Hoe gaat het nu met de kids uit ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’?

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Sjakie en de Chocoladefabriek kennen we allemaal! Deze film van Tim Burton is gebaseerd op het wereldberoemde boek van Roald Dahl. De film werd gemaakt in 2005. Hoe gaat het nu, 17 jaar later, met de kinderen uit Sjakie en de Chocoladefabriek? Wij zochten het uit!

Sjakie en de Chocoladefabriek

Het boek ‘Charlie and the Chocolate factory’ van Roald Dahl werd in 1964 uitgebracht en wordt door velen beschouwd als het beste kinderboek van de 20e eeuw. Er werden twee films gemaakt, namelijk Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971) en Charlie and the Chocolate Factory (2005).

sjakie en de chocoladefabriek
Via: Sjakie en de Chocoladefabriek (cover)

Laatstgenoemde werd geregisseerd door Tim Burton en in deze film zien we Johnny Depp als Willy Wonka. Bekijk hieronder de trailer:

Gouden wikkel!

In de film volgen we Charlie Bucket oftewel Sjakie Stevens. Dit is een arm jongetje dat samen met zijn ouders en grootouders in een klein huisje woont. Op een dag schrijft Willy Wonka (de baas van een reusachtig bedrijf, dat chocolade en snoepgoed verkoopt) een wedstrijd uit.

Hij verpakt 5 chocoladerepen met een gouden wikkel. Elk van deze gouden wikkels is een toegangskaart voor een bezoekje aan de chocoladefabriek…

Via: Sjakie en de Chocoladefabriek (capture)

Sjakie Stevens is een van de gelukkige kinderen. Samen met Violet Beauderest, Veruca Peper, Joris Teevee en Caspar Slok bezoekt hij de chocoladefabriek. Dit bezoekje verloopt alleen anders dan verwacht…

Via: Sjakie en de Chocoladefabriek (capture)

Hoe gaat het nu met de kinderen?

Via: Sjakie en de Chocoladefabriek (capture)

Inmiddels is het alweer 17 jaar geleden dat deze film op het witte doek te zien was… Hoe gaat het nu met de kindsterren die te zien waren in deze film? Wij gingen op onderzoek uit kwam erachter hoe deze acteurs en actrices er nu uitzien! Lees hieronder verder…

1. Sjakie Stevens / Charlie (Freddie Highmore)

Freddie Highmore speelde de rol van Charlie Bucket, de hoofdpersoon in de film. Charlie vindt een van de gouden wikkels en mag dus mee naar de chocoladefabriek.

Na zijn rol in Charlie en de Chocoladefabriek was Freddie te zien in onder andere Finding Neverland, The Golden Compass en The Spiderwick Chronicles, alvorens hij zijn acteercarrière tijdelijk op inactief zette. Hij koos ervoor Vreemde Talen te studeren in London. Na zijn studie vervolgde hij zijn acteercarrière weer.

Via: Sjakie en de Chocoladefabriek (capture)

Nu kent bijna niemand hem meer als schattige Charlie uit Charlie en de Chocoladefabriek, maar staat hij bekend als Norman Bates de seriemoordenaar. In de enge serie The Bates Motel speelde Freddie tot en met 2017 de hoofdrol en hij is hier alles behalve schattig en onschuldig… Je kan hem ook kennen als Dr. Shaun Murphy van The Good Doctor! Freddie is inmiddels 30 jaar oud.

Hoe gaat het met de rest van de kinderen?

Nu hebben we Sjakie gehad, maar hoe gaat het met Violet en de rest. Bekijk op het volgende pagina!

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Hoe gaat het nu met de kids uit ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’?”

Plaats een reactie

Share to...