Via: flickr.com | Randon Retail, CC (L) / Dan Lundberg, CC (R)

Naar de McDonalds gaan, dat was vroeger echt een feest. Wij halen herinneringen op aan die leuke gezinsuitstapjes!

McDonalds, vroeger en nu

Fast food is ongezond, dat weten we vandaag wel. Vroeger stonden we daar niet bij stil. Frietjes en een hamburger waren vooral een heerlijke maaltijd, en die liter cola lekker verfrissend. De allereerste McDonald’s kwam er in Nederland al in 1955. In België pas in 1978.

MCDonalds logo
Via: flickr.com | Mike Mozart, CC

10 herinneringen aan de McDonald’s

Vandaag blijft de fastfoodketen populair. Het is een gevestigd merk. Terwijl je vroeger naar het restaurant ging voor een hapje en gezinsuitstapje, is McDonald’s vandaag voor velen een guilty pleasure. Wij halen heerlijke herinneringen op aan die gezinsuitstapjes naar de McDonald’s!

1. Zoeken naar de ‘M’

Gingen je met het gezin met de auto op reis naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk, dat stopten jullie wellicht onderweg eens bij de McDonald’s. Bij veel gezinnen was dat deel van de traditie. Eentje die dus nooit mocht worden overgeslagen. Vanaf het moment dat je de gordel vast klikte, keek je uit naar die grote gele M.

Via: flickr.com | Larchleaf, CC

En daar had je hem dan… De opluchting was groot en werd onmiddellijk omgezet in enthousiasme!

Via: flickr.com | Gerard Stolk, CC

2. Ballonnen op een stokje

Je was nog maar net binnen en je eksterogen spotten al meteen glinsterende dingen: ballonnen! Ze staan altijd aan de ingang. Van je ouders mocht je er altijd maar ééntje hebben. Dat was enigszins teleurstellend gezien de hoeveelheid ballonnen die er telkens waren… Je hield deze dan heel lang bij; totdat de ballon in elkaar was gekrompen als een rozijntje.

Via: Wikimedia Commons | Warszawska róg Szerokiej w Tomaszowie Mazowieckim, w województwie łódzkim, CC

3. De vintage kinderstoeltjes

Wie nog heel klein was, moest hierin…

Via: flickr.com | Mike Mozart, CC

4. Happy Meal

“Wat wil je eten?” is een vraag die je ouders nooit stelden in de McDonald’s. Als kind at je een Happy Meal, dat was een vaststaand feit en uitgemaakte zaak. Je kreeg wat frietjes, kipnuggets of kleine hamburger, een drinkyoghurt, en vooral: het speelgoed!

Doorheen de jaren waren er zo heel wat fantastische speeltjes! Natuurlijk moesten je ouders helpen met het in elkaar zetten van de onderdelen… Alleen in de McDonald’s mocht je zo spelen met je eten.

Via: flickr.com | mliu92, CC

5. Van een zakje naar een hoedje

En de zakjes zelf waren natuurlijk ook heel entertainend…

Via: flickr.com | Jax House, CC

6. Losgaan in de speeltuin

Je mocht niet van tafel vooraleer je Happy Meal op was. Op zich niet zo erg want je speeltje hield je wel eventjes bezig. Maar eenmaal alles op was, kon je helemaal los gaan doen in de speeltuin. Dit was super. Met een buikje vol frietjes en cola springen in het ballenbad. Life was good.

Via: flickr.com | Dan Lundberg, CC

Soms was de speeltuin buiten…

Afbeelding wordt geladen…

7. De hamburgerstoeltjes

Een echte old school McDonald’s restaurant had van die krukjes in de vorm van een hamburger. Wie herinnert zich dit nog?

Afbeelding wordt geladen…

8. Verjaardagsfeestjes

Veel kinderen hielden hun verjaardagsfeestje bij de McDonald’s. Hoe leuk was dat! Helemaal dol van de suiker spelen met je broer, zus of vriendinnetje!

July Birthdays
Via: flickr.com | March1976, CC

9. De spaaracties

Je kan altijd wel wat sparen bij McDonald’s. Een terugkerend iets zijn de drinkglazen. Vandaag kan je hippe exemplaren bij elkaar sparen, maar vroeger zagen ze er zo uit…

Via: flickr.com | Gerrilynn Nunley, CC

10. Een knuffel aan Ronald

Vroeger vond je bij zowat iedere McDonald’s nog een standbeeld van die goeie ouwe Ronald, de mascotte. Hij werd in 1963 geïntroduceerd. Gaf je hem na afloop van een leuk gezinsuitstapje in de McDonald’s ook altijd een knuffel?

Via: flickr.com | Constantine Augustin, CC

Jouw herinneringen?

Was gaan eten bij McDonald’s voor jouw gezin vroeger ook een heus uitstapje, iets wat maar 1 à 2 maal per jaar gebeurde? Wat zijn jouw fijnste herinneringen eraan? Laat het ons weten in een reactie onderaan, we zijn benieuwd!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer