Pieter Post serie postbode

Via: Pieter Post (capture)

Pieter Post, Pieter Post met z’n poes verdient de kost. In z’n rode wagen, zon of regenvlagen… brieven pakjes brengt hij door het land. Als jij vroeger postbode wilde worden, kwam dat zeker door deze held!

Pieter Post: een geweldige kinderserie

Pieter Post is een postbode uit het Engelse dorpje Yorkshire. Samen met zijn kat Smoes bezorgt hij alle pakketjes en brieven. Althans… dat is de bedoeling. Iedere aflevering komen de twee een probleem tegen van een van hun dorpsgenoten. En zo aardig als Pieter is, lost hij deze problemen op!

Pieter Post kinderserie
Via: Pieter Post (capture)

Pieter Post liedje

Herinner jij het liedje van Pieter Post nog? Als jij het rode busje van Royal Mail zag, wist je dat Pieter in de buurt was. Jij kon op dat moment uit volle borst de tekst meezingen!

Pieter Post Pieter Post met z’n poes verdient de kost

Vogels in de bomen

Zien hem fluitend komen

Pieter is als vriend steeds bij de hand

Pieter Post liedje

Het verhaal van de postbode

Wij kennen deze vriendelijke man als Pieter Post, maar de originele naam van de hoofdpersoon én de serie is Postman Pat. De serie werd op 16 september 1981 voor het eerst uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk. De woonplaats van de postbode (Yorkshire) is gebaseerd op het bestaande dorpje Longsleddale. Door het heuvelachtige landschap rijdt Pieter samen met zijn poes rond.

Pieter Post Yorkshire
Via: Pieter Post (capture)

Ontstaan van de serie

John Cunliffe is de bedenker van de serie. Deze kinderboekenschrijver groeide op in het Engelse Kendal. Dit dorpje ligt in het graafschap Cumbria. Hier woonde Cunliffe zes jaar en dat is ook precies de omgeving waar hij zijn inspiratie vandaan haalde voor de kinderserie. Helaas overleed de bedenker op 20 september 2018. Eind 2017 werd een documentaire uitgebracht over zijn leven en carrière.

Wereldwijd succes

In Nederland werd de kinderserie voor het eerst uitgezonden op 2 november 1983. Pas een aantal jaren terug is er officieel afscheid genomen van deze televisieserie. De laatste aflevering verscheen namelijk op 20 november 2015. In totaal verschenen er meer dan 200 afleveringen. Niet alleen in Nederland was de serie een succes. Overal ter wereld waren fans: Polen, Brazilië, Iran, Sri Lanka, Zuid-Afrika en ga zo maar door!

Smoes de Poes Pieter Post
Via: Pieter Post (capture)

Pieter Post DVD, film en meer

Het gevolg van de succes van de serie waren onder andere een luisteralbum en een film. Deze film verscheen in mei 2014. De stijl van de hoofdpersonages is heel wat anders dan je gewend bent van vroeger. Tja, tijden veranderen. Gelukkig kan jij nog genieten van de oude afleveringen. Er zijn namelijk verschillende Pieter Post DVD’s verkrijgbaar. Iets voor jouw (klein)kinderen, neefjes en nichtjes?

Deze 13 personages maakten Pieter Post zo gaaf

De hoofdpersoon van de serie was natuurlijk de postbode van het dorpje. Toch was hij zeker niet het enige personage dat de serie zo tof maakte. Wat dacht je namelijk van al deze onderstaande buurtgenoten? Oké vooruit, laten we wel beginnen met de postbode himself!

1. Pieter Post

Pieter Post is de hoofdpersoon van de serie. De toevoeging van ‘Post’ lijkt op een bijnaam voor de man. In het Engels heet hij namelijk Pat Clinton en wordt er verder niet verwezen naar zijn baan als postbode.

Pieter Post postbode serie televisie
Via: Pieter Post (capture)

2. Smoes de Poes

De beste vriend van de postbode was de zwart-witte kat Smoes de Poes. Dit huisdier beleefde samen met Pieter een hoop avonturen. De bijdrage van de poes? Een toepasselijke ‘miauw’…

Smoes de Poes
Via: Pieter Post (capture)

3. Sarah

Sarah was de vrouw van Pieter. Grappig feitje: vanaf seizoen 2 kreeg ze pas een voornaam. Daarvoor verscheen ze wel in verschillende afleveringen, maar niemand wist tot die tijd haar naam.

Sarah vrouw Pieter Post
Via: Pieter Post (capture)

4. Julian

Sarah en Pieter hadden samen één zoon. Dit is Julian en ook hij verscheen regelmatig in de afleveringen.

Julian zoon Pieter Post
Via: Pieter Post (capture)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer