Ernst, Bobbie en de rest: zo gaat het NU met Ernst en Bobbie

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Ernst bobbie en de rest

Je bent een hele grote als je nog nooit van Ernst, Bobbie en de rest hebt gehoord. Bijna dagelijks was dit hilarische duo te zien op televisie. In dit artikel vertellen we je over het programma en hoe het dik 25 jaar later met Ernst en Bobbie vergaat. 

Ernst en Bobbie: een hilarisch duo

Elke keer was er weer een groot probleem waar de heren mee moesten dealen. Bobbie die altijd de grote kluns uithing en Ernst die het zogenaamd allemaal zo goed wist. Herinner jij je deze iconische intro nog van de twee heren?

Ernst, Bobbie en de rest

Deze Nederlandse kinderserie was voor het eerste zien in 1998. Ernst en Bobbie werden gespeeld door twee Hagenezen, namelijk Erik van Trommel (Ernst) en Gert-Jan van den Ende (Bobbie). In totaal hebben Ernst en Bobbie 86 afleveringen gemaakt in 7 seizoenen.

ernst en bobbie
Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

De Gouden Stuiver

Na deze seizoenen is het programma nog jarenlang op tv geweest. Zo heb onder andere van de mannen kunnen genieten op Kindernet, Fox Kids en Jetix. Blijkbaar is het nooit gaan vervelen.

Dat het programma populair was, is duidelijk. Zo hebben ze zelfs in 2002 De Gouden Stuiver gewonnen. Zelfs nu treden de mannen nog steeds op als Ernst en Bobbie.

Ernst, Bobbie en de rest: zo gaat het NU met Ernst en Bobbie
Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

De Boink

Elke aflevering van Ernst, Bobbie en de rest begon hetzelfde. Na weer een nutteloos gesprek ging daar opeens de ‘Boink’ af. Deze ‘Boink’ is een kleine televisie in de rugzak van Bobbie.

Hierop kwam altijd een nieuwsbericht, waarin een probleem duidelijk werd uitgelegd. Dit nieuwsbericht werd altijd aangekondigd met een luide gongslag, waarbij het hele beeld trilde. 

Een knullig duo

Dat Ernst en Bobbie een leuk duo staat boven kijf. Toch hebben de mannen altijd iets klungeligs om zich heen hangen. Dit dan natuurlijk met name bij Bobbie. Toch kan Ernst er ook behoorlijk lullig bijlopen. En het allermooiste is dat beiden zich absoluut nooit schamen om bepaalde pakjes aan te trekken.

Ernst, Bobbie en de rest: zo gaat het NU met Ernst en Bobbie
Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

Je bent een soepkip

Ken jij het meest populaire liedje van Ernst en Bobbie nog? Dit ging namelijk over een soepkip. Dan mag jij raden wie in dit geval de soepkip was.

De wijze lessen van Ernst en Bobbie

Buiten de komische momenten in de serie hadden Ernst en Bobbie af en toe ook een opvoedende rol. Zo probeerden ze kinderen extra lessen mee te geven door het zingen van bepaalde liedjes. Met een achterliggende boodschap welteverstaan.

Het feest van Sinterklaas

Ernst en Bobbie werden steeds populairder en mochten daardoor ook Het Feest van Sinterklaas presenteren. Elk jaar rond 5 december waren zij weer de host in een bomvolle zaal, wachtend op de ‘echte’ sinterklaas. We kunnen wel concluderen dat deze heren de perfecte gastheren zijn voor een grote show als deze.

Hoe gaat het nu met Ernst en Bobbie?

Wil jij weten hoe het nu gaat met Ernst en Bobbie? Wij zochten het voor je uit.

1. Erik van Trommel – Ernst

Ernst is in tegenstelling tot Bobbie de serieuze van het stel. Als Bobbie iets bedenkt, weet Ernst het altijd beter.

Ernst, Bobbie en de rest: zo gaat het NU met Ernst en Bobbie
Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

Ernst werd gespeeld door Erik van Trommel. Erik werd geboren in 1967 en is nu 56 jaar. Hij is acteur, televisieproducent en scenarioschrijver. In 1987 begon hij als liedjesmaker voor kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

Vervolgens stapte hij in 1991 over naar Kindernet, waar hij zes jaar later de kans kreeg om Ernst, Bobbie en de rest op te nemen. Dit verhaal werd een succes en is inmiddels bekend. 

Inmiddels heeft Erik samen met Gert-Jan een eigen bedrijf. Hierover lees je later meer. Dat Erik ietsje ouder is geworden is bekend. Maar zo ziet hij er absoluut niet uit 😉

2. Gert-Jan van den Ende – Bobbie

Bobbie, gespeeld door Gert-Jan, was toch wel de gekkie van de twee. Met zijn grappen en grollen was het altijd weer een avontuur en de vraag of het allemaal goed zou komen.

Ernst, Bobbie en de rest: zo gaat het NU met Ernst en Bobbie
Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

Gert-Jan is vijf jaar ouder dan Erik van Trommel. Hij is alweer 60 jaar. Net als Erik begon Gert-Jan als clown in het ziekenhuis en zong hij daar liedjes op de kinderen op te vrolijken.

Dat Gert-Jan nog steeds bezig is in de theaterwereld lees je hieronder. Wel kun je zien dat ook Bobbie een stukje ouder is geworden.

Ernst, Bobbie en de rest: zo gaat het NU met Ernst en Bobbie
Via: Cultuur in Actie! (capture)

Trend Media

Tegenwoordig runnen Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende samen hun eigen theaterproductie. Hierin worden films, theater en televisieproducties met als doelgroep families en kinderen afgespeeld

Het is een erg succesvol bedrijf, waarbij zij in 2020 alweer hun 2 miljoenste kaartje hebben verkocht. Het frappante aan Trend Media is dat bijna alle stadia van de productie in eigen huis tot stand zijn gekomen. 

Genomineerd voor de Musical Award 'Beste Familiemusical'!

Wil jij op ons stemmen? We zijn genomineerd voor de Musical Awards voor 'Beste Familiemusical'. Die willen we natuurlijk graag winnen!!! Zou jij op ons willen stemmen? Ga naar de Ernst en Bobbie-site en druk op de stem-knop. Zo gemakkelijk is het. Heel veel dank, Gert-Jan en Erik.

Geplaatst door Trend Media op Maandag 17 april 2023

Kijk maar eens hoeveel plezier de mannen nog hebben. En de kinderen lachen altijd nog ontzettend hard om de grappen! Ongelooflijk toch?!

Buma Kinder Muziekprijs

De heren vallen na al die jaren nog steeds in de prijzen. Tijdens een interview met Humberto Tan ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum werden ze verrast met de Buma Kinder Muziekprijs. Wat een eer! En hartstikke verdiend.

Ernst en Bobbie: jouw favoriete herinnering

Wat was jou favoriete onderdeel van Ernst, Bobbie en de rest? En kan jij de liedjes nog meezingen? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Ernst, Bobbie en de rest: zo gaat het NU met Ernst en Bobbie”

  1. Een inspiratie bron voor mij, die altijd kinder amusement heeft willen maken. Een veilige haven voor mens van jong tot oud. Op zichzelf staand en goede, gevarieerde composities! Dank voor alle mooie jaren 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...