Film remakes: deze 13 films zijn beter dan het origineel

Door

Harry Wibier

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ocean's 11 remakes films vroeger nu

4. The Thing (1982)

In de jaren ‘80 hebben maar weinig mensen door hoe goed deze remake is. De ontvangst mag zelfs lauw genoemd worden.

Via: The Thing (cover)

Het duurt jaren voor The Thing een cult klassieker wordt. John Carpenter is de verantwoordelijke regisseur en Kurt Russell speelt de hoofdrol.

Het draait allemaal om een parasitaire buitenaardse levensvorm die griezelig huishoudt op een poolbasis. Het origineel uit 1951 heet The Thing from Another World.

5. Scarface (1983)

Al Pacino speelt de hoofdrol in tal van weergaloze films. Maar weet jij er eentje waarin hij zo volledig door het lint gaat als in Scarface? Hij speelt Tony Montana, een vluchteling uit Cuba die carrière maakt in de georganiseerde misdaad. De film is een visueel spektakel, een orgie van drugs en geweld en een bron van sterke quotes.

Lesson number two: Don’t get high on your own supply.

Tony Montana (Al Pacino) in Scarface

Absoluut geen film voor tere zieltjes. Hou je niet van geweld in films? Zorg dan dat je nooit per ongeluk een blik werpt op dit meesterwerk van regisseur Brian de Palma.

Bij Scarface zit je van begin tot eind op het puntje van je stoel. Dat geldt niet voor de originele versie uit 1932. Dat is voor die tijd best een goede film, maar zonder Pacino en in zwart wit is het allemaal toch net iets minder … De remake is écht beter!

6. The Fly (1986)

Jeff Goldblum schittert in deze remake van de gelijknamige film uit 1958. Na een mislukt experiment verandert hij langzaam in een vlieg. Dat proces ziet er in deze film heel overtuigend uit. De make up krijgt daarom een Oscar.

Regisseur David Cronenberg is verantwoordelijk voor de gewaagde keuze voor slechts één set en drie hoofdrolspelers. Het resultaat is een even intieme als beklemmende thriller.    

Via: The Fly (cover)

Het origineel uit 1958 zag er toch heel wat anders uit…

https://www.youtube.com/watch?v=cdA9QKkcxJA&ab_channel=EverythingCinemassacre

7. Cape Fear (1991)

Een moeilijke afweging: Het origineel uit 1962 met Gregory Peck en Robert Mitchum behoort tot de beste thrillers uit die tijd.

Martin Scorsese toont heel veel lef als hij het met Nick Nolte en Robert de Niro aandurft om een remake te maken. En hoe! Het is een foutloze film waarin De Niro schittert als één van de allergrootste creeps uit de filmgeschiedenis. 

Op de laatste pagina ontdek je meer film remakes die beter waren dan het origineel. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ocean’s Eleven uit 2001 (#8)?

Harry Wibier is historicus, (SEO) tekstschrijver en beeldend kunstenaar. Hij leeft zijn passie voor geschiedenis uit op Dolm.nl. Niet alleen met tekst, maar ook met kunst.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...