Kleuter herinneringen: deze 16 zaken deed jij op school

Door

Silke Nissingh

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Kleuterschool schoolplein kleuter

In groep 1 en 2 van de basisschool had je als kleuter nog niks om je zorgen over te maken. Geen huiswerk, deadlines of andere moeilijke dingen. Wat deed je dan wel een hele dag op school? Deze leuke dingen…

Heerlijk de kleuter uithangen

Misschien ben je het al lang vergeten, maar er waren maar weinig momenten op school die zo relaxed waren als de kleutertijd. De hele dag kon je spelen en had je niet het gevoel alsof je veel moest leren, zoals later in de basisschool.

Via: pxhere.com

16 herinneringen aan je kleutertijd

Je speelde lekker buiten, knutselde af en toe wat en dan was het alweer tijd om naar huis te gaan. Herken jij deze dingen van toen je kleuter was nog?

Jouw kleuter herinneringen? Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen aan je kleutertijd. Laat grappige anekdotes of typische zaken dus vooral weten in een reactie onderin!

1. Voorgelezen worden

De boeken met mooie tekeningen vond jij het mooist. Doordat de juf zich zo goed inleefde in elk personage, werd jij helemaal meegenomen in het verhaal en zat jij, in kleermakerszit, aandachtig te luisteren.

Via: flickr.com | Bruno, CC

2. Het fruithapje…

Je ouders maakten, in je favoriete broodtrommel en beker, fruit en drinken voor je klaar. Wanneer het dan eindelijk tijd was voor het fruithapje, pakte iedereen zijn spullen uit zijn/haar tas en at het in ‘de kring’ op.

.

3. De plasketting

Ja, want hoe liet je anders zien dat je naar het toilet ging. Gewoon openlijk die plasketting of wc-ketting om en je kon naar het toilet. Misschien ook een idee om weer in te voeren op het werk?

wc ketting wat ben je met Marleen op weg?
Via: flickr.com | grijsmeisje (embed)

4. Puzzels in alle soorten!

Van die grote houten puzzels die je met geen mogelijkheid kapot kon krijgen. Puzzelen was iets wat je waarschijnlijk elke dag wel deed en elke keer was je weer super trots op jezelf als je helemaal alleen de puzzel afmaakte.

Via: spellenrijk.nl

5. Kleuren met wasco

Oké, soms was het wel een rommel, maar wat kon je met wasco mooie dingen maken.

Kleuter school kleuren met wasco
Via: youtube.com (capture) | Die Keure

6. Kliederen met Ecoline

Laten we ook ecoline niet vergeten. Lekker kliederen, vingers erdoorheen, op de grond knoeien, heerlijk!

Via: youtube.com (capture) | lauraknuffelbeertje

7. Huilen als iets niet lukt

Want dat mag gewoon, bij de kleuters. Krijg je de prikpen niet uit de tafel, gewoon even huilen en de juf komt!

Kleuter herinneringen school huilen vroeger
Via: pxhere.com, PD

8. Stempelen

Ook al kon je nog niet echt lezen. Met letterstempels probeerde je woorden te maken en vooral heel vaak je eigen naam te schrijven, want die wist je dan weer wel.

9. Creaties met kralen

Op een plank met allemaal pinnetjes of aan een ketting. Met allerlei verschillende kleuren kralen, maakte jij de mooiste creaties.

Via: Wikimedia Commons | Pseudopanax, PD

10. De verkleedhoek…

Of je nou prinses, moeder, hond, ridder of prins wilde zijn, in de verkleedhoek kon het allemaal. Samen met de kinderen uit je klas bedacht jij een verhaal dat jullie dan na gingen spelen.

.

11. Bouwen in de bouwhoek

The Place To Be voor de meeste jongens uit de klas. Met blokken, hijskranen, lego en auto’s waren hier maar weinig meisjes te vinden, maar voor de jongens was dit dé plek waar ze al hun fantasie kwijt konden.

.

12. Rennen, heel hard rennen…

In de pauze als een idioot naar buiten rennen en gewoon blijven rennen! Als kleuter leek het alsof je aan het vluchten was en je leven ervan afhing… maar waarvoor eigenlijk?!

Via: The Baby Bachelor / ABC (capture)

13. Of op dit soort fietsjes rond racen

Want dit was cool! Er waren er ook altijd veel te weinig, dus je moest wel rennen.

14. Drinkbeker met kekke print

Lekker verantwoord wel, meenemen van thuis. Ook geschikt voor drinkyoghurt en met bijbehorende, matchende broodtrommel.

15. Mooie dingen maken voor moeder of vader

Of het nu een steen was met: ‘Papa je bent een kei’ of een bijzonder mooi knutselwerk voor moederdag, je maakte het gewoon en je ouders waren er altijd, maar dan ook ALTIJD blij mee…

Schoolwerkjes Vaderdag Moederdag

16. Liedjes zingen!

Tijdens Sinterklaas was het ‘Zie Ginds Komt De Stoomboot’, tijdens Kerst ‘Oh Dennenboom’ en je lerares had waarschijnlijk nog tientallen andere liedjes die jullie allemaal mee konden zingen.

Ken je deze liedjes nog?

Jouw kleuter-herinneringen?

Kun je je nog vaag één van deze 16 zaken herinneringen van vroeger? Wat vond je zelf het leukst aan toen of zijn we wellicht nog iets vergeten uit de kleutertijd?

Laat het weten in een reactie onderin en deel dit artikel met je oude kleuter-vrienden!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Kleuter herinneringen: deze 16 zaken deed jij op school”

  1. Wij zaten netjes in een houten tweezitsschoolbank. We speelden met S schakeltjes, weefden matjes, vlochten ‘muizentrapjes’, met een priknaald en prikkussen prikten we prentjes uit. Keken poppenkast, luisterden naar de zuster als die vertelde, maakten tekeningen, op losse bladeren stonden (eenvoudige) tekeningen die dan ingekleurd werden. Speelden met ‘plasticine’ (een soort niet hardwordende klei)
    Op de speelplaats daar speelden we dan cowboy en indiaan, of bedot; of zelfs ook gewoon om ter snelst rond de speelplaats lopen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...