Ernst bobbie en de rest

Via: Ernst en Bobbie (capture)

Het feest van Sinterklaas

Ernst en Bobbie werden steeds populairder en mochten daardoor ook Het Feest van Sinterklaas presenteren. Elk jaar rond 5 december waren zij weer de host in een bomvolle zaal, wachtend op de ‘echte’ sinterklaas. We kunnen wel concluderen dat deze heren de perfecte gastheren zijn voor een grote show als deze.

 

1. Erik van Trommel (Ernst)

Ernst werd gespeeld door Erik van Trommel. Erik werd geboren in 1967 en is acteur, televisieproducent en scenarioschrijver. In 1987 begon hij als liedjesmaker voor kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

Vervolgens stapte hij in 1991 over naar Kindernet, waar hij zes jaar later de kans kreeg om Ernst, Bobbie en de rest op te nemen. Dit verhaal werd een succes en is inmiddels bekend. 

Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

Inmiddels heeft Erik samen met Gert-Jan een eigen bedrijf. Hierover lees je later meer. Dat Erik ietsje ouder is geworden is bekend. Maar zo ziet hij er absoluut niet uit. 

2. Gert-Jan van den Ende (Bobbie)

Gert-Jan is vijf jaar ouder dan Erik van Trommel. Hij is alweer bijna 60 jaar. Net als Erik begon Gert-Jan als clown in het ziekenhuis en zong hij daar liedjes op de kinderen op te vrolijken. Bobbie, gespeeld door Gert-Jan, was toch wel het gekkie van de twee.

Met zijn grappen en grollen was het altijd weer een avontuur en de vraag of het allemaal goed zou komen.

Via: Ernst, Bobbie en de rest (capture)

Dat Gert-Jan nog steeds bezig is in de theaterwereld lees je hieronder. Wel kun je zien dat ook Bobbie een stukje ouder is geworden.

Via: Cultuur in Actie! (capture)

Trend Media

Tegenwoordig runnen Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende samen hun eigen theaterproductie. Hierin worden films, theater en televisieproducties met als doelgroep families en kinderen afgespeeld

Het is een erg succesvol bedrijf, waarbij zij in 2020 alweer hun 2 miljoenste kaartje hebben verkocht. Het frappante aan Trend Media is dat bijna alle stadia van de productie in eigen huis tot stand zijn gekomen. 

Ernst en Bobbie: jouw favoriete herinnering

Wat was jou favoriete onderdeel van Ernst, Bobbie en de rest? En kan jij de liedjes nog meezingen? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer