12 lekkere ontbijtgranen waarmee je als kind de dag startte

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

De ene dag at je een boterham met Nutella, de volgende dag zat je aan de Fruit Loops. De ontbijtgranen in dit nostalgisch lijstje (her)ken je zeker! De smaak van vroeger…

Ontbijtgranen vroeger

De meeste ontbijtgranen waarmee wij vroeger de dag startte, vind je vandaag nog steeds in de winkel. Toch is het imago van ontbijtgranen echt wel wat veranderd. Terwijl je van Frosties vroeger nog ’tijgerkracht’ kreeg, wordt het vandaag eerder beschouwd als een ongezonde keuze. Ouders van nu letten veel meer op de voeding van hun kinderen (denk maar aan chocoladekoeken die niet meer welkom zijn op de speelplaats op de basisschool). Natuurlijk is dat goed. Maar hoe lekker en leuk waren deze ontbijtgranen?!

12 lekkere ontbijtgranen waarmee je als kind de dag startte
Via: flickr.com | kevin Dooley, CC

1. Frosties

De geroosterde en gesuikerde maïsvlokken van Frosties smaakten je wel. Dat ze werden geadverteerd door een sympathieke tijger genaamd Tony hielp ook. Frosties, daar krijg je tijgerkracht van! De videogames die je vroeger in de doos kon vinden maakten het extra interessant!

12 lekkere ontbijtgranen waarmee je als kind de dag startte
Via: flickr.com | Mike Mozart, CC

2. Honey Loops

Honey Loops zijn de ringetjes die naar honing smaken. Heerlijk, en als je maar lang genoeg treuzelde smaakte ook je melk naar honing.

12 lekkere ontbijtgranen waarmee je als kind de dag startte
Via: pixabay.com | StockSnap, CC

3. Lion ontbijtgranen

Met Lion ontbijtgranen startte je je dag als kind graag. De leeuw op de verpakking was indrukwekkend. Even lekker als de gelijknamige chocoladebar!

.

4. Trésor

Voor veel kinderen was Trésor van Kellogg’s de ultieme favoriet. Dit zijn kussentjes gevuld met chocolade. Je hebt een versie met pure en eentje met melkchocolade. Aan welke gaf/geef jij de voorkeur?

.

Herinner je je deze leuke reclame van Trésor nog?

5. Coco Pops

Een goed begin van de dag stond gelijk aan een goede kom Coco Pops (niet te verwarren met de Cocoa Puffs #7)! Deze chocoladen schelpjes bevatten wellicht géén chocolade maar wel heel veel suiker. Ze kleurden je melk na een tijdje lichtbruin, alsof je er chocolademelk bij gedaan had. Ook leuk aan Coco Pops was het aapje op de doos!

.

6. Cornflakes

Cornflakes is een beetje een verzamelnaam voor ontbijtgranen geworden. Dat klopt niet helemaal want cornflakes is eigenlijk een soort ontbijtgranen. Het zijn die gouden schelpen met een vogel op de doos. Veel kinderen vonden deze wat saai en kleurloos. Ze werden bestempeld als ‘de ontbijtgranen voor volwassenen’.

12 lekkere ontbijtgranen waarmee je als kind de dag startte
Via: flickr.com | Mike Mozart, CC

At jij liever de chocoladebollen van Nesquik (#10)? Nog meer nostalgische ontbijtgranen op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “12 lekkere ontbijtgranen waarmee je als kind de dag startte”

  1. …en wat te denken van gewoon ouderwetse Brinta en Bambix pap uit de jaren ’70… de ontbijtgranen kwamen pas daarna uit Amerika overgewaaid.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...