land van ooit kloontje

Via: Het Land van Ooit (capture)

Ooit was er een geweldig Land van Ooit, totdat het onverhoopt z’n deuren sloot. Toch zijn er daar veel fantastische herinneringen, herkenbare karakters en natuurlijk veel plezier geweest. Daarom hebben wij weer een mooi lijstje gemaakt…

Het Land van Ooit: vergane glorie

We hebben allemaal wel herinneringen aan vroeger, als het om pretparken gaat. Gelukkig kun je in de meeste gevallen (nu wellicht met eigen kinderen) die oude nostalgie weer opsnuiven. Helaas is er ook één zo’n bijzonder typerend park, waar dat helaas niet meer mogelijk is: Het Land van Ooit. Wij nemen je daarom digitaal mee naar vroeger en hopen dat je ook hiervan kunt genieten…

Het ging hier om een wel heel speciaal kinderthemapark (met als thema ridders) met een oppervlakte van 34 hectare. Het park in Drunen was prachtig aangelegd en ‘Kinderen zijn de baas’. In het park liepen overal hoogwaardige acteurs rond, die met hun personages het themapark extra kleur gaven.

1. Zo zag het Land van Ooit eruit op een plattegrond

Land van Ooit Plattegrond kaart
Via: Facebook | Wij Willen Het Land Van Ooit Terug

2. Deze kwam je in het begin al tegen

Land van Ooit (1993)
Via: flickr.com | Jan Kamphuis, CC

3. En natuurlijk het roze kasteel

roze kasteel land van ooit
Via: youtube.com (capture) | Themepark Adventures

4. Er waren veel grote mensen

Land van Ooit park reus Dan
Via: Wikimedia Commons | A.P.M. Ruiters, CC

5. Die zelfs een eigen bed hadden in het park

1994 Land van Ooit
Via: flickr.com | Nico Praat, CC

6. Kinderen waren de baas, altijd!

Op audiëntie bij de gouverneur in het Land van Ooit
Via: flickr.com | An De Winter, CC

7. Er was een populaire kinderserie over het Land van Ooit

Méér Land van Ooit…

We zijn er nog niet en hebben nog veel meer leuke herinneringen aan dit nostalgische themapark. Lees dus snel verder op de volgende pagina! Ken jij dat groene karakter nog? (zie 10.)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

14 gedachten over “15 fantastische herinneringen aan het ‘Land van Ooit’”

 1. Heerlijk die lieve herinneringen aan Ooit en wat hebben we daar genoten van die mooie beschermde natuur en die geweldige Ooiters!
  Heb je ook een foto van het Roze Kasteel?
  En ik kan nummer 10 met Sap de Aardwortel niet vinden.
  Tot Ooit!

  Beantwoorden
 2. Het erg was prachtig, samen met mijn kinderen geweest. Ik zelf als moeder genoot daar enorm van net als bij de kinderen.
  Jammer dat het er niet meer is…

  Beantwoorden
 3. Ik ben daar ooit als 11 jarig jongetje met mijn Belgische school op schoolreis geweest. Er was die dag een sjor wedstrijd in het land van ooit waarmee je klas een prijs kon winnen. We moesten een bouwsel maken en er dan met gans de klas gaan opstaan. Het bouwsel kreeg een naam in ons sappig West-Vlaams nl. “D’olve Tente” ofwel de halve tent. De wedstrijd werd gewonnen door mijn school waardoor enkele figuren op bezoek kwamen naar onze school. De poging om de west vlaamse naam uit te spreken bij de prijsuitreiking door het personage zorgde voor hilariteit alom. Gelukkig konnen ze er zelf ook hard om lachen. Dit is al bijna 20 jaar geleden maar is me altijd bijgebleven. ?

  Beantwoorden
 4. Ik was als kind helemaal weg van Kos met de Snor. Mijn broer van Ridder Graniet. We luisterden ook naar de hoorspelen op de radio(???) In het park vond ik Alfred Jodocus kwak zo leuk. Kortom: doodzonde dat het park dicht ging, ik had er graag mijn kinderen ook blij mee gemaakt!

  Beantwoorden
   • De oma en opa van een aantal kleinkinderen,kijken terug op hele mooie bezoeken. Een van onze kleindochter werd ridder van de dag. Het doosje met kus erin heeft ze nog. Inmiddels is ze 25 jaar.Jammer dat het er niet meer is.

 5. Ik herinner het mijn nog heel goed. Dat was op daguitstap met de acteurs van familie en vtm. Het leuke was dat kinderen baas waren want dat betekende dat als ik zei mama we gaan een ijsje eten dat dat ook gebeurde. Ah ja want kinderen waren baas. ?

  Beantwoorden
 6. Onze kinderen vonden het geweldig wat hebben we altijd genoten zo jammer dat we onze kleindochter dit niet mee kunnen geven

  Beantwoorden
 7. Mijn zoontje vond dit geweldig. Vooral dat de kinderen baas waren en de grote mensen moesten luisteren en de groet leren

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer