Via: depositphotos.com

Terwijl er werd gekookt, ging jij al poolshoogte nemen. Vaak werd je teleurgesteld omdat het helaas geen pizza, friet of een ander lievelingskostje van je was. Met veel tegenzin schoof je aan aan tafel en werkte je alles met muizenhapjes naar binnen.

Als jij vroeger een moeilijke eter was, herken je de onderstaande punten zeker weten!

Een moeilijke eter: drama voor ouders

Spruitje, andijvie, bloemkool… dat kinderen niet houden van groente is niks nieuws. Toch probeerden je ouders je zo gezond mogelijk te krijgen en moest je toch echt af en toe iets eten wat jij met moeite binnen kon houden.

Nu is je smaak waarschijnlijk veranderd en lust je wel een groot deel van de groente die je vroeger nooit at. Maar iets vies eten, dat was toch echt verschrikkelijk!

Moeilijke eters meisje tafel
Via: youtube.com (capture) | Supernanny

Herinneringen aan moeilijke eters

We hebben 6 typerende herinneringen van/aan moeilijke eters op een rijtje gezet. Welke herken jij nog?

1. De voorraadkast

Wanneer er boodschappen waren gedaan, checkte jij meteen wat er allemaal gehaald was. Als je er dan achter kwam dat er witlof, spruitjes en spinazie lag, was jouw dag gelijk verpest.

voorraadkast moeilijke eters
Via: flickr.com | kattebelletje, CC

2. Daar zijn vrienden toch voor?

Als je aan het afspreken was met een vriend(in) en er achter kwam dat zij iets lekkers gingen eten, probeerde je te regelen dat je met hen mee kon eten.

3. Nog één hap

Je probeerde altijd met je ouders te onderhandelen over de hoeveelheid groente op je bord. ”Oké als ik nog drie happen neem, mag ik dan stoppen?” Met een beetje geluk en medelijden van je ouders kwam je hier al een aardig eind mee.

4. Duurt lang…

Terwijl de rest van je familie zijn bord leeg at, zat jij al die tijd te staren naar je eten en het te verplaatsen van de linker- naar de rechterkant van je bord, zodat het leek alsof je echt iets had gegeten.

Moeilijke eters meisje augurk
Via: youtube.com (capture) | funnyplox

5. Trucjes

Je had allerlei trucjes klaarliggen om te gebruiken als je iets moest eten wat je echt niet lustte.

Zo zei jij bijvoorbeeld dat je al lang vol zat van de twee happen die je net op had, dat je je niet lekker voelde, dat je echt al je best had gedaan om het te eten, en ga zo maar door…

6. Waar is de hond?

Als jij een hond had die alles at, had jij veel geluk vroeger. Jouw spinazie gooide je heel onopvallend op de grond en omdat jouw hond jouw manier van eten wel kende, stond hij al klaar om al je eten van de grond af te halen.

eten hond kinderen moeilijke eters
Via: depositphotos.com | halfpoint

Was jij een moeilijke eter?

Wat zijn jouw herinneringen aan vroeger? Was je zelf moeilijk met het eten of heb je nog leuke herinneringen, die het delen waard zijn?

Laat het weten in een reactie onderin en deel dit artikel met een andere moeilijke eter…

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Deze 6 dingen herken je als je een moeilijke eter was”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer