De boomhut: zo gaat het nu met Alida en Peter Paulus Post

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Hey Fa! Keek jij als kleine koter naar Alida en de Boomhut? Wij gingen op zoek hoe het vandaag met de geliefde oud-presentatoren Peter Paulus Post en Alida gaat.

De Boomhut

De Boomhut was een leuk en educatief programma dat op Ketnet verscheen. Het liep van 1994 tot 2006. Dat betekent dat heel wat millennials opgroeiden met het vrolijke programma.

Alida Boomhut serie
Via: De Boomhut (capture)

Alida Neslo is het hoofdpersonage en woont in een gezellige boomhut (waar je stiekem lange tijd jaloers op was). Daar krijgt Alida regelmatig bezoek van de postbode, Peter Paulus Post.

De momenten in de boomhut werden onderbroken door allerlei korte filmpjes over een bepaald onderwerp.

De intro van Alida en de Boomhut

Zoals veel kinderprogramma’s op Ketnet had ook De Boomhut een aanstekelijke intro. De getekende wereld lekker kleurrijk, en dan dat exotische muziekje op de achtergrond.

Wie dacht dat hij of zij vergeten was hoe de intro van het programma eruit zag, zal het meteen weer herkennen.

“Hey fa”!

De manier waarop Alida je bij aanvang van iedere aflevering begroette, maakte het programma legendarisch. ‘Hey Fa’, zei je vroeger ook vaak tegen je vrienden op de speelplaats, inclusief het handgebaar, uiteraard.

Ric de Raaf en de Plonsters

In de boomhut had je Alida en Peter Paulus Post. Zij praatten eigenlijk de filmpjes die tussendoor verschenen aan elkaar. Bepaalde figuren keerden vaak terug, denk maar aan:

  • Ric de Raaf
  • Eddy & Freddy
  • Gert Garnaal & Slimme Sara
  • Het boomhut-circus
  • De Plonsters

Deze namen zeggen je misschien niet onmiddellijk iets, maar sowieso ken je ze nog. De Plonsters bijvoorbeeld, zie je op de foto hieronder. Het waren gekke mannetjes van klei.

De boomhut: zo gaat het nu met Alida en Peter Paulus Post
Via: Paddling / youtube.com (capture) | Plonsters

Dit wist je nog niet over De Boomhut

Je was waarschijnlijk nog erg jong toen je naar De Boomhut keek. Op die leeftijd ontgaan sommige aspecten van een programma je soms. Daarom hier enkele leuke feitjes over Alida en de Boomhut die je wellicht nog niet wist!

  • Iedere aflevering eindigde met een gedicht of liedje dat Alida opdroeg.
  • ‘Hey fa’ is Surinaams en betekent ‘Hallo allemaal‘. Het was dus niet zomaar van de pot gerukt!
  • Op 6 januari 2000 verscheen de 500ste aflevering! Dat werd natuurlijk gevierd, samen met alle kinderen die ooit in de afleveringen aan bod kwamen.
  • De eerste 19 afleveringen presenteerde Alida helemaal alleen. Dit werkte niet zo goed. Ze voelden dat het niet snor zat en zo ontstond het personage Peter Paulus Post.

Hoe gaat het nu: Alida en Peter Paulus Post

Dat vrolijke duo lachte je als kind zo vaak toe, maar waar zijn ze gebleven? Wij zochten het uit. Ben je benieuwd hoe het vandaag met Alida Nelson en Peter Paulus Post gaat?

De boomhut serie vroeger
Via: De Boomhut (capture)

Alida José Neslo

Alida Neslo is een Nederlands-Surinaamse presentatrice. Ze werd geboren in 1954 in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Later ging ze naar de middelbare school in Antwerpen en volgde ze een theateropleiding.

Na haar studies deed Alida van alles: ze was zangeres, maakte documentaires, en werkte in de televisiewereld, zo ook dus bij Ketnet. Na haar verschijning in Alida en de Boomhut zagen kinderen haar nog in Het einde van de wereld.

Nadien leek Alida uit de schijnwerpers van de televisie te zijn verdwenen.

De boomhut Alida
Via: De Boomhut (capture)

Hoe gaat het vandaag met de vrolijke vrouw, en wat doet ze?

Alida Neslo is inmiddels een vrouw van 68 jaar. Na haar werk als presentatrice op Ketnet, deed ze in 2003 mee met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. In 2006 vertrok ze weer naar haar geboorteland Suriname.

Ze richtte er een toneelopleiding op zoals Studio Herman Teirlinck, waar ze vroeger zelf een theateropleiding volgde. Inmiddels woont en werkt ze nog steeds in Suriname.

‼SPEAKER ANNOUNCEMENT‼ Alida Neslo is joining us as a speaker for the 6th edition of the Social Media Conference…

Geplaatst door Social Media Suriname op Donderdag 20 oktober 2022

Peter Paulus Post – Karel Vereertbrugghen

De grappige postbode in De Boomhut heette, het is haast een tongtwister, Peter Paulus Post. Peter werd gespeeld door Karel Vereertbrugghen.

Deze Belgische schrijver, acteur en muzikant werd geboren in 1952. Hij studeerde rechten maar heeft nooit iets met die opleiding gedaan. Karel was muzikant en speelde tijdens zijn leven in heel wat bandjes. Pas later ging hij aan de slag bij de radio en televisie.

Hij werkte, net zoals Alida, mee aan TV-Touché, De Canvascrack en nog heel wat Vlaamse programma’s. Bij het jonge publiek werd Karel uiteindelijk vooral bekend als die gekke Peter Paulus Post uit De Boomhut. Inmiddels is dat al zo lang geleden.

Peter Paulus Post boomhut
Via: De Boomhut (capture)

Wat doet hij ondertussen?

Na zijn rol als Peter Paulus Post in De Boomhut, verscheen Karel Vereertbrugghen nog een paar keer op Ketnet. In het kinderprogramma Kulderzipken had hij enkele bijrolletjes. Nadien verdween de acteur van het scherm.

Achter het scherm verzon hij alle vragen voor het programma 1 jaar gratis. Vandaag verzorgt Karel elke week een cryptogrammenreeks in de weekendbijlage van De Standaard. Het zijn hersenbrekende doordenkers die hij verzint onder de naam ‘Karels Crypto’.

En er zijn mensen die deze crypto’s erger zouden missen dan toiletpapier…

Karel Vereertbrugghen twee jaar geleden – visionair als hij is – in De Standaard. Geen wc-papier meer in huis, à là, maar geen Karels Crypto? Ik mag er niet aan denken. ????

Geplaatst door Sven Speybrouck op Vrijdag 13 maart 2020

Jouw Boomhut-herinneringen?

Keek jij het programma met Alida en Peter Paulus Post vroeger ook op Ketnet? Welke leuke herinneringen heb jij er nog aan?

Laat het weten in een reactie onderin!

De boomhut: zo gaat het nu met Alida en Peter Paulus Post
Via: De Boomhut (capture)

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...