Indiana Jones: 12 zaken die je vergeten was over deze avonturier

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Indiana Jones The Raiders of the Lost Ark

Iedereen had vroeger een held. De een wilde graag Spiderman zijn, de ander had een voorkeur voor James Bond. Sommigen liepen met een Batman masker en anderen deden net of zij Sherlock Holmes waren. Er is echter één iemand die iedereen stiekem zou willen zijn: Indiana Jones!

Indiana Jones is voor altijd een held

Indiana Jones was altijd op avontuur in de meest benauwde situaties. Gooien met een lasso en omringd door de mooiste vrouwen. De rol werd gespeeld door Harrison Ford. In de films was hij een professor, een archeoloog, maar bovenal een held! 

Indiana Jones gevaar valstrik
Via: Indiana Jones (capture)

Herinner jij deze zaken nog?

In 1981 was hij daar, de eerste film. The Raiders of the Lost Ark. In 1984 volgde Indiana Jones and the Temple of Doom, in 1989 Indiana Jones and the last Crusade. Hierna volgde een lange stilte, waarna in 2008 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull daar was.

Indiana Jones 5 schijnt onderweg te zijn. En dat is voor ons reden genoeg de mooiste herinneringen van deze held op te rakelen. 

Indiana Jones steen rollen
Via: Indiana Jones (capture)

1. De soundtrack van Indiana Jones

We kennen de soundtrack van Mission Impossible en van Jurassic Park. De soundtrack van de film hoort hier zeker bij. Beeld je in dat je op een paard door de woestijn rijdt achter de boeven aan. Dan heb je toch alleen nog maar een muziekje als deze nodig?

2. Harrison Ford

De rol is gespeeld door Harrison Ford. Ford tikt bijna de 80 aan en is geboren in Chicago. Zijn eerste Indiana Jones film speelde hij in 1981, op 40-jarige leeftijd. En dan te beseffen dat ze nu 40 jaar later bezig zijn met de vijfde film. Meer dan respect voor deze geweldige acteur! 

Indiana Jones: 12 zaken die je vergeten was over deze avonturier
Via: flickr.com | Gage Skidmore, CC

3. De echte naam van Indiana Jones

Indiana Jones is eigenlijk maar een fictieve naam. ‘Indy’ zijn echte naam was Henry Walton Jones Jr. Henry Walton Jones Jr. Volgens de film werd Henry geboren op 1 juli 1899 in Princeton. Zijn vader, Henry Jones Sr., speelt ook een grote rol in alle films.

Samen met zijn vader reisde Indy door heel Europa en leerde zij schrijven en lezen in 28 verschillende talen. De naam Indiana is afkomstig van hun hond. De nam Henry Walton Jones Jr. over, waardoor het al snel veranderde in Indiana Jones.

Indiana Jones schrikken film
Via: Indiana Jones (capture)

4. Regisseur Steven Spielberg

Wie anders dan Steven Spielberg is de man die zo’n film kan regisseren. Net als bijvoorbeeld Jurassic Park zitten de films bomvol actie, iets waarom Spielberg geroemd wordt. Een waar meesterwerk van de inmiddels 74-jarige held.

Indiana Jones held film
Via: Indiana Jones (capture)

5. Jack Nicholson als Indiana Jones

Harrison Ford was niet de eerste keuze voor de rol van de avonturier. Voordat hij de rol aangeboden kreeg was eerst Jack Nicholson gevraagd. Ongeacht dat Nicholson de rol met verve zou vervullen is iedereen toch maar wat blij met Harrison Ford.

Jack Nicholson
Via: flickr.com | Sharon Graphics, CC

6. De kenmerkende kleding

De avonturier was vaak te herkennen aan zijn vaste kostuum. Een leren tas, zweep en natuurlijk zijn hoed. Zoals een echte held betaamd gaan er jaarlijks weer veel mensen verkleed als hem tijdens festiviteiten als carnaval. En zeg eens heel eerlijk, het is best een stoere outfit toch?

7. In gevecht met de nazi’s

Tijdens het eerste avontuur van de held gaat hij het gevecht aan met de nazi’s. In Raiders of the Lost Ark gaan zowel Indiana als de Duiters op zoek naar de Ark van Verbond. Het verhaal gaat dat dit gebaseerd is op echte feiten, aangezien Hitler deze Ark van Verbond ook graag in handen zou willen hebben. Uiteraard kan er maar 1 iemand winnen: Indiana Jones. Check vooral onderstaande scène!

Op de volgende pagina halen wij nog veel meer herinneringen op aan Indiana Jones. Bijvoorbeeld zijn intense angst voor… weet jij het nog?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...