Via: Gilmore Girls (capture)

Rory, Lorelei, Sookie, Dean, en Luke, het zijn namen die je waarschijnlijk niets zeggen als je de Gilmore Girls nog nooit gezien hebt. Maar deze serie van begin 2000 heeft over de jaren veel harten gestolen.

De leukste feitjes over Gilmore Girls

Ben jij juist iemand, die bovenstaande namen wel veel zegt en vond je het ook zo geweldig deze serie te kijken? Dan hebben we goed nieuws. Het gaat hier even alleen om Gilmore Girls en wel de leukste zaken die je (misschien nog) niet kende. Iedere film of serie heeft haar geheimen en hetzelfde geldt voor Rory & co…

Gilmore Girls DVD cover tv serie
Via: Gilmore Girls (cover)

Iconische intro van Gilmore Girls

Voor ons is er altijd een reden om een overzicht te maken met de leukste GG feitjes op een rij! Geniet je eerst mee van de intro?

1. Paris

Lisa Weil deed eigenlijk auditie voor de rol van Rory. Die rol kreeg ze niet, maar de producenten waren zo onder de indruk van haar optreden dat ze het personage Paris speciaal voor haar schreven.

2. Sookie wel of Sookie niet

Alex Bornstein zou eigenlijk de rol van Sookie spelen, maar omdat ze ook in MADtv te zien was, ging dat niet door. Ze kwam later nog wel even terug in de Gilmore Girls als Drella de harpist. En MADtv nam op een gepaste manier wraak.

3. Mijn eerste keer

Alexis Bledel had nog nooit eerder geacteerd voordat ze auditie deed voor de rol van Rory Gilmore. Ze was een student en deed er wat modellenwerk naast. Een keer eerder had ze een klein figurantenrolletje in de film Rushmore. Uiteindelijk kreeg ze de rol van Rory en daar zijn wij erg blij mee.

Via: giphy.com

4. Leeftijd zegt niets

Lane (Keiko Agena) moest een meisje van 11 spelen, maar in werkelijkheid was ze tijdens de première van de serie 27 jaar oud, en daarmee maar 6 jaar jonger dan de moeder van Rory, Lorelei Gilmore.

Via: giphy.com

5. Tijd

Iedereen die de serie wel eens gezien heeft, weet dat ze er erg snel praten. Dit was bewust een van die dingetjes die de serie zo uniek maakte. Normaalgesproken is er bij een serie één A4tje nodig voor 1 minuut dialoog.

Bij de Gilmore Girls was dat A4tje net genoeg voor 28 seconden schermtijd. Ook werden er minder close-ups gedraaid en sommige scènes moesten opnieuw opgenomen worden als ze daar weer een paar seconden extra door kregen. Om nerveus van te worden. Laten we eens kijken of ze nog steeds zo snel kunnen praten.

6. Mijn lief

Aan het einde van het eerste seizoen krijgt Lorelei 1000 gele madeliefjes van haar eh… lief. De bedoeling was dat dit een hele kamer zou vullen, maar in werkelijkheid kom je met 1000 madeliefjes niet verder dan een goedgevulde tafel. Dus voor de serie moesten ze wel vier keer zoveel bloemen kopen om het juiste effect te krijgen. En dat werkte.

Er is nog meer…

Rory en koffie? Lees snel verder op de volgende pagina… en voor nr. 13!

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “Deze 18 feitjes wist je vast nog niet van de Gilmore Girls”

  1. Van mij mogen ze doorgaan met deze serie dacht eigenlijk dat er zoiezo nog een nieuw seizoen zou komen aangezien het laatste was dat ze zwanger is

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer