Hoe gaat het nu met Matsoe Matsoe (Joey) uit Oh Oh Cherso?

Joey, maar dan 13 jaar later

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Oh Oh Cherso Matsoe Matsoe Joey

💡 In het kort

Joey heeft flink genoten van het leven na zijn Oh oh Cherso-tijd.

 • Hij is vader geworden en heeft twee kinderen
 • Joey werkt nu in het tuinaanlegbedrijf van zijn vader
 • Het was een leuke tijd, maar het is nu ook echt tijd om verder te gaan

Wil je zien hoe hij er nu uitziet? Scroll dan snel verder voor de actuele foto’s.

Joey Spaan, beter bekend als Matsoe Matsoe, werd een bekende naam in Nederland dankzij zijn opvallende verschijning in de populaire realityserie “Oh Oh Cherso“.

Laten we eens duiken in de wereld van deze realityster en ontdekken wat hij na zijn avonturen in Chersonissos is gaan doen.

Terugblik op Oh Oh Cherso

“Oh Oh Cherso” was meer dan alleen een televisieprogramma; het was een cultureel fenomeen dat de manier waarop we naar reality-tv keken voorgoed veranderde. Laten we eens terugblikken op deze iconische serie en zijn meest memorabele ster, Matsoe Matsoe.

Oh Oh Cherso televisie vroeger Joey Matsoe Matsoe
Via: Oh Oh Cherso (capture) | RTL

Oh oh Cherso was bijzonder populair. Zonder uitzondering werden de afleveringen door meer dan één miljoen kijkers bekeken. Dit kwam door de markante persoonlijkheden die hieraan deelnamen. Denk aan Barbie, Jokertje, Sterretje en natuurlijk Matsoe Matsoe.

Ken jij Matsoe Matsoe nog? Keek je vroeger ook naar Oh Oh Cherso en zeggen Sniper, Elize of Matsoe Matsoe je nog iets? Wie of wat vond jij het leukste aan deze serie?

Deel je Oh Oh Cherso herinneringen in een reactie onderin!

Het concept was simpel: stuur jongeren die elkaar niet kennen naar een villa in Chersonissos en laat ze hun gang gaan. Het gevolg: stappen, relaties, ruzies en vrij simplistische, maar briljante televisie.

Na een aantal specials en wisseling van de wacht qua deelnemers, kwam er een einde aan het avontuur. Maar dat ging niet op voor de deelnemers. Hun levens veranderde flink.

De intro…

Voordat we verder gaan, hieronder de intro van het populaire programma.

De cast van Oh oh Cherso

De eerste lichting Oh oh Cherso’ers bestond uit een gemengd gezelschap, allemaal uit Den Haag of Scheveningen. Ze hadden allemaal een eigen, unieke persoonlijkheid en brachten op geheel eigen wijze het nodige vermaak en entertainment.

Het eerste seizoen bestond uit:

 • Kabouter – Bibi Breijman
 • Elize – Elize Kruuk
 • Sniper – Vincent van der Lans
 • Little Princess – Roos van Gelder
 • Matsoe Matsoe – Joey Spaan
 • Barbie – Samantha de Jong
 • Sterretje – Tony Wyczynski
 • Jokertje – Robert Minderhoud
Oh Oh Cherso televisie vroeger nu
Via: Oh Oh Cherso (capture) | RTL

Deze keer zijn we op zoek gegaan naar Matsoe Matsoe, die in geboren werd als Joey Spaan. Hoe gaat het met deze vrolijke, enthousiaste Hagenees.

Joey Spaan (Matsoe Matsoe)

Joey werd geboren in Zoetermeer op 31 oktober 1990. Hij had nooit de ambitie om op tv te verschijnen, totdat hij werd ‘gecast’ na een avondje stappen. Nadat hij een kort gesprekje had voor de camera, werd hij kort daarna gebeld met de vraag of hij naar Kreta wilde met een aantal mede-Hagenezen.

Dat wees hij in eerste instantie af, maar later bedacht hij dat een gratis vakantie wel een prima optie was. De rest is geschiedenis.

Mega-populair

Na het eerste seizoen was de populariteit naar een ongekend niveau gestegen en werd hij steeds vaker herkend, ook op straat.

Dit zorgde ervoor dat hij vooral aan de slag ging in het schnabbelcircuit, maar ook nog de nodige tv-optredens op zijn naam heet geschreven.

Everybody loves Joey

Hij verscheen onder andere in zijn eigen reality-tvshow. Hierin ging Joey op zoek naar liefde, vergezeld door één van zijn goede vrienden: Tony. Ook wel bekend als Sterretje, die eveneens deelnam aan Oh oh Cherso.

In deze serie gaat hij op zoek naar een vriendin en wordt hij geholpen door mensen om zich heen. Uiteindelijk vond hij er geen liefde, maar kon het Nederlandse publiek wel nog even genieten van zijn markante persoonlijkheid en aanstekelijke lach.

DJ-en en schnabbels

In de jaren na Oh oh Cherso is Matsoe Matsoe veel achter de draaitafels te vinden. Hij reist stad en land af naar optredens om zijn DJ-kunsten ten gehore te brengen.

Daarnaast heeft hij natuurlijk ook de nodige schnabbels, waarmee hij een leuk extra zakcentje mee verdient. Maar na de nodige jaren neemt zijn bekendheid wat verder af en is het tijd om na te denken wat hij nu echt gaat doen met zijn leven.

Trouwen, kids en een baan…

In 2019 kwam hij zijn huidige partner tegen en inmiddels is Joey vader van twee kinderen. Dat betekent dat zijn leven in een hele andere fase is terechtgekomen en het feesten en versieren naar de achtergrond is verdwenen.

Hij werkt nu bij het tuinaanlegbedrijf van zijn vader, zo vertelt hij een interview met het AD. Dit is waar zijn toekomst ligt. Hij hielp hier vanaf zijn twaalfde al mee en nu is het de keuze niet meer dan logisch dat hij hier ook een groot deel van zijn toekomst zal slijten.

Hij heeft gekozen voor een rustiger leven, maar is nog steeds erg blij dat hij de Oh oh Cherso tijd heeft meegemaakt. Dat heeft hem veel gebracht. Maar dat leven ‘kent hij inmiddels wel’, dus is het tijd voor de toekomst. En die toekomst ligt in het bedrijf van zijn vader.

Zo ziet Joey er nu uit

Hieronder nog een aantal recente foto’s van Matsoe Matsoe.

Zelfs z’n kleinste mannetje, Bobby Lou, is al een hele vent…

Jouw Matsoe Matsoe herinnering

Joey Spaan blijft een geliefd figuur die een wilde tijd heeft gekend. Hij is nu een stuk rustiger geworden, maar gelukkig hebben we de beelden nog.

Heb jij herinneringen aan de tijd van Oh oh Cherso? Hoe heb jij dit ervaren? Deel het in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...