19 Gilmore Girls feitjes die je nog zeker niet kende

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Rory, Lorelei, Sookie, Dean, en Luke, het zijn namen die je waarschijnlijk niets zeggen als je de Gilmore Girls nog nooit gezien hebt. Maar deze serie van begin 2000 heeft over de jaren veel harten gestolen.

Gilmore Girls: dramaserie klassieker

Ben jij juist iemand, die bovenstaande namen wel veel zegt en vond je het ook zo geweldig deze serie te kijken? Dan hebben we goed nieuws. Het gaat hier even alleen om Gilmore Girls en wel de leukste zaken die je (misschien nog) niet kende.

Iedere film of serie heeft haar geheimen en hetzelfde geldt voor Rory & co…

Gilmore Girls DVD cover tv serie
Via: Gilmore Girls (cover)

Iconische intro van Gilmore Girls

Voor ons is er altijd een reden om een overzicht te maken met de leukste GG feitjes op een rij! Geniet je eerst mee van de intro?

De leukste feitjes over Gilmore Girls

De serie zelf was al geweldig, maar er zijn nog genoeg leuke feitjes over Gilmore Girls te vertellen! We hebben 19 geweldige weetjes voor je verzameld…

Jouw Gilmore Girls herinneringen? We hopen dat je als kenner of fan van de serie geniet van onze items hieronder. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen aan de serie! Wat of wie vond jij het leukst?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Paris

Lisa Weil deed eigenlijk auditie voor de rol van Rory. Die rol kreeg ze niet, maar de producenten waren zo onder de indruk van haar optreden dat ze het personage Paris speciaal voor haar schreven.

2. Waar is Gilmore Girls opgenomen?

Stars Hollow is het dorp waar iedereen wilde wonen na het zien van de serie. Klein maar fijn en zo’n gezellige uitstraling met al dat groen. Toch blijft de vraag, waar is Stars Hollow eigenlijk? Waar is Gilmore Girls opgenomen?

Helaas moet we aangeven dat het de waarheid allemaal minder ‘romantisch’ is. Het dorp van de intro (leader) is opgenomen in South Royalton, Vermont (Verenigde Staten).

Gilmore Girls dorp opgenomen
Via: Gilmore Girls (capture)

De rest van de serie is opgenomen in… een zogenaamde backlot, een gebied naast de filmstudio’s, waar buitenscènes worden opgenomen. Hier stonden daadwerkelijk het grootste deel van de lege façades van het dorp Stars Hollow.

Het is dus eigenlijk gewoon een soort van (lege) buitenstudio met de muren van gebouwen…

Via: Warners Bros

3. Mijn eerste keer

Alexis Bledel had nog nooit eerder geacteerd voordat ze auditie deed voor de rol van Rory Gilmore. Ze was een student en deed er wat modellenwerk naast.

Een keer eerder had ze een klein figurantenrolletje in de film Rushmore. Uiteindelijk kreeg ze de rol van Rory en daar zijn wij erg blij mee.

Via: giphy.com

4. Leeftijd zegt niets

Lane (Keiko Agena) moest een meisje van 11 spelen, maar in werkelijkheid was ze tijdens de première van de serie 27 jaar oud, en daarmee maar 6 jaar jonger dan de moeder van Rory, Lorelei Gilmore.

Via: giphy.com

5. Tijd

Iedereen die de serie wel eens gezien heeft, weet dat ze er erg snel praten. Dit was bewust een van die dingetjes die de serie zo uniek maakte. Normaalgesproken is er bij een serie één A4tje nodig voor 1 minuut dialoog.

Bij de Gilmore Girls was dat A4tje net genoeg voor 28 seconden schermtijd. Ook werden er minder close-ups gedraaid en sommige scènes moesten opnieuw opgenomen worden als ze daar weer een paar seconden extra door kregen. Om nerveus van te worden.

Laten we eens kijken of ze nog steeds zo snel kunnen praten.

6. Madeliefjes voor Mijn lief

Aan het einde van het eerste seizoen krijgt Lorelei 1000 gele madeliefjes van haar eh… lief. De bedoeling was dat dit een hele kamer zou vullen, maar in werkelijkheid kom je met 1000 madeliefjes niet verder dan een goedgevulde tafel.

Dus voor de serie moesten ze wel vier keer zoveel bloemen kopen om het juiste effect te krijgen. En dat werkte.

7. Een blijvertje

Jackson Douglas (ja, hij heet echt Jackson, net zoals in de serie) mocht eigenlijk maar in drie afleveringen meedoen, maar dat veranderde snel toen producent Amy Sherman-Palladino zag hoe goed hij en Sookie (Melissa McCarthy) met elkaar op konden schieten.

Jackson zelf vond het ook leuk om tegenover haar te acteren, dus hij was maar wat blij dat hij mocht blijven.

Via: giphy.com

8. Een rocker

Todd Lowe (Zack) verschilt in het echte leven niet veel van zijn alter ego. Als een echte rocker draagt hij meestal een zonnebril, heeft haar als Kurt Corbain en zit ook nog eens in een bandje met de naam LA Hootenanny.

Ook de band in de serie, Hep Alien, kon er wat van. Later gaven ze voor de fans een optreden.

9. Skid Row

Todd was niet de enige rocker in de serie. De band van Lane, Hep Alien, wilde een nieuwe gitarist, dus hielden ze audities. Gil kreeg het baantje, ondanks dat hij ouder was dan de rest van de bandleden.

Via: giphy.com

Gil werd gespeeld door Sebastian Bach, de zanger van een hele bekende band. Deze Skid Row had in de jaren 80 een paar knoeperts van hits.

10. Auditie

Jared Padalecki was de derde Dean. Gelukkig voor de kijkers kreeg hij uiteindelijk de rol, maar waar kennen wij hem nog meer van?

Juist, die andere televisie hit Supernatural. We vonden een uniek auditiefilmpje van deze getalenteerde acteur.

11. Friday night dinners

Lauren Graham vond het filmen van de etentjes op vrijdag bij de ouders van Lorelei het leukst om te doen. Vooral als ze samen met haar filmmoeder moest spelen. Maar het was ook erg vermoeiend vanwege de lengte van de draaidag en het eten was eigenlijk heel erg vies.

12. Petje

Luke draagt in de serie bijna altijd een flanellen blouse en een honkbalpetje.

Acteur Scott Patterson (eerst muzikant, daarna een professioneel honkballer en uiteindelijk acteur) had een kast vol flanel, maar er was maar een honkbalpetje beschikbaar. Natuurlijk was die constant zoek.

Via: giphy.com

13. Is dat koffie?

Rory Gilmore dronk elke aflevering liters koffie, maar actrice Alexis Bledel was helemaal geen fan van koffie. Dus zochten de makers naar iets anders wat zwart was en wat je kon drinken.

Raad eens wat ze echt dronk…

Via: giphy.com

Cola natuurlijk!

Via: Gilmore Girls (capture)

14. Jesse

Lorelei en Luke waren gemaakt voor elkaar. Dat wist iedereen, maar zoals bij elke goede serie, moet het de hoofdpersonen niet al te gemakkelijk gemaakt worden. Anders zou het maar saai worden.

Daarom verzonnen de schrijvers elke aflevering nieuwe obstakels waardoor ze geen stelletje konden worden. Jesse, de neef van Luke was er een van. Oorspronkelijk zou hij maar in een paar aflevering meespelen.

15. Spin-off

Jesse Mariano bleek zelfs populair genoeg voor een eigen serie. Op een gegeven moment verhuist hij naar het zonnige Venice Beach.

De schrijvers wilde daar een nieuwe serie starten, maar vanwege de hoge kosten werd dit idee afgeblazen.

16. Acterende zangeres

Gilmore Girls herken je natuurlijk meteen aan het leuke liedje: “Where you lead”. Carole King zingt het, maar ze speelde ook een rol in de serie als Sophie Bloom, eigenaresse van de platenwinkel.

17. Family Guy

Daniel Palladino was naast producent van Gilmore Girls ook de executive producent van Family Guy. Natuurlijk leverde dit een leuke scène op in Family Guy.

18. Vergaderen

In de Gilmore Girls werd er over bijna alles vergaderd. Voor deze scènes was zowat iedere acteur en actrice nodig, dus de opnames waren niet bepaald simpel te noemen. De draaidag begon soms om 7 uur in de ochtend en duurde dan tot 10 uur in de avond.

Sally Struthers (Babette) had een leuke manier gevonden om de tijd te doden: raad wat in mijn tas zit. Iedereen mocht een gokje wagen over de inhoud van haar handtas.

19. Sookie wel of Sookie niet

Alex Bornstein zou eigenlijk de rol van Sookie spelen, maar omdat ze ook in MADtv te zien was, ging dat niet door.

Ze kwam later nog wel even terug in de Gilmore Girls als Drella de harpist. En MADtv nam op een gepaste manier wraak.

Bloopers

En natuurlijk werden er genoeg blunders gemaakt in de Gilmore Girls. Laten we een kijkje nemen.

Jouw herinneringen aan Gilmore Girls

Hopelijk heb jij genoten van deze weetjes. Heb je zelf nog leuke feitjes over Gilmore Girls? Welke personages of scenes vond jij het leukst?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “19 Gilmore Girls feitjes die je nog zeker niet kende”

  1. Van mij mogen ze doorgaan met deze serie dacht eigenlijk dat er zoiezo nog een nieuw seizoen zou komen aangezien het laatste was dat ze zwanger is

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...