Het kinderfeestje: deze 6 zaken heb je vroeger ook gedaan

Door

Silke Nissingh

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

‘We zeggen niet wat we gaan doen, maar vergeet je zwemspullen niet.’ Deze zin heeft vast op één van de uitnodigingen gestaan voor een kinderfeestje waar je vroeger voor uitgenodigd was.

Zwemmen tijdens een kinderfeestje was dus niet heel origineel, maar heb jij ook alle onderstaande dingen gedaan bij een verjaardag?

Het kinderfeestje (en de ‘macht’…)

Als organisator (of ja, eerder lijdend voorwerp) van het kinderfeestje had je altijd veel macht. Iedereen wilde weten wat jullie gingen doen, maar alleen je beste vriend(in) kreeg dit te horen. Voor de rest bleef het een geheim.

Ook wilde niemand ruzie met je maken, want als iemand vervelend tegen je deed, zei je dat diegene niet meer mocht komen. Dat was de ergste nachtmerrie van elk kind, dus deed iedereen extra aardig tegen je.

Het kinderfeestje: deze 6 zaken heb je vroeger ook gedaan

Er was altijd veel te beleven op een kinderfeestje of ‘partij’, maar maar met deze snacks misschien nog meer te knabbelen.

Jouw kinderfeestje van vroeger? Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen! Heb jij de onderstaande activiteiten wel eens gedaan tijdens een kinderfeestje?

Laat in een reactie onderin weten wat jij vroeger deed!

1. Indoor speeltuin

Waarschijnlijk ging je hier naartoe toen je nog bij de kleuters zat, maar grote kans dat je hier wel eens bent geweest. Je klom omhoog, speelde in de ballenbak en gleed met de glijbaan naar beneden.

Je hoefde niet in de buurt van de ouders te blijven, dus dit kinderfeestje was voor jou zeker geslaagd.

Het kinderfeestje: deze 6 zaken heb je vroeger ook gedaan

2. Zwemmen

Waarschijnlijk één van de populairste activiteiten voor een kinderfeest. Jullie hadden gegarandeerd lol in het zwembad. Het maakte dan ook niet uit of je dit voor de twintigste of honderdste keer deed, het zwembad was altijd een succes.

Zwemmen sport vroeger
Via: flickr.com | Frans Persoon, CC

Vooral de glijbanen waren erg populair. En je wist vooraf NOOIT wat je ging doen…

P.S. Ik verklap niet wat we gaan doen, maar neem je zwemspullen mee!

3. Slaapfeestje

Samen met je beste vrienden/vriendinnen deden jullie een slaapfeestje. Jullie keken urenlang naar films, aten alles wat los en vast zat én jullie bespraken wat jullie vonden van ieder kind uit jullie klas.

De volgende ochtend waren jullie helemaal kapot, maar jullie vonden het zeker leuk. Lees hier wat je nog meer deed tijdens een slaapfeestje.

Slaapfeestje springen bed
Via: flickr.com | Danie Shaughnessy, CC

4. Disco

Je voelde je echt volwassen als je naar dit feestje ging, omdat je dacht dat dit hetzelfde was als uitgaan. Je vader was dj en omdat elke meisje jongens stom vond en andersom gebeurde er verder niet veel.

Daarnaast vond iedereen het ongemakkelijk om te dansen, dus stond je de hele avond chips te eten en te praten met je vrienden/vriendinnen.

5. Schaatsen

Voor degenen die niet konden schaatsen echt een nachtmerrie, maar als je dit wel kon, vond je het best wel leuk. Na een paar rondjes was je er eigenlijk wel weer klaar mee, dus wachtte je totdat jullie warme chocomel gingen drinken en friet kregen.

Het kinderfeestje: deze 6 zaken heb je vroeger ook gedaan
Via: Wikimedia Commons, Michiel1972, CC

En dan natuurlijk ook even op de foto!

Vriendinnen
Via: flickr.com | Mathijs Rotink, CC

6. Bowlen

Je vond dit alleen leuk als er van die hekjes aan de zijkanten van de baan stonden, want anders kon je er niks van er was je er snel klaar mee. Wanneer je een spare of strike gooide, was jij super blij en zorgde je ervoor dat iedereen het zag.

Tja, en je moeder wilde ook even laten zien hoe het moest…

Jouw leukste herinneringen aan een kinderfeestje

Natuurlijk hebben we 6 typerende zaken van een kinderfeestje of ‘partijtje’ besproken, maar wellicht heb je nog in gedachten wat we overduidelijk vergeten zijn. Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit met je vrienden (van vroeger)…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...