Een gezinsuitstapje naar de IKEA: 10 mooie herinneringen

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

IKEA herinneringen

Voor je ouders een noodzakelijk kwaad, voor jou en je broers/zussen een dag vol pret: een gezinsuitstap naar de IKEA. Om je geheugen op te frissen zijn hier tien onvergetelijke herinneringen aan die dagen van IKEA potloden verzamelen.

Heerlijk naar de IKEA

De IKEA staat natuurlijk bekend om haar meubels (en vooral de doolhoven daarin), de Zweedse gehaktballetjes en de IKEA potloden. Een ideale combinatie, die er vroeger toe leidde dat dit meubelwarenhuis erg geliefd was als uitstapje.

IKEA gezinsuitstapje vroeger kinderen
Via: flickr.com | Rob Olivera, CC

We bespreken 10 herkenbare redenen, waarom kinderen dit vroeger (en misschien nog wel) zo geweldig vonden.

Kwam jij als kind graag in de IKEA? Herken je onderstaande redenen of heb je misschien zelf nog wel een geweldige nostalgische herinnering, waarom de IKEA als kind zo leuk was?

Deel je IKEA-herinneringen in een reactie onderin!

1. Op de agenda: een gezinsuitstapje naar IKEA

Soms werd het plan heel spontaan aangekondigd, andere keren stond het al lang in de agenda vast. Hoe dan ook, jij en je broers en zussen stonden altijd paraat voor een gezinsuitstap naar IKEA. De koffer werd zorgvuldig leeggehaald, of jullie reden met een aanhangwagen.

Voor de meesten was het toch wel een eindje rijden. En dan probeerde je vanuit de auto zo snel mogelijk de grote gele IKEA-letters te spotten.

IKEA herinneringen vroeger
Via: pixabay.com

2. Kinderopvang of niet?

Ouders kunnen hun kinderen altijd afzetten bij Småland, de kinderopvang van IKEA. Als kind was dat leuk. Je kreeg een vrolijke sticker met je naam erop. Eenmaal geïdentificeerd mocht je het ballenbad inspringen. Toch werd je op een bepaald moment te oud voor dat kinds plezier.

Voor het eerst de winkel betreden met je ouders, zoals volwassenen; het leek wel een overgangsritueel. Bleek minstens even paradijselijk als Småland te zijn.

3. IKEA potloden verzamelen

Yes! Gratis IKEA potloden! Je had niet echt papier om te tekenen, maar je zou ze bijhouden om mee naar school te nemen. Weer een verzameling, dus je spaarde er zo veel mogelijk.

Toch had dat schattige IKEA potlood wel iets…

Potloden IKEA verzamelen vroeger
Via: Wikimedia Commons | aksym Kozlenko, CC

4. Verstoppertje spelen

IKEA heeft mooie meubels. Dat tonen ze graag door perfect ingerichte kamers tentoon te stellen. Soms lijken het zelfs hele appartementen, inclusief de badkamer, slaapkamer en keuken. Perfect om uren te spelen.

De kamers zijn altijd stijlvol ingericht, van tapijt tot lampenkap. Terwijl je ouders bewonderend alles in zich opnamen, gingen jij en je broers en zussen verstoppertje spelen. Het was een magische plaats om verstoppertje te spelen!

IKEA verstoppertje spelen vroeger kind
Via: flickr.com | Joey, CC

5. “Mag ik please dit hebben?”

Vooral de kinderafdeling moet een gevarenzone geweest zijn voor je ouders. Alles is er zo kleurrijk. Jouw kinderhartje wilde natuurlijk zoveel mogelijk bemachtigen. Die kinderkamers leken duizend keer leuker dan de jouwe. Met wat geluk en volharding kreeg je een knuffel.

6. Zweedse balletjes

Dit was het hoogtepunt van de gezinsuitstap naar IKEA. Lekker eten in het gezellige IKEA-restaurant. Samen met dat lekkere sausje en frietjes was de maaltijd compleet. En herinner je je dat Zweedse vlaggetje nog dat altijd op de balletjes zat?

IKEA Zweedse gehakballetjes herinneringen
Via: flickr.com | Alpha, CC

7. Oneindig veel softijs

Na de lekkere Zweedse balletjes kan je als dessert een ijshoorntje kopen. Deze ging je dan bij de softijsmachine vullen. EINDELOOS VAAK. Zo moet de kinderhemel eruit zien, want jou geluk kon niet op. Jij en je broers en zussen gingen zo veel mogelijk dat ijsje bijvullen.

Totdat het er onsmakelijk begon uit te zien of tot je echt niets meer op kon. Meestal was dat al na één ijsje, want toegegeven: je ogen waren vaak veel groter dan je maag.

IKEA Softijs herinneringen
Via: flickr.com | yoppy, CC

8. Het giga magazijn was minder fijn

Als je de winkel volledig doorkruist, kom je in het gigantische magazijn terecht. Daar begint het saaie onderdeel van de gezinsuitstap naar IKEA. Je ouders moeten de aangekruiste meubels vinden. Het is er koud, kleurloos en saai. Niet leuk.

Aan de andere kant bood het magazijn nog een laatste kans om je ouders toch nog te overhalen een leuke knuffel voor jou te kopen…

IKEA herinneringen vroeger magazijn
Via: gifbay.com

9. De bekende zak!

Natuurlijk was je bezoek aan het geel-blauwe meubelhuis niet compleet zonder de bekende plastic zak, die daarna echt voor ALLES gebruikt werd. Zo opvallend, maar vooral: zo ongelooflijk stevig!

IKEA tas herinneringen
Via: flickr.com | yamakk, CC

10. Welterusten!!!

Tja, deze moeten we denk ik niet verder uitleggen…

De bonus: het in elkaar zetten…

Tja, dat hoort bij de IKEA en daar was niet iedereen altijd blij mee…

Ikea kast bouwen vader
Via: flickr.com | tara hunt, CC

Jouw IKEA-herinneringen?

Gingen jullie vroeger ook op gezinsuitstapje naar IKEA? Ontbreken er nog mooie herinneringen van jou in dit lijstje? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Ken jij de geheimen van het Zweedse meubelwarenhuis al?

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...