pulp-fiction

Pulp Fiction is misschien wel de beste film uit de jaren ’90. Deze klassieker van Quentin Tarantino kent iedereen wel. Ben jij een echte Quentin Tarantino fan? Dan heb je deze film waarschijnlijk stukgedraaid. Wedden dat je onderstaande 13 feitjes nog niet wist?

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Pulp Fiction

Hoewel Quentin Tarantino vele geweldige films heeft gemaakt, wordt Pulp Fiction door velen toch wel gezien als zijn meesterwerk. In deze Amerikaanse misdaadfilm uit 1994 volgen we vijf verschillende verhaallijnen die elkaar in de film ontmoeten. Dit zorgt voor een spektakelstuk. Bekijk hieronder de trailer:

Oscars

Pulp Fiction werd genomineerd voor maar liefst 7 oscars. Helaas werd er maar eentje geworden. De Oscar voor beste script ging naar Tarantino – en terecht! Daarnaast won de film meer dan 40 andere prijzen waaronder twee BAFTA Awards. Wow!

Wist je dit al?

Ben jij een echt Tarantino fan en denk je dat deze film geen geheimen meer voor je heeft? Wij zijn benieuwd! Hieronder 13 dingen die je waarschijnlijk nog NIET wist over deze klassieker!

1. Omgekeerde wereld

Na het zien van de scene waarin met veel geweld een spuit in Mia’s borst gestoken wordt, vraag je je misschien af hoe ze dit gedaan hebben? Ze hebben het moment gefilmd dat de spuit eruit wordt getrokken en dit vervolgens van achter naar voren afgespeeld. Slim he?

2. Ongeluk

Elke keer dat Vincent (John Travolta) naar het toilet gaat, gaat er iets fout. Op het begin gaat hij naar de wc op het moment dat Honey Bunny en Pumpkin de overval bespreken. En als laatst gaat Vincent naar de wc vlak voordat hij oog in oog met ‘Butch’ komt te staan.

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer