tokio hotel cover

Via: Tokio Hotel (cover)

Kennen jullie Tokio Hotel nog? In 2001 werd deze Duitse rockband opgericht. De band telde 4 leden: de tweelingbroers Tom en Bill Kaulitz, Gustav Schäfer en Georg Listing. Deze vier heren waren niet alleen in Duitsland, maar over de hele wereld hot! Hoe gaat het nu met de boys?

Hoe begon het?

Het was een jongensgroep, maar toch totaal anders dan de boybands uit de jaren ’90. De band heette oorspronkelijk Devilish, maar al vrij snel werd de naam veranderd in Tokio Hotel. Hun eerste nummer heet Durch den Monsun en hiermee veroverde ze meteen de Duitse hitlijsten. Hieronder kun je de clip bekijken.

Internationale doorbraak van Tokio Hotel

Op internationaal gebied brak de band pas later door. Hoe kwam dit? Voorheen zongen ze in het Duits. Vanaf 2007 besloten ze om ook in het Engels te gaan zingen.

Tokio Hotel band vroeger
Via: Wikimedia Commons | promiflash.de, CC

Het succes van ‘Monsoon’

Het nummer genaamd Monsoon zorgde ervoor dat de band wereldwijd bekendheid wierf. Hieronder kun je nog even genieten van de videoclip en het nummer!

Tokio Hotel: een gevestigde naam

Tokio Hotel was vanaf dat moment een gevestigde naam in de rockscene. In totaal maakte de Duitse band 5 albums en traden ze wereldwijd op. Hun meest populaire songs waren Monsoon, Scream en Don’t Jump. Natuurlijk nooit zonder de authentieke look van Bill Kaulitz…

Tokio Hotel Bill Kaulitz band
Via: Wikimedia Commons | livepict.com, CC

En toen…

In 2010 besloten ze hun muzikale carrière op een lager pitje te zetten. Bill Kaulitz – de leadzanger – gaf aan dat de band niet meer geïnspireerd was om muziek te maken. In 2014 werkte de band aan een comeback en brachten ze een nieuw album genaamd Kings of Suburbia uit.

De tweede comeback

Daarna volgde opnieuw een diepe radiostilte van vijf jaar, waarin de band niet meer speelde. Maar ze kwamen opnieuw terug! In 2017 maakte de band haar tweede comeback. Ze brachten een nieuw album uit Dream Machine, gevolgd door een wereldtour.

Tokio Hotel Kings of Suburbia album
Via: Tokio Hotel | Kings of Suburbia (cover)

Hoe gaat het nu?

Destijds waren de heren nog pubers en ze vielen op met hun unieke kapsels en ruige outfits. Kleine jongens worden groot. Zullen ze nu, twintig jaar later, veel veranderd zijn? Wij zochten uit hoe de heren er nu uit zien. Bekijk het op de volgende pagina!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

8 gedachten over “Zo gaat het 20 jaar later met de jongens van Tokio Hotel”

 1. Tokio hotel was echt mijn leven in mijn beginnende pubertijd. Ik was hartstikke verliefd op Bill, en had alle merchandise die je maar kon bedenken. Soms luister ik nog wel eens stiekem een liedje van vroeger van ze, maar groot fan kan ik niet meer zeggen.

  Beantwoorden
 2. Nog steeds groot fan 🙂 Niet zoals vroeger, maarja, niet alleen de jongens zijn volwassen, ikzelf ook en dat brengt verantwoordelijkheden mee en daarmee minder tijd helaas. De muziek is erg veranderd en normaal zou ik zeggen niet mijn stijl, maar ik blijf toch elke keer kriebels krijgen en wordt er nog steeds heel blij van!

  Beantwoorden
 3. Och jha echt jeugdsentiment.. ooit wil ik gewoon het weer even herbeleven en weer naar een concert van hun gaan. Vroeger luisterde ik stieken naar hun muziek vooral schrei vond en naja vind ik geniaal.. ook leek me het gaaf om ze een keer te ontmoeten. Niet omdat ik nu mega fan ben..maar gewoon toffe herinnerings heb… spijbelen..logeren bij mn zus om volgende dag vroeg naar ahoy te kunnen. Vooraanstaan bij concert..jha geniaal.

  Beantwoorden
 4. Vroeger vond ik dit heerlijke muziek uiteraard wegzwijmelen bij de gedachte aan Bill ook mijn kamer hing vol met posters en ik had t-shirts hoodies etc. Alle cd’s helemaal grijs gedraaid. Nu luister ik ze nog regelmatig maar helaas niet meer zovaak als dat ik zou willen.

  Beantwoorden
 5. Ik vond vroeger Bill en Tom erg knap haha. Vond zwart Bill beter staan dan dit blonde wat ie nu heeft. Luister nog wel eens af en toe oudere nummers van ze.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer