Chocolade vroeger lilapauze

Via: youtube.com (capture) | ooonai5000 (L) / Wikimedia Commons | Paradoctor, CC (R)

Tegenwoordig mag helemaal niets meer. Wij mochten alles! Een losgeslagen bende van ellende was het toen. Zelfs chocola mocht mee in de lunchtrommel en soms werd dit al met het tien uurtje naar binnen geschrokt voor de juf er erg in had.

Chocolade in de lunchbox

Dat verklaart natuurlijk waarom wij nu zo verknipt zijn, al die chocolade is slecht voor ons geweest. Of is dat maar een beetje overdreven en functioneren wij alsnog prima? Dat laatste toch? Wij zijn de laatste generatie die ongedwongen kon en mocht eten wat hij of zij wilde. Die 5 schijven waren een ver van mijn bed show en dat vonden wij geweldig! Wij hadden ons eigen “voedzame alternatief” en dat werkte ook prima.

Nutella brood vroeger school
Via: flickr.com | Janine, CC

Natuurlijk had je de chocoladepasta of hagelslag voor op je brood, maar er waren nog genoeg andere choco-accessoires die we meenamen naar school. Welk van deze chocolade krachtpatsers was jouw favoriet tijdens het overblijven?

Willy Wonka jaloers op onze choco-lunch

Billie Turf waren wij niet, maar hoefden wij zeker ook niet te worden. We hadden geen overdreven hoeveelheden mee in het trommeltje, maar het was ook niet sporadisch. Chocola kon en mocht gewoon en Willy Wonka zou er jaloers op worden. Niet altijd goed, maar ja, wat gebeurd is, is gebeurd. En wat kon ons het nou schelen? Welk kind zegt nou nee tegen deze lekkernijen? Volwassenen kunnen het overigens ook niet.

Via: giphy.com

1. Scholiertje, je had er gewoon een klasgenootje bij

Het favoriete klasgenootje van iedereen heeft ook wel eens bij iedereen in het trommeltje gezeten. Lekker voor bij de koffie, maar ook bij een pakje melk of je zuiveldrink. En je bleef er nooit mee zitten! Zouden onze ouders per ongeluk de link naar school en blijven zitten hebben gelegd? Kregen we ze daarom mee?

2. Een mierzoete Raiders

Voor Twix, was er Raiders. Even lekker en even verleidelijk. Je sprong bijna op je stoel van blijdschap als die in je lunchbakje zat. Helaas was dit niet de bedoeling, natuurlijk.

Raider chocolade reep vroeger twix
Via: Wikimedia Commons | Paradoctor, CC

3. Koetjesrepen waren wij allemaal dol op

Lekker maar toch niet echt chocola, hoewel het erop leek en ernaar smaakte. De koetjesreep was heerlijk, een goede snack en goedkoop. Je vrat zo een pak weg, maar toen boeide ons dat helemaal niet.

koetjesreep chocolade
Via: flickr.com | Like_the_Grand_Canyon, CC

En ze werden weer populair door dat ene bekende deuntje, weet je nog?

4. Knetterchocola maakte je dag helemaal goed

Op het eerste oog niet zo spannend, tot je het in je mond deed. Wat een explosie. Iedere keer weer lachen, gieren, brullen in de klas. Zou de juf of meester al dit geroezemoes hebben gewaardeerd? Dat was afhankelijk van welk type leraar je voor je had. Nu je het zegt, mocht chocola eigenlijk wel?

smurfen knetter chocolade snoep

Nog meer chocolade…

We hebben nog 5 heerlijke chocolade-herinneringen die WEL mee naar school mochten vroeger. Je leest het op de volgend pagina!

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “Vroeger mocht chocola wel mee naar school: 10 voorbeelden”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer