Ernst bobbie en de rest

Via: Ernst en Bobbie (capture)

Je bent een hele grote als je nog nooit van Ernst, Bobbie en de rest hebt gehoord. Bijna dagelijks was dit hilarische duo te zien op televisie. In dit artikel vertellen we je over het programma en hoe het Ernst en Bobbie inmiddels vergaat. 

Ernst en Bobbie: een hilarisch duo

Elke keer was er weer een groot probleem waar de heren mee moesten dealen. Bobbie die altijd de grote kluns uithing en Ernst die het zogenaamd allemaal zo goed wist. Herinner jij je deze iconische intro nog van de twee heren?

Ernst, Bobbie en de rest

Deze Nederlandse kinderserie was voor het eerste zien in 1998. Ernst en Bobbie werden gespeeld door twee Hagenezen, namelijk Erik van Trommel (Ernst) en Gert-Jan van den Ende (Bobbie). In totaal hebben Ernst en Bobbie 86 afleveringen gemaakt in 7 seizoenen.

ernst en bobbie
Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

De Gouden Stuiver

Na deze seizoenen is het programma nog jarenlang op tv geweest. Zo heb onder andere van de mannen kunnen genieten op Kindernet, Fox Kids en Jetix. Blijkbaar is het nooit gaan vervelen.

Dat het programma populair was, is duidelijk. Zo hebben ze zelfs in 2002 De Gouden Stuiver gewonnen. Zelfs nu treden de mannen nog steeds op als Ernst en Bobbie.

Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

De Boink

Elke aflevering van Ernst, Bobbie en de rest begon hetzelfde. Na weer een nutteloos gesprek ging daar opeens de ‘Boink’ af. Deze ‘Boink’ is een kleine televisie in de rugzak van Bobbie.

Hierop kwam altijd een nieuwsbericht, waarin een probleem duidelijk werd uitgelegd. Dit nieuwsbericht werd altijd aangekondigd met een luide gongslag, waarbij het hele beeld trilde. 

Een knullig duo

Dat Ernst en Bobbie een leuk duo staat boven kijf. Toch hebben de mannen altijd iets klungeligs om zich heen hangen. Dit dan natuurlijk met name bij Bobbie. Toch kan Ernst er ook behoorlijk lullig bijlopen. En het allermooiste is dat beiden zich absoluut nooit schamen om bepaalde pakjes aan te trekken.

Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

Je bent een soepkip

Ken jij het meest populaire liedje van Ernst en Bobbie nog? Dit ging namelijk over een soepkip. Dan mag jij raden wie in dit geval de soepkip was.

De wijze lessen van Ernst en Bobbie

Buiten de komische momenten in de serie hadden Ernst en Bobbie af en toe ook een opvoedende rol. Zo probeerden ze kinderen extra lessen mee te geven door het zingen van bepaalde liedjes. Met een achterliggende boodschap welteverstaan.

Hoe gaat het nu met Ernst en Bobbie?

Wil jij weten hoe het nu gaat met Ernst en Bobbie? Wij zochten het voor je uit. Het antwoord lees je op de volgende pagina, inclusief recente foto’s!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer