Drake & Josh cast: zo gaat het de Nickelodeon sterren nu

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ben jij ook opgegroeid in de jaren 2000 of heb je deze als tiener meegemaakt? Dan heb je zonder twijfel naar de grappige serie Drake & Josh op Nickelodeon gekeken. Deze ‘brothers from another mother’ waren toen zelf ook jong. Vandaag niet meer.

We zochten uit, hoe ze er nu uitzien…

Drake & Josh

Tussen 2004 en 2008 konden we genieten van het hilarische programma Drake & Josh. Het is een Amerikaanse serie die bij ons werd uitgezonden op Nickelodeon. In totaal volgden er maar liefst 56 afleveringen, verdeeld over 5 seizoenen…

In Nederland werd de serie gesynchroniseerd. De Nederlandse stemmen werden ingesproken door Paul Boereboom en Boyan van der Heijden.

Drake & Josh Nickelodeon serie vroeger
Via: Drake & Josh / youtube.com (capture) | Nickelodeon Nederlands

Het verhaal van Drake & Josh

Het verhaal ging als volgt: Drake & Josh zijn twee tieners die samen gaan wonen, omdat hun ouders (de moeder van Drake en de vader van Josh) gaan trouwen. Ze hebben geen bloedband, maar worden dus wel broers.

  • Drake is de simpele, nogal luie maar aantrekkelijke en populaire tiener. Meiden zijn gek van hem (jij misschien ook?).
  • Josh was de minder charmante jongen die zelfs gepest wordt door het jongere zusje van Drake, Megan Parker.

Het gezin woont in San Diego, Californië.

Drake en Josh sitcom Nickelodeon serie
Via: Drake & Josh (capture)

Het introliedje

Drake speelt gitaar en zingt in de serie. In het echt doet de acteur dat ook. Hij zingt namelijk zelf het introliedje I Found A Way in. En aanstekelijk dat het is!

Kun jij het nog steeds meezingen?

De Drake & Josh films

Na vier seizoenen Drake & Josh stopte de serie. Gelukkig kwamen er nog een paar films (sommige kwamen uit terwijl de serie nog liep)! De eerste film Drake & Josh Go Hollywood verscheen in 2006.

Daarna kwam er ook nog Drake & Josh: Really Big Shrimp en de kerstfilm Merry Christmas, Drake & Josh.

Drake & Josh cast: zo gaat het de Nickelodeon sterren nu
Via: Drake & Josh (cover)

Jouw Drake & Josh herinneringen? Hopelijk halen we weer genoeg nostalgische gevoelens terug over deze Nickelodeon serie. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen aan dit programma!

Laat het weten in een reactie onderin!

Wist je dat…

  • Het zusje van Drake, Megan, wordt gespeeld door Miranda Cosgrove. Zij speelde de hoofdrol van Carly in de populaire serie iCarly die ook op Nickelodeon te zien was. In een aflevering van iCarly zegt haar opa dat hij in het Parker-Nichols verblijft. Dit zijn de achternamen van Drake & Josh!
  • Er verschenen ook twee computerspellen van Drake & Josh. Eentje voor op de Game boy, en een voor de Nintendo DS.
  • In een aflevering belandt Josh in het ziekenhuis. Dat ziekenhuis heet Schneider Hospital. Schneider is de achternaam van de bedenker van de serie, Dan Schneider!
  • Veel van de nummers die in Drake & Josh verschenen werden later uitgegeven als singles.
Drake en Josh serie sitcom Nickelodeon
Via: Drake & Josh (capture)

De drake & Josh cast nu

Wij zijn benieuwd. Het is ondertussen al ruim 19 jaar geleden dat de eerste aflevering verscheen. Dat is een hele tijd. Wat hebben de acteurs gedaan ondertussen? Zijn ze nog herkenbaar?

Drake Parker – Drake Bell

Drake wordt gespeeld door Drake. Zo eenvoudig kan dat soms, al heet hij formeel Jared Drake Bell. Hij speelt een populaire jongen die houdt van gitaar spelen.

In eerste instantie staat hij niet te springen om Josh te omarmen als zijn nieuwe broer. Later worden ze beste vrienden.

Drake & Josh cast: zo gaat het de Nickelodeon sterren nu
Via: Drake & Josh / youtube.com (capture) | Nickelodeon Nederlands

Drake is nog steeds singer-songwriter. Naast Drake & Josh speelde hij ook mee in The Amanda Show, Zoey 101 en iCarly.

Zijn laatste wapenfeit was een rol in de film The Big Trip in 2020. Hij maakte ook een aantal albums. Hij is inmiddels 37 jaar oud. Zo ziet Drake er nu uit!

Dit is zijn laatste nieuwe muziek! Hij zingt zowel in het Engels als Spaans, omdat hij vooral populair is in Mexico. Wat vind jij er van?

Schuldig aan ontucht! Nu was hij in de serie al een stoere jongen, maar Drake is in het echte leven helaas ook geen brave jongen. Hij had als 31 jarige een relatie met een 15 jarige en is hiervoor berecht.

In 2021 werd hij schuldig bevonden en kreeg hij zijn vonnis: 2 jaar voorwaardelijk en 200 uren taakstraf!

Josh Nichols – Josh Peck

Ook Josh mocht zijn eigen naam behouden voor de rol in Drake & Josh. In de serie is Josh een beetje het sukkeltje. Hij is niet bezig met populair zijn, houdt van melk in plaats van bier, en heeft niet echt een liefdesgeschiedenis.

Drake is dus heel wat ‘cooler’ dan Josh.

Drake & Josh cast: zo gaat het de Nickelodeon sterren nu
Via: Drake & Josh / youtube.com (capture) | Nickelodeon Nederlands

Net zoals Drake werd Josh al op jonge leeftijd bekend. Hij speelde ook in The Amanda Show, iCarly, The Big Bang Theory enzovoort.

Sinds 2017 is hij ook actief als YouTuber. Zijn lifestyle kanaal is populair. Hij heeft bijna 4 miljoen volgers. Josh Peck is 36 jaar oud, is getrouwd, vader geworden én hij ziet er een pak beter uit dan vroeger!

De laatste tijd maakt Josj bijna alleen podcasts op zijn kanaal. In deze reente vlog kruipt Josh achter de potten en pannen en maakt een maaltijd voor zijn vrouw. Zijn zoontje is ook erg schattig.

Megan Parker – Miranda Cosgrove

Wanneer de families Parker en Nichols gaan samenwonen, heeft dat niet enkel impact op de verliefde ouders. Drake Parker en zijn jongere zusje Megan Parker, krijgen er een broer bij, Josh Nichols. Megan Parker is dus het jongere zusje.

Ze is een beetje arrogant, erg slim en werkt de jongens continu op de zenuwen. Megan werd gespeeld door Miranda Cosgrove.

Drake & Josh cast: zo gaat het de Nickelodeon sterren nu
Via: Drake & Josh / youtube.com (capture) | I may be an idiot but im not stupid

Miranda Cosgrove kreeg haar eigen serie genaamd iCarly, waarin ze dus de hoofdrolspeelster Carly speelt. De serie liep door tot 2012. Het programma was populair waardoor Miranda de best betaalde kindster werd, een record dat werd neergeschreven in het Guiness World Records.

Naast acteren houdt ze ook van zingen. Haar debuutalbum About You Now verscheen ook in de tijd van iCarly. Het nummer About You Now ken je sowieso!

Zo ziet Megan Parkar a.k.a Miranda Cosgrove er vandaag uit. Ze is 30 jaar oud. Ze speelt opnieuw in (de nieuwe) iCarly!

Jouw herinneringen aan Drake & Josh?

Was jij ook zo’n grote fan van de Amerikaanse sitcom die op Nickelodeon kwam? Wat vond jij er zo grappig aan, en herkende je de acteurs?

Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...