Deze 14 dingen wist je vast nog niet van Felicity!

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Felicity televisie serie

Felicity was een serie wat zich afspeelde op een fictieve school in Amerika. De vier jaren dat de serie op de buis was, waren precies genoeg om Felicity Porter af te laten studeren. Felicity werd een succes en veel van de acteurs speelden later in bekende films zoals Mission Impossible en Underworld, maar wist je dit ook?

1. Waar ken ik hem toch van?

J.J. Abrams was de grote man achter de serie. Hij schreef eerder het scenario voor Regarding Henry en Armageddon, voordat hij tijdens zijn huwelijksreis het idee kreeg voor Felicity. Toen hij zijn idee voorlegde aan vriend Matt Reeves, besloten ze er samen een echte serie van te maken.

J.J. Abrams werd later natuurlijk bekend om zijn Star Trek en Star Wars films. Oh, en laten we vooral Lost niet vergeten. Eigenlijk zijn z’n films teveel om op te noemen, dus laten we een kijkje nemen.

2. Te mooi om waar te zijn

Felicity Porter moest een normaal meisje voorstellen, dus niet al te mooi. Daarom droeg actrice Keri Russell tijdens haar auditie een knotje en had ze oude kleding aangetrokken. Ze was bang om uitgekozen te worden voor de rol van Maya, wat veel minder schermtijd betekende. Volgens J.J. Abrams was ze inderdaad te mooi voor de rol, maar omdat ze zo grappig was tijdens de auditie kreeg ze toch de felbegeerde hoofdrol.

3. Wie is toch die Grunberg?

In zowat elke serie of film van Abrams zit ook Greg Grunberg. Net zoals Pixar John Ratzenberger overal instopt, doet Abrams dat ook met zijn vriend Grunberg. Ze kennen elkaar al sinds hun vierde en hij noemt hem zijn geluksbrenger.

4. Javier

Een van de vrienden van Felicity, de homosexuele Javier, werd gespeeld door Ian Gomez. In de serie praat hij met een overdreven Spaans accent. Ian baseerde deze stem op een verslaafde travestiet die vroeger regelmatig bij zijn familie over de vloer kwam. Zijn moeder was namelijk een therapeut voor gevangenen. Ian is getrouwd met Nia Vardalos. Haar kennen we misschien nog van de film My Big Fat Greek Wedding.

5. Mighty Morphin’ Power Rangers

Felicity had aardig wat bekende vrienden bij haar op school zitten. Julie, gespeeld door Amy Jo Johnson, was naast student ook een redder van de wereld. In haar vrije tijd was ze namelijk de roze Power Ranger Kimberly.

Wist jij het van Felicity’s universiteit? (zie #7)

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...