vroeger heel gewoon

Tijden veranderen en dat is misschien maar goed ook. We zochten namelijk 18 zaken uit die je vroeger heel gewoon vond, maar eigenlijk bijzonder gek zijn!

Als kind doe je gekke dingen!

We herhalen het nog maar eens: als kind doe je gewoon echt rare dingen… vooral als je er later als volwassene over nadenkt. Zaken waarbij je echt erg moeilijk in kan beelden waarom je het altijd zo hebt gedaan of gewild.

Vaak is het er gewoon ergens ingeslopen of deden je vriendjes en vriendinnetjes het ook al zo. Neemt niet weg dat het erg grappig is om terug te zien. Geniet mee met deze 18 hilarische gewoontes van vroeger. Welke deed jij ook? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Chips eten, maar dan anders…

Ze konden bijna niet ontbreken op een kinderfeestje! Als je dan eindelijk Nibbits had, dan moest je dit met je vingers doen:

Afbeelding wordt geladen…

2. Inpakpapier met plastic? Prikken!

Inkopen doen met je moeder en jij stond hier te prikken…

Vroeger heel gewoon kaftpapier inpakpapier prikken

3. Van je fiets een motor maken…

*VROEMMMMMMMM*

Afbeelding wordt geladen…

4. Schoolreisjes waren de bom

Je moest en zou zo snel mogelijk naar achter. Na een schoolreisje natuurlijk altijd verstoppen voor wachtende ouders… Wat had je toch humor! 😉

Vroeger heel gewoon busreis verstoppen school

5. En op schoolreisje deed je te gekke dingen

Bijvoorbeeld op een vlot met al je vriendjes en vriendinnetjes. En dan viel er natuurlijk iemand in…

schoolreisje
Via: pixabay.com | MarjanNo, CC

6. Één keer voorknippen…

Altijd een keertje met je schaar knippen, voordat je daadwerkelijk ging knippen!

Via: pixabay.com | Monfocus, CC

We hebben meer op de volgende pagina! Waren voor jou drinkpakjes ook speelgoed? (zie #9)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

10 gedachten over “Deze 18 gekke dingen waren vroeger heel gewoon”

 1. Op Hemelvaartsdag heel vroeg opstaan, blikjes aan je fiets binden en daarmee door de straten rijden, lachen?
  Of op Nieuwjaarsdag heel vroeg(5 uur) opstaan om de rotjes te zoeken op straat die nog niet afgegaan waren… En soms als ze nat waren gewoon op de kachel leggen om te drogen☺️

  Beantwoorden
 2. Nog altijd even prikken in die pakpapierrollen en ja, dat gekke e-mailadres (zodat je niet achterhaald kon worden ?) heb ik nog steeds.

  Beantwoorden
 3. Zoutvaatjes ,zo noemden we ze vouwen van papier en dan op de flapjes het liefst een gekke voorspelling of naam voor iemand schrijven. Je stak je vingers erin en vouwde ze open en dicht ,en de ander mocht zeggen welke kleur vakje ze leuk vond .dat klapte je open en je las voor wat je daar opgeschreven had. Altijd lachen ,voor jouzelf alleen.

  Beantwoorden
 4. Kaften van schoolboeken, belletje trekken (of lellen zoals dat in mijn regio wordt genoemd), naar de videotheek om een film te huren… ik kan nog wel even door gaan 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer