Als kind op vakantie met de auto: 10 herkenbare zaken

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Laatste update:

3

Op vakantie met de auto was een hele happening. Of je nou naar Duitslang ging of een roadtrip maakte naar de Costa del Sol, die uren samen in de auto zul je nooit vergeten.

Mijmer mee en ervaar nogmaals hoe het was om in de achterbak te mogen zitten, te moeten hurken boven een hangtoilet en het uitgelaten gevoel als je dan eenmaal op de plaats van bestemming was aangekomen.

Als kind op vakantie met de auto
Via: flickr.com | Ryan Smith, CC

Vlak voor aankomst zong je natuurlijk “we zijn er bijna” maar vanaf dat je straat uitreed, was dit natuurlijk nummer 1 op de ranglijst. Vakantie, we gaan op vakantie. Ze blijft schattig, of niet?

National Lampoon was er niets bij

Ken je die film nog? Met Chevy Chase? Dat was hoe de meeste gezinnen in de jaren 80 en jaren 90 op autovakantie gingen. Pure hel zou je denken, als je Chevy zo ziet. Maar eigenlijk zouden we allen nog wel eens zo een autovakantie willen herbeleven, toch? Helemaal als je John Candy onderweg tegen zou komen. Wat een tv held!

Roadtrippin’

Helemaal geflipt werden onze ouders door ons. Als je denkt dat wij kinderen het zwaar hadden. Zou jij niet gek worden als je kinderen had die iedere vakantie hetzelfde gedrag vertoonden in de auto onderweg naar de vakantiebestemming?

Kind vakantie met de auto
Via: flickr.com | JOHN LLOYD, CC

1. Plaspauzes om de 5 minuten

Je zou denken dat die toiletten speelparadijzen waren, zo vaak zagen wij ze als kind van binnen. Niet dat je er wilde wezen maar ons blaasje dacht er toch echt anders over. Die lucht, dat gehurk. Bah! En dat iedere 5 minuten. Wisten onze ouders maar wat er allemaal gebeurde als je even vrij werd gelaten uit de hete auto.

2. Verdachte luchtjes

Niet alles werd netjes op het toilet gedaan. Soms rook je een verdacht luchtje maar niemand had het gedaan.

3. Ik voel me misselijk!

Een nog ergere lucht was eentje die de hele autorit lekker bleef hangen. Helaas werd er altijd eentje misselijk en dan moest je het maar uit zien te houden. Geen luchtverfrisser die daar tegenop kon.

4. Ik heb geknoeid

Een ongelukje zit een klein hoekje. Met kleine kinderen bestaan er echter geen kleine ongelukjes. Een milkshake waar je het deksel vanaf haalt, een ijsje wat smelt, een plas die je niet op kunt houden. Allerlei mogelijkheden om er een bende van te maken.

Auto vakantie rommel
Via: flickr.com | daveynin, CC

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “Als kind op vakantie met de auto: 10 herkenbare zaken”

 1. als ik in de auto zat dan was het toendertijd dat ik misselijk werd en overgaf of het in de taxi was of bij mijn ouders in de auto. jammer dat er geen 8 track in zat dan kon ik eindeloos naar luisteen en naar staren. of een discman met daydreamers bij mij had dan ws de autoritten aangenamer maar nu ik ouder ben heb ik er geen last meer van

  Beantwoorden
 2. De plastic bekleding die na een pauze bloedheet was.
  De ‘dit is mijn kant en daar mag jij niet overheen ‘ maar waar ik ,als de Primatour niet werkte toch overheen ging.
  De klap van mijn gefrustreerde vader die naar achter sloeg.
  Het vakantieboek waar altijd wel het spelletje bepaalde auto’s optellen in stond.
  De cassette bandjes van een kinderkoor en de rook met ramen dicht waardoor je ogen gingen prikken.
  Tja…het was elk jaar een groot feest naar Italië

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...