Hannah Montana serie

Via: Hannah Montana (capture)

1. Hannah Montana (Miley Cyrus)

Hannah Montana werd gespeeld door Miley Cyrus. Dat ze talent voor acteren en zingen heeft, was op jongere leeftijd al duidelijk. Ze speelt de rol van de talentvolle zangeres, van wie niemand mag weten dat zij dit daadwerkelijk is. Miley Cyrus, die dus in de serie dezelfde voornaam heeft, is later wereldberoemd geworden. 

Hannah Montana Miley Cyrus
Via: Hannah Montana (capture)

De rol van Hannah heeft Miley geen windeieren gelegd. Zo stond zij in 2011 in het Guiness Book of Records op nummer een met de meeste hits als tiener. Ze heeft een aantal heerlijk hits geschreven, waaronder Wrecking Ball en Malibu.

Op privé gebied is ze een paar jaar samen geweest met acteur Liam Hemsworth. Dit is echter op de klippen gelopen. 

2. Oliver Oken (Mitchell Musso)

Mitchel Musso speelde de rol van Hannah’s beste vriend Oliver Oken. Hij is stapelverliefd op Miley, totdat hij erachter komt dat zij eigenlijk Hannah Montana is. Met zijn boevenkoppie vonden velen hem een schattige verschijning. Mitchell is na Hannah Montana nog verder beland in verschillende rollen.

Oliver Oken
Via: Hannah Montana (capture)

Zo heeft hij zijn stem geleend aan Phineas and Ferb. Deze legendarische stemmen herken je uit duizenden. Dit heeft hij tot 2014 gedaan. Ook speelde hij nog de hoofdrol in de serie Pair of Kings.

 

3. Lilly (Emily Osment)

Emily Osment speelde al wat rolletjes in onder andere 3rd Rock from the Sun, voordat zij in 2006 doorbrak als Lilly in Hannah Montana.

Zij speelde hier de rol van Hannah’s beste vriendin. Ook zij kwam er pas later achter dat Miley en Hannah dezelfde waren. Ze bleven vriendinnen en kreeg later zelfs in de serie een relatie met Oliver.

Lilly Truscott
Via: Hannah Montana (capture)

Na Hannah Montana heeft Emily nog in Soccer Mom en bijvoorbeeld Cyberbully gespeeld. Deze heftige film gaat over pesten. Voor deze film heeft ze ook het nummer Drift geschreven en gezongen. In het echt is Emily trouwens bevriend met Miley.

Dan was die rol van vroeger waarschijnlijk niet heel lastig om te spelen. In 2022 heeft ze ook in twee films gespeeld: Young Sheldon en DeadEndia. Ze is nog lekker bezig zo te zien.

4. Robby Ray Stewart (Billy Rae Cyrus)

De rol van de vader en manager van Hannah Montana werd gespeeld door Billy Rae Cyrus. Dit is in het echt de vader van Miley Cyrus. Hij is een countryzanger en heeft onder andere het liedje Achy Breaky Heart gezongen.

Later werd ook acteur in de Hannah Montana serie. Hij deelt het geheim over zijn dochter Hannah met niemand en probeert alles in goede banen te laten verlopen. 

Billy Rae Cyrus
Via: Hannah Montana (capture)

Na Hannah Montana is Billy Rae voornamelijk doorgegaan als muzikant. Na een aantal wat onbekendere nummers zoals Set the Record Straigt en Change my mind, kwam hij in 2019 wel met een grote hit op de proppen.

Samen met Lil Nas X maakte hij een remix van het nummer Old Time Road. Dit nummer belandde in vele landen op de hoogste positie in de hitlijsten.

Jouw herinnering aan Hannah Montana

Wie was jouw favoriete karakter uit Hannah Montana? Deel dit artikel met je vrienden en haal de leukste artikelen over vroeger op. 

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer