John Travolta en Bruce Willis in dezelfde film? Voor de filmkenners onder ons: Neen, het gaat hier niet over het legendarische ‘Pulp Fiction’ van Quentin Tarantino. De 2 Hollywood supersterren namen ook het voortouw in de smakelijke Amerikaanse komedie ‘Look who’s talking’. Van een ‘Aha-moment’ gesproken!

Look who's talking film
Tristar Pictures / Look Who’s Talking

Look Who’s Talking: De onverwachte bioscoophit.

De romantische klassieker werd geregisseerd door Amy Heckerling. Het eerste deel van het populaire drieluik was in 1989 voor het eerst te bewonderen in onze bioscopen. Vergezeld van een topcast, was de film meteen een succes.

Ook nu, zovele jaren later, spreekt de klassieker nog steeds tot de verbeelding van de nostalgische filmliefhebber. Voor vele millennials, brengt de film tal van heimwee gevoelens naar boven, zelfs nog meer dan de gelijknamige 90’s muziekhit van ‘Dr Alban’.

Door de enorme waardering van het grote publiek, kende de film nog een mooi vervolg. In 1990 konden we genieten van de eerste sequel ‘Look Who’s Talking Two’. Later, in 1993, kwam ook nog ‘Look Who’s Talking Now’ op de schermen.

Een romantisch verhaal met humoristische tint

In de bioscoophit wordt Mollie, gespeeld door Kirstie Alley, onverwacht zwanger van de overspelige Albert (George Segal). De getrouwde man ziet het echter niet zitten om zijn vrouw te verlaten voor Mollie. Uit schaamte vertelt ze daarom aan haar vriendin Rona dat ze beroep heeft gedaan op een zaaddonor.

Look who's talking film baby
Via: Look Who’s Talking (capture)

9 Maanden later, leert ze taxichauffeur James kennen, vertolkt door de ‘Grease sensatie’ John Travolta. De gewillige James vervoert haar in racetempo naar het ziekenhuis om daar te bevallen van baby Mikey. Door een misverstand bij de verpleging wordt James aanzien als de vader. Hij wordt enorm vertederd bij het zien van het kleine jongetje. Baby Mikey en James lijken elkaar meteen te mogen!

Het mooie aan de film is dat de kijker kan horen wat er in het hoofdje van de kleine hartenbreker omgaat. De achtergrondstem wordt overtuigend uitgevoerd door niemand minder dan Bruce Willis. Yippee Ka Yee!

Look who's talking film John Travolta
Look Who’s talking (capture)

Feiten over Look who’s talking

Het creëren van een meesterwerk gebeurt niet op één dag. En op het bioscoopgordijn krijgen we niet alles te zien wat er zich achter de schermen afspeelt. We verlossen je maar al te graag uit je lijden: Hierbij zetten we 12 feiten op een rij die je nog niet wist!

1. Baby Mikey’s ‘onsmakelijke’ uitspraken werden geschrapt.

Bruce Willis staat voornamelijk gekend als een actieheld en ja… ook een beetje macho. Bekende oneliners als John McClane in de ‘Die Hard’ films zoals: “Yippie Ka Yee Mother******!” en “No ****ing Sh** Lady!” zijn niet echt materiaal voor een schattige baby in een romantische speelfilm.

Ook achter de schermen van deze prent liet Bruce zich maar al te graag gaan. Vele van zijn uitspraken als voice-over werden geschrapt: “X-rated” en niet geschikt voor het grote publiek. Gelukkig bleven vele oneliners van de baby wel gespaard!

2. Mollie zou gespeeld worden door Geena Davis

Wat zijn we blij met de vertolking van Kirstie Alley als de alleenstaande moeder Mollie. Maar wist je dat zij niet origineel in de plannen zat van de makers?

De rol van Mikey’s moeder was eerst bedoeld voor de Amerikaanse actrice Geena Davis, bekend van de film ‘Thelma & Louise’. Gelukkig voor Kirstie, liet Geena de rol aan zich voorbij gaan. Ze had namelijk geen zin om opnieuw een bevallingsscene te spelen na haar rol in “The fly”.

look who's talking kirstie alley
Look Who’s Talking (capture)

3. Ook Bruce Willis was niet de eerste keuze.

Het is moeilijk voor te stellen, maar de film had er niet alleen anders kunnen uit zien, maar de prent had ook anders kunnen klinken. Na Kirstie Alley, stond ook Bruce Willis niet als eerste op de lijst. Hij stond zelfs niet in de top 5!

Bill Murray, Dan Aykroyd, Steve Martin, Chevy Chase en John Candy waren de favorieten van de filmmakers. Pas na de afwijzingen van de 5 acteurs was de ster ook “Welcome to the party.”

Bruce Willis Die Hard film
Via: Die Hard (capture)

4. New York, New York? Not really…

De komedie speelt zich af in New York. Maar zoals vaak, is de werkelijkheid niet echt wat het lijkt… De beelden werden namelijk ingeblikt op een andere locatie: Vancouver in Canada. In plaats van de Big Apple te filmen, koos men om de straten van Vancouver zoveel mogelijk op Manhattan te laten lijken. Ook in de filmindustrie zit men op zijn centen!

5. De film werd afgewezen door Disney.

De meeste mooie dingen komen niet vanzelf. Dat heeft ook regisseur Amy Heckerling ondervonden. Ze heeft een hele weg afgelegd om haar project van de grond te krijgen. Aan de samenwerking met Tristar gingen vele afwijzingen vooraf: Disney, Paramount, Warner Bros en Fox zagen geen toekomst in het ontwerp. Disney vond de film zelfs té seksueel getint!

6. Look who’s acting again.

John Travolta… Kan jij jezelf voorstellen dat zijn acteercarrière ooit in het slop zat? Voor de start van ‘Look who’s talking’ was niets minder waar. John had na Grease en Saturday Night fever net een aantal minder succesvolle rollen en flops achter de rug. De rol van James de taxichauffeur kwam als een geschenk uit de hemel gevallen. Zijn carrière was terug vertrokken. De rest is geschiedenis.

Look who's talking John Travolta
Look Who’s talking (capture)

We hebben nog meer leuke Look Who’s Talking weetjes voor op de volgende pagina. Wat dacht je van de èchte verliefdheid op de set?! (zie 7.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer