Zo gaat het 18 jaar later met Ch!pz (+foto’s)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Ruud Caris

Laatste update:

1

Ch!pz vroeger en nu

Ch!pz was een bijzonder populaire groep die opgericht werd in 2003. Wij vonden het tijd om te bekijken hoe het nu 18 jaar later met de leden gesteld is. Wat doen ze nu?

Ch!pz: de geschiedenis van de groep

Ch!pz werd opgericht in 2003 en kwam tot stand na een aantal auditierondes. Hieruit kwamen de vier leden van de hitformatie Ch!pz. Dit waren Rachel van den Hoogen oftewel Rach-L (1983), Cilla Niekoop oftewel C!lla (1985), Peter Rost, P3ter (1984) en Kevin Hellenbrand oftewel Kev!n (1985).

Zo gaat het 18 jaar later met Ch!pz (+foto's)
Via: Wikimedia Commons, Universal, CC

Eerste single van Ch!pz

De eerste single die uitgebracht werd had de naam Ch!pz in Black die al gauw op nummer één in de hitparades kwam. Dit resulteerde in een platinum plaat en zorgde voor snelle bekendheid voor deze groep.

Ch!pz in Nederland

Ook hun volgende nummers deden het erg goed. De tweede song Cowboy kwam tevens op nummer één terecht en in het jaaroverzicht was Ch!pz ook in de top 10 te vinden. In 2005 kwam er een nieuw album uit met de naam The world of Ch!pz waarbij de hitsingle 1001 Arabian Nights ook weer een topnotering wist te pakken.

Internationaal succes van de groep

Naast de successen in Nederland, was Ch!pz ook buiten de landsgrenzen een succes! Zo bereikten ze met een aantal hitsingles nummer één-posities in onder andere Duitsland en Oostenrijk. In de tussentijd zijn er nog meer, al dan niet populaire, singles uitgebracht door de groep. Maar uiteindelijk was het vuur helaas uitgedoofd.

Chpz-groep-vroeger
Via: Ch!pz (capture)

Het einde van Ch!pz…

Het einde van Ch!pz kwam op 27 november 2010, toen het management besloot om de groep op te heffen. Er waren op dat moment nog weinig successen en de nieuwe single en album werden zelfs geannuleerd.

Ch!pz nummer nostalgie groep clipjes
Via: Ch!pz (capture)

Hoe is het nu met…?

Hoe is het nu met de leden van Ch!pz? Wij zijn erin gedoken en hebben voor zowel Rach-L, C!lla, P3ter en Kev!n uitgezocht wat ze allemaal hebben gedaan in de afgelopen 18 jaar. Lees snel verder op de volgende pagina. Uiteraard hebben we ook actuele foto’s!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Zo gaat het 18 jaar later met Ch!pz (+foto’s)”

Plaats een reactie

Share to...