Voel jij je al oud? Dit gebeurde er dus in 2000!

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

4

Laatste update:

4

Napster computer 2000 muziek downloaden

We denken aan 2000 niet als iets dat lang geleden was. Veel gebeurtenissen lijken nog zo dichtbij, maar het is ondertussen alweer achttien jaar geleden. We hadden nog maar 6 miljard medebewoners, Jennifer Aniston trouwde met Brad Pitt en de Nintendo GameCube kwam op de markt! We hebben een opsomming gemaakt van 10 dingen in 2000. Eerlijk zeggen: voel jij je al oud?

1. De Millenium-wisseling

In 1999 was iedereen er bang voor dat de wereld zou vergaan in 2000. Dit ondermeer omdat de computers niet berekend zouden zijn op het jaar 2000. Tijdens de jaarwisseling was de spanning dan ook om te snijden. En toen gebeurde er… NIETS!

2. Sims werd gelanceerd!

Het populaire computerspel The Sims werd in 2000 gelanceerd en iedereen was volledig in de ban van de mensen wiens leven je kon beheersen. We hoopten allemaal dat onze Sims lang en gelukkig zouden leven en bouwden prachtige huizen voor ze.

3. Dommelsch reclame

De reclame van Dommelsch viel op, omdat hij slim in elkaar zat. Twee archeologen snappen maar niet wat er is gebeurd met de doodshoofden die ze vinden. Er werd door iedereen over gepraat. Ken je deze reclame nog?

4. Abel met onderweg

In 2000 zongen we allemaal mee met Abel, de krullenkop die een grote hit scoorde met ‘Onderweg’. Het nummer wordt nog steeds regelmatig gedraaid op de radio.

5. S Club 7

Ook dansten we allemaal mee met S Club 7. Het nummer Don’t Stop was meteen een grote hit.

6. We spaarden Pokémon-kaarten

De grootste hype van 2000 was waarschijnlijk wel dat iedereen Pokémon-kaarten spaarde. En deze kaarten zijn nog steeds erg populair; sommige pokémon-kaarten zijn veel waard

Voel jij je al oud? Dit gebeurde er dus in 2000!
Via: flickr.com, Minh Hoang, CC

7. De Bus van SBS6

Het tv-programma De Bus was erg populair in 2000. Een groep Nederlanders werd constant gevolgd met camera’s, terwijl ze in een bus door heel Nederland reden. Bekijk hier ook de compilatie van het geliefde programma:

8. Met Tom Hanks op een eiland

Eén van de grootste kaskrakers van 2000 was Cast Away, de film waarin Tom Hanks in zijn eentje op een eiland zit en vrienden wordt met de Volleybal Wilson.

9. Scary Movie

Iets minder serieus dan Cast Away, maar een film die ons allemaal is bijgebleven is natuurlijk Scary Movie. Dit was een parodiefilm op alle hack & slash films die op dat moment erg populair waren.

10. Napster en Metallica

Het downloaden van mp3’tjes was doorgedrongen tot het grote publiek en dat deed je natuurlijk op Napster! Snel ging het vaak niet met je 28,8K modem, maar je had gratis muziek…

Voel jij je al oud? Dit gebeurde er dus in 2000!

Metallica was de eerste band die de strijd aanging tegen illegaal downloaden. Meer dan 350.000 gebruikers werden verbannen op het programma Napster.

Jouw herinnering uit 2000?

En? Kun jij je dit allemaal nog herinneren? Voel jij je nu oud? Wat is jouw meest typerende herinnering aan het jaar 2000? Laat het weten in een reactie onderin en deel dit artikel met iemand anders om hem of haar ook oud te laten voelen!


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

4 gedachten over “Voel jij je al oud? Dit gebeurde er dus in 2000!”

  1. Dat waren nog eens mooie tijden, alles was nagenoeg nog steeds hetzelfde en toch voelde alles gloed nieuw aan, toen ik nog op school en nog werkte bij de opstap, toen ik nog verkering had met ‘n meisje, tja daar kan echt vrijwel niets tegenop,

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...