om gekke dingen te doen. Je zult je vast wel nog veel leuke momenten kunnen herinneren aan het zwemmen in het zwembad.

Het zwembad vroeger…

Wij hebben een overzicht gemaakt met dingen die jij vroeger vast ook altijd deed in het zwembad, of het nu een verjaardagsfeestje was op niet. Vooral nummer 8 zal jij stiekem ook wel eens gedaan hebben tijdens het zwemmen.

Jouw zwembad herinneringen. Wat deed jij vroeger altijd in het zwembad? Maakte je salto’s van de duikplank, speelde je tikkertje, en kuste je stiekem met je crush in de stoomcabine…?

Laat het weten in een reactie onderin!

Via: pixabay.com | Chee Zu, CC

1. Bommetje

Dit heb jij ook zeker wel eens gedaan een bommetje in het bad. Je probeerde altijd het water zo hoog mogelijk te laten komen.

Bommetje zwembad vroeger
Via: flickr.com | Marcin Grabski, CC

Misschien kon jij ook wel het dak van het zwembad raken met spetters, of natuurlijk alle zonnebaders aan de rand, zoals deze grote jongen:

2. Opstopping op de glijbaan

De glijbaan was altijd het leukste van het zwembad! Iedereen deed er alles van om zo snel mogelijk van de glijbaan te gaan. Knieën of hoofd vooruit, alle mogelijkheden gooide je in de strijd…

Zwembad water glijbaan
Via: pixabay.com | sumanley, CC

Vooral water tegenhouden in de buis was een goede manier en misschien ging je ook wel in je blote kont naar beneden.

3. Wedstrijdje zwemmen

Een wedstrijdje zwemmen heb jij vast ook wel eens gedaan in het zwembad. Je deed er alles aan om te winnen van je vrienden tijdens het zwemmen.

Wedstrijdzwemmen vroeger zwembad
Via: pixabay.com | leoleobobeo, CC

Soms gaf je onder water een trap om je win kans te vergroten.

4. Zo lang mogelijk onder water blijven

Dit zal jij vast ook wel gedaan hebben, je probeerde zolang mogelijk onder water te blijven en dan keek je elkaar ook nog zo dreigend mogelijk aan in de hoop dat je tekenen van zwakte zou zien…

Onderwater kinderen zwembad
Via: pixabay.com | PublicDomainPictures, CC

Misschien deed jij ook wel eens in het bubbelbad je mond op het luchtgaatje, zodat je lange onder water kon blijven (geen aanrader trouwens).

5. Gekke trucs vanaf duikplank

Ook met de duikplank kon je altijd veel pret beleven in het zwembad. Een bommetje van de duikplank of misschien was jij meer van de salto’s. Alleen gebeurde het wel eens dat je verkeerd terecht kwam.

6. Iemand het water in duwen

Iemand plotseling het water in duwen is altijd grappig om te doen. Erin gesmeten worden door je vader was ook dikke prima…

Zwembad duwen vroeger
Via: flickr.com | popofatticus, CC

Jij zal het vast vroeger ook wel eens gedaan hebben in het zwembad of misschien was jij altijd het slachtoffer dat je er zelf ingeduwd werd.

7. Ergens van springen

Als kind wilde je altijd van een zo hoog mogelijk iets in het zwembad springen. Het kon niet hoog genoeg zijn.

Zwembad springen
Via: pixabay.com | logi30, CC

8. Plassen in het zwembad

Je zult het vast ook wel eens gedaan hebben tijdens de zwemles. Stiekem even in het bad plassen. Want je vond het te koud om naar de wc te lopen. Je hoopte dan dat niemand het zag…

Zwembad plassen
Via: flickr.com | tano_d’ere, CC

9. Met je blote billen van de glijbaan

Waarschijnlijk mocht jij dit nooit van je ouders. Maar stiekem ging je toch met je blote billen van de glijbaan. Want je wilde zo hard mogelijk gaan natuurlijk.

Glijbaan zwembad
Via: pxfuel.com

Ook dat kon goed mis gaan…

10. Stoeien

Het zwembad was de ideale plek om eens te stoeien met je vrienden. Elkaar van de matten gooien, je vrienden kopje onder duwen. Maar helaas vond het bad personeel dit altijd wat minder leuk.

Stoeien zwembad
Via: flickr.com | kenji ross, CC

En soms eindigde die stoeipartij in huilen…

Jouw herinneringen aan het zwembad?

Wat is jou leukste herinnering tijdens het zwemmen? Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit bericht met je zwemmaatjes van vroeger!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...